ΑρχικήapptopMicrosoft Teams: Έχει ξεπεράσει τους 320 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες

Microsoft Teams: Έχει ξεπεράσει τους 320 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες

Πάνω από 320 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν ενεργά το Microsoft Teams, λίγους μήνες μετά την ευρεία διάθεση της νέας εφαρμογής Teams.

Δείτε επίσης: Microsoft: Aποσύρει το Defender Application Guard για ορισμένους χρήστες του Edge

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

  • Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το Microsoft Teams χρησιμοποιείται από πάνω από 320 εκατομμύρια ενεργά μηνιαίους χρήστες παγκοσμίως.
  • Αυτό συμβαίνει μετά την ευρεία διάθεση της νέας εφαρμογής Teams για Windows και Mac.
  • Η εταιρεία επαινεί τη νέα εφαρμογή ως δύο φορές ταχύτερη και καταναλώνει 50% λιγότερο χώρο δίσκου σε σύγκριση με την κλασική εφαρμογή.

Αυτά τα νέα έρχονται υπό την πίεση από τους ανταγωνιστές και την Επιτροπή της ΕΕ για να αποσυνδεθεί το Microsoft Teams από το Microsoft Office.

Στο αποκορύφωμα της πανδημίας του COVID-19 πριν από λίγα χρόνια, πολλές εταιρείες υιοθέτησαν την εργασία από το σπίτι και την υβριδική εργασία για να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του θανατηφόρου ιού. Αυτό οδήγησε σε αυξημένη ζήτηση για πλατφόρμες βιντεοδιασκέψεων και επικοινωνίας όπως το Microsoft Teams, το Zoom, το Slack και άλλα.

Η Microsoft αξιοποίησε αυτήν την ευκαιρία και έχει εισάγει ενημερώσεις και έξυπνα χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα από τότε. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το Microsoft Teams έχει επιτύχει ένα σημαντικό ορόσημο. Σύμφωνα με ένα άρθρο του Neowin, το εργαλείο βιντεοδιασκέψεων χρησιμοποιείται από πάνω από 320 εκατομμύρια ενεργά μηνιαίους χρήστες παγκοσμίως.

Δείτε ακόμα: Microsoft Teams: Επιτρέπει πλέον να σχεδιάζετε τα δικά σας εικονικά φόντα

Αυτά τα νέα έρχονται λίγο μετά την αποστολή της νέας εφαρμογής Teams για γενική διαθεσιμότητα για τους χρήστες των Windows και του Mac. Η εταιρεία επαινεί τη νέα εφαρμογή ως δύο φορές ταχύτερη και καταναλώνει 50% λιγότερο χώρο δίσκου σε σύγκριση με την κλασική εφαρμογή. Διαθέτει επίσης το Copilot in Teams, ένα AI-powered εργαλείο σχεδιασμένο να ενισχύει την εμπειρία του χρήστη συνοψίζοντας τις συναντήσεις.

Ενώ οι χρήστες μπορούν ακόμη να έχουν πρόσβαση στην κλασική έκδοση της εφαρμογής, η Microsoft προτίθεται να τους μεταβάλει στη νέα εφαρμογή τους επόμενους μήνες, καθώς η κλασική έκδοση αναμένεται να αποσυρθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2024.

Επιπλέον, η νέα εφαρμογή Teams προσφέρει πλέον σχεδόν όλες τις δυνατότητες που αγαπάτε από την κλασική έκδοση. Κατά την ανακοίνωση της ευρείας διαθεσιμότητας της εφαρμογής, ο προϊστάμενος προϊόντος της Microsoft, Anupam Pattnaik, δήλωσε:

“Η νέα έκδοση του Teams έχει πλήρη ισοτιμία για σχεδόν όλες τις δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων προσαρμοσμένων εφαρμογών επιχειρήσεων, εφαρμογών τρίτων, breakout rooms, 7×7 βίντεο, ουρές κλήσεων, κλήσεις PSTN, περιεχομένου αναζήτηση σε συνομιλίες και κανάλια, διασταυρούμενη ανάρτηση συνομιλίας καναλιού και πολλά άλλα. Έχουμε επικεντρωθεί στην παροχή υψηλής ποιότητας επίδοσης και ενίσχυση των βασικών πτυχών σε θέματα όπως η αξιοπιστία, η ασφάλεια και η διαχείριση της πληροφορικής, για να βεβαιωθούμε ότι το νέο Teams πληροί τις εξελισσόμενες απαιτήσεις του οργανισμού σας.”

Η Microsoft εισάγει νέα χαρακτηριστικά αποκλειστικά στη νέα εφαρμογή Teams και προτρέπει τους χρήστες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την κλασική έκδοση της εφαρμογής να κάνουν τη μετάβαση για να απολαύσουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Αποσύνδεση του Microsoft Teams από το Office

Δείτε επίσης: Windows 11: Η Microsoft επιβεβαιώνει προβλήματα Wi-Fi

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Slack, που ανήκει στη Salesforce, κατέθεσε καταγγελία κατηγορώντας τη Microsoft ότι ασκεί ανταγωνιστικές πρακτικές με το να συμπεριλαμβάνει το Microsoft Teams με το Microsoft Office. Η Microsoft αντέδρασε στις καταγγελίες αποσυνδέοντας το Teams από το Office στον Οικονομικό Χώρο και την Ελβετία, από την 1η Οκτωβρίου 2023.

Η εταιρεία καθόρισε την τιμή του Microsoft Teams ως αυτόνομη υπηρεσία στα €5 τον μήνα ή €60 τον χρόνο. Αυτό, ωστόσο, δεν φαίνεται αρκετό για να ικανοποιήσει την δίψα των ανταγωνιστών. Ένα πρόσφατο ρεπορτάζ υποδηλώνει ότι η Επιτροπή της ΕΕ απέστειλε ερωτηματολόγια στους ανταγωνιστές της Microsoft, ρωτώντας εάν η κίνηση της εταιρείας να αποσυνδέσει το Microsoft Teams από το Microsoft Office ανταποκρίνεται στις ανησυχίες τους.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της επιτροπής μετά την ανάλυση των ερωτηματολογίων. Ωστόσο, οι εικασίες υποδεικνύουν ότι θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για να δημιουργήσει έναν κατάλογο αντιρρήσεων, ο οποίος θα αποσταλεί στη Microsoft αρχές του επόμενου έτους.

Αλλού, η επιτροπή ζήτησε από τη Microsoft να της παράσχει λεπτομερείς και περιεκτικές ανατροφοδοτήσεις από πιθανούς πελάτες, αναφέροντας πώς θα λειτουργούσε η επιχείρησή τους εκμεταλλευόμενη τις υπηρεσίες της Microsoft συνδεδεμένες με την τιμολόγηση προϊόντων με και χωρίς το Microsoft Teams.

Το Office θα μπορούσε θεωρητικά να χάσει το μοναδικό του σημείο πώλησης εάν η Microsoft πιεστεί να αποσυνδέσει εντελώς το Microsoft Teams από την υπηρεσία. Πολλοί προτιμούν το Microsoft Office επειδή παρέχεται ως πακέτο, παρέχοντας στους χρήστες πρόσβαση σε μια σειρά από εργαλεία παραγωγικότητας.

Πηγή: windowscentral.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS