ΑρχικήUpdatesΞεχάστε τα self-driving αυτοκίνητα - Ήρθε η τεχνητή νοημοσύνη!

Ξεχάστε τα self-driving αυτοκίνητα – Ήρθε η τεχνητή νοημοσύνη!

Στην Έκθεση CES 2024, η τεχνητή νοημοσύνη συγκέντρωσε την προσοχή με προϊόντα και ανακοινώσεις που εκμεταλλεύονται τη διαφημιστική εκστρατεία AI.

τεχνητή νοημοσύνη

Η προσοχή έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τον οδηγό. Εταιρίες όπως η Mercedes προσθέτουν το ChatGPT για μια πιο φυσική φωνητική αλληλεπίδραση, ενώ άλλοι κατασκευαστές όπως η Volkswagen, η BMW, η Sony/Honda και η Hyundai σχεδιάζουν να ενσωματώσουν την τεχνητή νοημοσύνη για εξατομικευμένες εμπειρίες και βελτιωμένη ομιλία με το αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, η πρόκληση παραμένει η ακρίβεια στην αναγνώριση φωνητικών εντολών, καθώς και η αποφυγή παρεξηγήσεων που μπορούν να επηρεάσουν την οδική ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Elon Mode: Ανακαλύπτεται από Tesla hacker για Full Self-Driving χωρίς χέρια

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι δεν είναι πάντα εύκολο να κατανοήσουμε αυτό που λέμε. Αυτό γίνεται πιο εμφανές με πιο φθηνά αυτοκίνητα που διαθέτουν ανεπαρκή συστήματα φωνητικών εντολών, μπορεί όμως να συμβεί ακόμα και με το Siri και το Google Assistant.

Τα self-driving αυτοκίνητα λειτουργούν με περιορισμένη αυτονομία, ωστόσο δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν τους φυσικούς οδηγούς.

Η τεχνητή νοημοσύνη αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόκληση και έχει ήδη εφαρμοστεί σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Έχουμε προειδοποιηθεί για το γεγονός, ότι η self-driving οδήγηση θα αποτελούσε έναν από τους επόμενους μεγάλους τομείς στην τεχνολογία των αυτοκινήτων, απαιτώντας προηγμένη γνώση της τεχνητής νοημοσύνης. Τώρα φαίνεται ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να πραγματοποιηθεί πιο γρήγορα.

Ήταν απλά θέμα χρόνου προτού η βιομηχανία των αυτοκινήτων συνειδητοποιήσει την επιτακτική ανάγκη για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή τη φορά, όμως, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί πραγματικά να προσφέρει ουσιαστικά πλεονεκτήματα για τα μελλοντικά αυτοκίνητα.

Δείτε περισσότερα: Tesla: Απορρίπτει τα παράπονα για την αυτόνομη οδήγηση

Η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας και μέρος αυτής είναι να μπορούμε να είμαστε κατανοητοί, όταν εκφράζουμε κάτι. Εάν η τεχνητή νοημοσύνη στα αυτοκίνητα μπορεί να το επιτύχει αυτό, τότε ανυπομονούμε. Ακόμη περισσότερο, εάν αυτό σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν περαιτέρω βελτιώσεις και οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προγραμματιστές λογισμικού να εξοικειωθούν περισσότερο με την προηγμένη τεχνολογία AI.

τεχνητή νοημοσύνη AI

Επί του παρόντος, τα self-driving αυτοκίνητα έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν το ρόλο του οδηγού.

Πηγή: tomsguide.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS