ΑρχικήsecurityOrbit Chain hacked: Κλάπηκαν crypto αξίας άνω των $ 80 εκατομμυρίων

Orbit Chain hacked: Κλάπηκαν crypto αξίας άνω των $ 80 εκατομμυρίων

Crypto αξίας άνω των 80 εκατομμυρίων δολαρίων κλάπηκαν στα πλαίσια μιας κυβερνοεπίθεσης στο cross-chain bridge project Orbit Chain.

Orbit Chain hacked crypto

Η αποκάλυψη έγινε μέσω μιας ανακοίνωσης στον επίσημο λογαριασμό του project στο X, την 1η Ιανουαρίου 2024. Η ανακοίνωση ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με μια μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση” στο Orbit Bridge, που επιβεβαιώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Οι εισβολείς έκλεψαν 26.741,6 Ether (ETH), τα οποία μεταφέρθηκαν σε πέντε διευθύνσεις πορτοφολιού και περίπου 15.498.358 DAI (ένα stablecoin στο blockchain Ethereum) που μεταφέρθηκαν σε τρεις διευθύνσεις. Συνολικά τα crypto είχαν αξία περίπου 84,5 εκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες τιμές.

Δείτε επίσης: MS Drainer: Crypto drainer διανέμεται μέσω διαφημίσεων σε Google και X

Η Orbit Chain, η οποία ιδρύθηκε στη Νότια Κορέα το 2018, αποκάλυψε ότι επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους επιτιθέμενους. Επίσης, έχει ενημερώσει και αρχές επιβολής του νόμου και ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και συνεργάζεται μαζί τους για τον εντοπισμό και το πάγωμα των κλεμμένων περιουσιακών στοιχείων.

Τυχόν αξιώσεις αποζημίωσης που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή είναι απάτες και οι πελάτες καλούνται να ανατρέξουν στην επίσημη σελίδα της Orbit Chain για ενημερώσεις για το περιστατικό.

Σε νέες αναρτήσεις, η Orbit Chain είπε ότι τα κλεμμένα crypto assets παραμένουν αμετάβλητα.

“Η ομάδα μας παρακολουθεί συνεχώς τα κλεμμένα assets και υποσχόμαστε να ενημερώnουμε την κοινότητα“, δημοσίευσε η εταιρεία στο X.

Δείτε επίσης: Ο ιδρυτής του Bitzlato crypto exchange ομολογεί ότι η υπηρεσία χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα χρήματος

Το blockchain πρόσθεσε ότι έχει αναπτύξει ένα σύστημα υποστήριξης, έρευνας και ανάλυσης αιτιών, με την Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία της Κορέας και την Υπηρεσία Διαδικτύου και Ασφάλειας της Κορέας (KISA). Επίσης, συνεργάζεται με εγχώριες και διεθνείς υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Προκειμένου να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, η ομάδα Orbit Chain θα χρησιμοποιήσει όλες τις διαθέσιμες μεθόδους για να εντοπίσει τους hackers και να ανακτήσει τα κεφάλαια“.

Προέτρεψε επίσης όλα τα μέλη της κοινότητας Orbit Chain και του οικοσυστήματος Web3 να βοηθήσουν στη διάδοση αυτών των πληροφοριών όσο το δυνατόν ευρύτερα.

Orbit Chain κυβερνοεπίθεση

Αν και δεν ξέρουμε ακόμα ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση, είναι γνωστό ότι hackers της Βόρειας Κορέας πραγματοποιούν συχνά τέτοιες επιθέσεις.

Δείτε επίσης: Hackers της Βόρειας Κορέας έχουν κλέψει crypto αξίας $ 3 δισεκατ. από το 2017

Η επίθεση στην Orbit Chain έχει σημαντικές επιπτώσεις τόσο για την ίδια όσο και για τους χρήστες της. Κλάπηκαν πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια σε crypto, το οποίο είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την οικονομική σταθερότητα και την εμπιστοσύνη που της δείχνει η αγορά.

Επιπλέον, οι χρήστες που είχαν επενδύσει στην Orbit Chain έχασαν τα crypto τους, πράγμα που μπορεί να έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες για αυτούς. Αυτό μπορεί επίσης να έχει ως αποτέλεσμα να αποθαρρυνθούν οι χρήστες από την επένδυση σε crypto, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την αγορά κρυπτονομισμάτων γενικά.

Τέλος, η επίθεση αυτή μπορεί να έχει συνέπειες για την ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων. Οι κυβερνήσεις και οι ρυθμιστικές αρχές μπορεί να απαιτήσουν πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας και διαφάνειας από τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων, πράγμα που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας αυτής της αγοράς.

Πηγή: www.infosecurity-magazine.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS