ΑρχικήUpdatesΗ Uber θα εμφανίζει "διαφημίσεις βίντεο" στις εφαρμογές της

Η Uber θα εμφανίζει “διαφημίσεις βίντεο” στις εφαρμογές της

Σύμφωνα με δήλωση της Uber στη Wall Street Journal, η εταιρεία θα αρχίσει σύντομα να προβάλλει διαφημίσεις βίντεο στις εφαρμογές της. Οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται ενώ περιμένετε να εμφανιστεί μια διαδρομή, όσο βρίσκεστε στο όχημα, αφού κάνετε παραγγελίες στο Uber Eats, στα αποτελέσματα αναζήτησης και σε άλλα μέρη του Drizly. Οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται επίσης σε tablet που υπάρχουν μέσα σε ορισμένα αυτοκίνητα Uber.

Uber διαφημίσεις βίντεο

Οι χρήστες στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να βλέπουν διαφημίσεις βίντεο τις επόμενες ημέρες. Η εταιρεία σχεδιάζει να εμφανίσει αντίστοιχες διαφημίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Αυστραλία και άλλες αγορές μέσα στη χρονιά.

Δείτε επίσης: Uber: Φέτος θα παρέχει αυτόνομα οχήματα στους Αμερικανούς

Στατικές διαφημίσεις εμφανίζονται στο Uber Eats ήδη από το 2019 και στην ομώνυμη εφαρμογή ride-hailing της εταιρείας από πέρυσι. Επιπλέον, η εταιρεία άρχισε να προσφέρει νέα εργαλεία διαφήμισης στο Drizly, την εφαρμογή παραγγελιών αλκοόλ, από πέρυσι. Ο Mark Grether, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του διαφημιστικού τμήματος της Uber, δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει σε έσοδα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από διαφημίσεις το 2024.

Οι διαφημίσεις βίντεο στις εφαρμογές της Uber θα τίθενται σε σίγαση από προεπιλογή (ο ήχος θα αναπαράγεται σε tablet που βρίσκονται σε αυτοκίνητα) και θα προβάλλονται για έως και 90 δευτερόλεπτα. Μια διαδρομή με το Uber διαρκεί περίπου 15 λεπτά κατά μέσο όρο και οι χρήστες συνήθως περνούν από δύο έως τρία λεπτά κοιτάζοντας την εφαρμογή κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. “Έχουμε δύο λεπτά της προσοχής σας. Ξέρουμε πού βρίσκεστε, ξέρουμε πού θα πάτε, ξέρουμε τι έχετε φάει“, είπε ο Grether στη Journal. “Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά για να δείξουμε μια διαφήμιση βίντεο κατάλληλη για εσάς“.

Δείτε επίσης: Uber: Προσφέρει κρατήσεις πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Uber εφαρμογές

Η Uber αναφέρει ότι δεν θα μοιραστεί τα προσωπικά σας δεδομένα με διαφημιστές. Μπορείτε να αποφασίσετε να μην λαμβάνετε εξατομικευμένες διαφημίσεις βάσει των πληροφοριών σας, όπως τα δημογραφικά σας στοιχεία και η δραστηριότητά σας στις εφαρμογές της Uber, αλλά δεν είναι δυνατόν να αποφύγετε πλήρως τις διαφημίσεις αυτές. Ωστόσο, μπορείτε να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας ή να χρησιμοποιήσετε μια άλλη εφαρμογή για να τις αποφύγετε.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν θα μπορείτε να κλείσετε μια διαφήμιση αμέσως μόλις αρχίσει να παίζει. Η εταιρεία εξήγησε στο Engadget ότι οι διαφημίσεις δεν θα εμποδίσουν τους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε λειτουργίες ασφαλείας ή να στείλουν μήνυμα σε έναν οδηγό ή στον courier της Uber Eats.

Δείτε επίσης: Η Uber διευκολύνει την εύρεση του ride σας στο αεροδρόμιο

Πάντως, αυτά τα νέα προϊόντα θα μπορούσαν να θέτουν κάποιους κινδύνους για τη φήμη της Uber, σύμφωνα με τον James Ayres από την εταιρεία ψηφιακού σχεδιασμού Work & Co.

Μια βόλτα με το αυτοκίνητο, γεμάτη διαφημίσεις, “αλλάζει θεμελιωδώς την αντίληψη” της επιχείρησης της Uber, η οποία αρχικά τοποθετήθηκε ως μια premium εναλλακτική στις παραδοσιακές υπηρεσίες ταξί, είπε ο Ayres. Επιπλέον, τόνισε ότι οι χρήστες που δίνουν έμφαση στο απόρρητο μπορεί επίσης να αποθαρρύνονται από την ιδέα ότι η Uber χρησιμοποιεί τους ακριβείς γεωγραφικούς προορισμούς της για να τους στοχεύει.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS