ΑρχικήinetΗ Alexa και ο Google Assistant είναι επιτέλους μαζί στα νέα ηχεία...

Η Alexa και ο Google Assistant είναι επιτέλους μαζί στα νέα ηχεία της JBL

JBL

Η JBL ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία των νέων έξυπνων ηχείων σε ρετρό στυλ, τα Authentics 200, Authentics 500 και το φορητό Authentics 300. Αυτά τα ηχεία είναι μοναδικά στο ότι είναι τα πρώτα που φιλοξενούν τόσο το Google Assistant όσο και την Alexa της Amazon για ταυτόχρονη χρήση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ζητήσετε βοήθεια από οποιονδήποτε από τους δύο βοηθούς, ακόμη και αν κάποιος άλλος χρησιμοποιεί ήδη τον άλλο βοηθό. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ζητήσετε από την Alexa να παίξει τη λίστα αναπαραγωγής “Sounds of the ’80s” και στη συνέχεια ο συγκάτοικός σας θα μπορούσε να ζητήσει από την Google να τη σταματήσει. Τα ηχεία αυτά ανακοινώθηκαν στην έκθεση τεχνολογίας IFA στο Βερολίνο και η τιμή τους είναι 329,99 δολάρια, 699,99 δολάρια και 429,99 δολάρια αντίστοιχα.

Δείτε επίσης: Beats: Νέα ακουστικά Studio Pro αποκαλύφθηκαν σε iOS Beta

Η Google και η Amazon δεν συνεργάζονταν ποτέ καλά μεταξύ τους, καθώς δεν υπήρχε εγγενής εφαρμογή YouTube στις συσκευές Echo Show και η υπηρεσία streaming μουσικής καμίας εταιρείας δεν λειτουργούσε στα έξυπνα ηχεία της άλλης. Ωστόσο, φαίνεται ότι η σχέση τους μπορεί να βελτιώνεται. Συνεργάζονται στο Matter, ένα νέο πρότυπο για το έξυπνο σπίτι, και τώρα φέρνουν τους φωνητικούς βοηθούς τους σε επαφή με τρόπο που θα ωφελήσει τους χρήστες. Οι βοηθοί δεν είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και πρέπει να ρυθμιστούν ξεχωριστά χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της JBL, αλλά “γνωρίζουν” ο ένας τον άλλον χάρη σε ένα Multi-Agent Experience (MAX) Toolkit. Αυτό επιτρέπει λειτουργίες όπως ο έλεγχος των χρονοδιακοπτών και της μουσικής του άλλου και το να γνωρίζουν πότε να αφήσουν τον άλλο να μιλήσει.

Αν ζείτε σε ένα νοικοκυριό με πολλούς βοηθούς, τα νέα ηχεία JBL διευκολύνουν τον έλεγχο των έξυπνων οικιακών συσκευών σας. Δεν χρειάζεται να θυμάστε ποιον βοηθό ζητήσατε εσείς ή κάποιος άλλος στο σπίτι σας να ξεκινήσει κάτι, καθώς οποιοσδήποτε βοηθός μπορεί να το ελέγξει. Αυτό ισχύει και για τις έξυπνες οικιακές συσκευές, αν και θα πρέπει ακόμα να τις ρυθμίσετε ξεχωριστά σε κάθε πλατφόρμα. Με τα νέα ηχεία JBL, χρειάζεστε μόνο ένα ηχείο στο δωμάτιο για να ελέγχετε τις συσκευές σας, αντί για δύο. Ωστόσο, το κόστος ενός Echo Pop και ενός Nest Mini μαζί είναι πολύ μικρότερο από τη φθηνότερη προσφορά της JBL. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για να φέρουν τις νέες δυνατότητες πολλαπλών βοηθών σε πιο προσιτά ηχεία, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών της Amazon και της Google, αλλά και οι δύο εταιρείες είναι ανοιχτές στην ιδέα.

Πρόταση: Amazon: Το νέο ημισφαιρικό ηχείο Echo Pop

Ενώ τα ηχεία τρίτων έχουν προσφέρει στο παρελθόν μια επιλογή φωνητικών βοηθών, όπως τα ηχεία Sonos που προσφέρουν μια επιλογή μεταξύ των βοηθών Google ή Alexa, τα νέα ηχεία JBL είναι μοναδικά στο ότι επιτρέπουν την ταυτόχρονη χρήση και των δύο βοηθών. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη του νοικοκυριού σας μπορούν να έχουν διαφορετικές προτιμήσεις και να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δυνατά σημεία κάθε βοηθού προς όφελός τους. Για παράδειγμα, η Google είναι ιδανική για ερωτήσεις γενικών γνώσεων και προσθήκη πραγμάτων στο ημερολόγιό σας στο Google, ενώ η Alexa έχει αποκλειστικές λειτουργίες, όπως η παρακολούθηση του πακέτου σας στο Amazon ή η ακρόαση του βιβλίου σας στο Audible. Ωστόσο, ως ηχείο τρίτου κατασκευαστή, τα JBL στερούνται ορισμένων χαρακτηριστικών του υλικού της Google και της Amazon. Δεν υπάρχουν λειτουργίες κλήσεων Google στα ηχεία και μπορούν να κάνουν μόνο ό,τι μπορεί να κάνει ένα ηχείο τρίτου κατασκευαστή Amazon Alexa, επομένως δεν υπάρχουν λειτουργίες Alexa Guard ή αλλαγή της λέξης αφύπνισης. Παρόλα αυτά, τα ηχεία έχουν την ίδια λειτουργικότητα με τις συσκευές πρώτου κατασκευαστή και ο χρόνος απόκρισης είναι ίδιος με αυτές.

Σύμφωνα με την Amazon και τη Google, το κύριο κίνητρο πίσω από τη συνεργασία τους στα νέα ηχεία JBL ήταν η διαλειτουργικότητα. Ελπίζουν ότι επιτρέποντας στους πελάτες να χρησιμοποιούν ευκολότερα οποιαδήποτε από τις δύο υπηρεσίες, περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν συνολικά τους φωνητικούς βοηθούς. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μετά από ένα χρόνο απολύσεων στα τμήματα smart home και των δύο εταιρειών. Ο στόχος είναι να διευρυνθεί το κοινό για την τεχνολογία smart home, διευκολύνοντας τη συνεργασία όλων. Ωστόσο, ενώ το πρότυπο Matter για το smart home υποτίθεται ότι θα προσφέρει αυτού του είδους τη διαλειτουργικότητα, τα έξυπνα ηχεία δεν αποτελούν προς το παρόν μέρος του Matter spec. Αυτό σημαίνει ότι ένα hub της Google Nest δεν μπορεί να ελέγξει ένα ηχείο Alexa Echo ή Apple HomePod, ακόμη και αν όλα είναι συμβατά με το Matter. Αν και η ύπαρξη πολλαπλών προσωπικοτήτων σε ένα ηχείο παρέχει μεγαλύτερη χρησιμότητα, η πραγματική διαλειτουργικότητα θα επιτευχθεί μόνο όταν η Google, η Alexa, ακόμη και η Siri θα μπορούν να συνυπάρχουν σε οποιοδήποτε έξυπνο ηχείο στο σπίτι σας και θα μπορείτε να επιλέγετε ποιο από τα τρία θα καλείτε ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται τα καινοτόμα Nothing ηχεία του Carl Pei!

πηγή πληροφοριών:theverge.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS