ΑρχικήyoutubeNASA SpaceX Crew-8: Το πλήρωμα οδεύει προς τον ISS

NASA SpaceX Crew-8: Το πλήρωμα οδεύει προς τον ISS

Η NASA ανακοίνωσε ότι ένα διεθνές πλήρωμα τεσσάρων ατόμων έφτασε σε τροχιά μετά από μια επιτυχημένη εκτόξευση προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) την Κυριακή. Πρόκειται για την αποστολή SpaceX Crew-8 της NASA.

Ένας πύραυλος SpaceX Falcon 9 έστειλε το διαστημόπλοιο Dragon σε τροχιά μεταφέροντας τους αστροναύτες της NASA Matthew Dominick, Michael Barratt και Jeanette Epps, μαζί με τον κοσμοναύτη της Roscosmos Alexander Grebenkin.

Σύμφωνα με τον Bill Nelson της NASA, το νέο πλήρωμα μεταφέρεται στο σταθμό για να πραγματοποιήσει περισσότερα από 200 επιστημονικά πειράματα και τεχνολογικές επιδείξεις. Στόχος είναι να γίνουν έρευνες που θα προωθήσουν και θα βοηθήσουν την εξερεύνηση του διαστήματος αλλά και έρευνες που θα ωφελήσουν ανθρωπότητα στη Γη.

Δείτε επίσης: Nikon Z9: Η Φωτογρ. Μηχανή της Αποστολής Artemis III της NASA

NASA SpaceX Crew-8 iss

Κατά τη διάρκεια της πτήσης του Dragon, η SpaceX θα παρακολουθεί μια σειρά αυτόματων ελιγμών του διαστημικού σκάφους από το κέντρο ελέγχου στην Καλιφόρνια. Οι ομάδες της NASA θα παρακολουθούν, επίσης, τις λειτουργίες του διαστημικού σταθμού καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Το διαστημόπλοιο Dragon, που ονομάζεται Endeavour, θα προσδεθεί αυτόνομα στο μπροστινό μέρος της μονάδας Harmony του σταθμού περίπου στις 3 π.μ. την Τρίτη 5 Μαρτίου.

Το Crew-8 θα ενταχθεί στο πλήρωμα της αποστολής Expedition 70 στο διαστημικό σταθμό, όπου υπάρχουν αστροναύτες της NASA, της ESA (Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας), της JAXA (Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης) και της Roscosmos. Για σύντομο χρονικό διάστημα, ο αριθμός του πληρώματος του Διεθνούς διαστημικού σταθμού θα αυξηθεί στα 11 μέλη. Λίγες μέρες αργότερα, τα τέσσερα μέλη του Crew-7 θα επιστρέψουν στη Γη.

Δείτε επίσης: Το DART probe της NASA άλλαξε το σχήμα του αστεροειδούς Dimorphos

Το Crew-8 θα διεξάγει νέες επιστημονικές έρευνες με στόχο την προετοιμασία για εξερευνήσεις πέρα ​​από τη χαμηλή τροχιά της Γης και για ανακαλύψεις για την ανθρωπότητα στη Γη. Τα πειράματα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μια μελέτη εγκεφαλικών οργανοειδών για την κατανόηση των νευροεκφυλιστικών διαταραχών, τις μετατοπίσεις στα σωματικά υγρά κατά τη διάρκεια της διαστημικής πτήσης και τις επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας και της μικροβαρύτητας στην ανάπτυξη των φυτών.

Με την αποστολή SpaceX Crew-8, η NASA θα μεγιστοποιήσει τη χρήση του ISS, ενός μέρους στο οποίο ζουν και εργάζονται αστροναύτες για περισσότερα από 23 χρόνια δοκιμάζοντας τεχνολογίες και πραγματοποιώντας πειράματα.

Δείτε επίσης: Ζήστε από κοντά την αποστολή Boeing Crew Flight Test της NASA

Crew-8 αποστολή

Ο Matthew Dominick είναι ο διοικητής του Crew-8. Ο Michael Barratt είναι ο πιλότος και αυτή είναι η τρίτη επίσκεψή του στον διαστημικό σταθμό. Η Jeanette Epps είναι mission specialist και θα συνεργάζεται με τον κυβερνήτη και τον πιλότο για την παρακολούθηση του διαστημικού σκάφους κατά τις φάσεις δυναμικής εκτόξευσης και επανεισόδου της πτήσης. Τέλος, ο κοσμοναύτης της Roscosmos, Alexander Grebenkin, πετάει στην πρώτη του αποστολή. Θα υπηρετήσει ως μηχανικός πτήσης.

Η αποστολή SpaceX Crew-8 αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της NASA για την εμπορική αξιοποίηση του διαστήματος. Η NASA επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ισχυρό εμπορικό διαστημικό οικοσύστημα, το οποίο θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν την ηγετική τους θέση στη διαστημική εξερεύνηση και την ανάπτυξη.

Πηγή: www.nasa.gov

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS