ΑρχικήinetTesla: Η αξία της μειώθηκε κατά 94 δισεκατομμύρια δολάρια

Tesla: Η αξία της μειώθηκε κατά 94 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Tesla, μετά από μια εντυπωσιακή χρονιά το 2023, όπου οι μετοχές της διπλασιάστηκαν, αντιμετωπίζει μια σημαντική πτώση στις αρχές του 2024, σηματοδοτώντας τη χειρότερη αρχή στην ιστορία της. Σύμφωνα με έκθεση της South China Morning Post, ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων (ΗΟ) υπέστη εντυπωσιακές απώλειες ύψους πάνω από 94 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία της αγοράς κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του έτους. Οι αλλαγές αυτές αντικατοπτρίζουν την ανησυχία για την απόδοση της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Tesla: Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της βλέπει ότι η υπηρεσία robotaxi σύντομα θα κυκλοφορήσει
Tesla

Αρκετές αρνητικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της αναστροφής όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα από την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz Global Holdings, τη συνεχή μείωση των τιμών για τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα και τις ενδείξεις αύξησης του κόστους εργασίας, συνέβαλαν σε αυτήν την πτώση.

Οι προκλήσεις παρουσιάζονται εν μέσω μιας επιβράδυνσης στην ανάπτυξη της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, η συνεχιζόμενη απραξία στην Ερυθρά Θάλασσα προκαλεί μεγάλο πρόβλημα για τα κανάλια μεταφοράς της Tesla.

Η έκθεση του SCMP αναφέρει αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η κύρια ανησυχία των επενδυτών αφορά την ακινητοποίηση της ανάπτυξης της Tesla, η οποία επιδεινώνεται από τις μειώσεις τιμών στην Κίνα, οι οποίες φαίνεται να υποδεικνύουν μια “κούρσα προς τα κάτω” στην ανταγωνιστική αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η αξία της αγοράς της Tesla έχει υποστεί τη μεγαλύτερη πτώση από την είσοδό της στο χρηματιστήριο το 2010, με μείωση 12% από την αρχή του Ιανουαρίου, η μεγαλύτερη σε ποσοστιαίους όρους από το 2016.

Από τα μέσα του 2023, η εταιρεία μειώνει επιθετικά τις τιμές των αυτοκινήτων προκειμένου να διεγείρει τη ζήτηση, με αποτέλεσμα μια σημαντική υποβάθμιση των περιθωρίων κέρδους. Οι πιέσεις αυξάνονται καθώς οι εργαζόμενοι στις αμερικανικές εργοστασιακές μονάδες της Tesla απολαμβάνουν αυξήσεις μισθού.

Δείτε ακόμα: Tesla: Μια εικόνα από το νέο ‘Godzilla’ robot και τη γραμμή παραγωγής οχημάτων
αξία

Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε επιδεινώνεται από την ανακατεύθυνση αποστολών που αρχικά προορίζονταν για το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο, λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών στην Ερυθρά Θάλασσα, οδηγώντας έτσι στην αναστολή του μεγαλύτερου μέρους της παραγωγής στις γερμανικές εγκαταστάσεις της.

Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που η Tesla αντιμετωπίζει ήδη τις επιπτώσεις της παγκόσμιας επιβράδυνσης της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα, ένα φαινόμενο που πρωτοαναφέρθηκε στην εκθεσή της για το τρίτο τρίμηνο του Οκτωβρίου.

Παρά τα υπερβατικά νούμερα παραδόσεων του Tesla στο τέταρτο τρίμηνο που υπερέβησαν τις προσδοκίες, η εταιρεία παραμένει πίσω από την κινεζική BYD Co στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη αντίθεση στην απόδοση των μετοχών της.

Παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Tesla, εξακολουθεί να παίζει ρόλο κλειδί στην παγκόσμια μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, χάρη στο σημαντικό προβάδισμα που έχει έναντι των πιθανών ανταγωνιστών.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Ένα “Tesla Cybertruck Delivery Event” θα λάβει χώρα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023

Η Tesla, παρά την πρόσφατη πτώση της αξίας της στην αγορά, παραμένει ένας από τους πιο καινοτόμους παραγωγούς αυτοκινήτων στον κόσμο. Οι προβλέψεις για το μέλλον της εταιρείας είναι αμφίσημες, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Tesla θα συνεχίσει να επιδεικνύει ισχυρή ανάπτυξη στο μέλλον. Παρά τις προκλήσεις, η Tesla έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ικανότητα να προσαρμόζεται και να καινοτομεί. Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη, επικεντρώνοντας στη βελτίωση της τεχνολογίας μπαταρίας και της αυτονομίας των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων.

Επιπλέον, η Tesla επεκτείνεται σε νέες αγορές, όπως η Ινδία και η Κίνα, που θα μπορούσαν να αυξήσουν σημαντικά τις πωλήσεις της. Ωστόσο, η εταιρεία θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα σε αυτές τις αγορές. Τέλος, η Tesla επενδύει επίσης στην ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης, που είναι κρίσιμη για την ευρύτερη αποδοχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας θα μπορούσε να έχει μεγάλη επίδραση στην αξία της εταιρείας στο μέλλον.

Πηγή: firstpost

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS