ΑρχικήsecurityKyberSwap: Hacker ανακοινώνει πιθανή επιστροφή κεφαλαίων

KyberSwap: Hacker ανακοινώνει πιθανή επιστροφή κεφαλαίων

Στις 28 Νοεμβρίου, ο υπεύθυνος για την παραβίαση των 46 εκατομμυρίων δολαρίων στην KyberSwap επικοινώνησε με στελέχη της πλατφόρμας και κατόχους κρυπτονομισμάτων, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να περιγράψει μια συμφωνία για την επιστροφή των κεφαλαίων στις 30 Νοεμβρίου.

Kyberswap

Μετά από την επίθεση, η πλατφόρμα αντιμετώπισε τον hacker και ανακοίνωσε την έναρξη ενός προγράμματος ανταμοιβής για όσους παρέχουν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη και την ανάκτηση των κεφαλαίων των χρηστών. Μέχρι στιγμής, έχουν ανακτηθεί 4,67 εκατομμύρια δολάρια από την επίθεση.

Διαβάστε επίσης: Κίνδυνος για Παραβίαση Δεδομένων σε Υψηλού Προφίλ Επιχειρήσεις

Η ομάδα πίσω από το KyberSwap κατόρθωσε να ανακτήσει μέρος των κεφαλαίων που είχαν κλαπεί λόγω της εκμετάλλευσης, χάρη στη χρήση προηγμένων bot στα δίκτυα Polygon και Avalanche. Παράλληλα, αν και δεν έχει ακόμα απαντήσει στο πιο πρόσφατο μήνυμα του hacker, φαίνεται να περιμένει την πρόταση συμφωνίας που μπορεί να παρουσιαστεί.

Kyberswap

Στις 22 Νοεμβρίου, ο ειδικός στον τομέα των αποκεντρωμένων οικονομικών, Doug Colkitt, εξήγησε ότι ο hacker χρησιμοποίησε τη “δυσλειτουργία του άπειρου χρήματος” για να εκμεταλλευτεί πολυπλοκότητα έξυπνων συμβολαίων σε διάφορα δίκτυα, καταφέρνοντας να αποσπάσει περίπου 5,7 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα. Τα κεφάλαια εκμεταλλεύτηκαν δίκτυα όπως Avalanche, Polygon, Ethereum, Arbitrum, Optimism και Base.

Το KyberSwap, που λειτουργεί στο Kyber Network, επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη ανταλλαγή ψηφιακών κερμάτων χωρίς μεσάζοντες. Αυτό παρέχει ρευστότητα σε διάφορες αλυσίδες μπλοκ και διευκολύνει τις συναλλαγές μεταξύ τους.

Δείτε περισσότερα: DP World: Η κυβερνοεπίθεση οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων

Πηγή: cointelegraph.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS