ΑρχικήUpdatesTinder update: Νέο σύστημα επαλήθευσης με AI και selfie βίντεο!

Tinder update: Νέο σύστημα επαλήθευσης με AI και selfie βίντεο!

Το Tinder κυκλοφορεί μια νέα ενημέρωση για να ενισχύσει το σύστημα επαλήθευσης χρηστών, εισάγοντας AI λειτουργία και selfie βίντεο!

Tinder επαλήθευση

Το Tinder κυκλοφορεί μια ενημέρωση που εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη (AI) στο σύστημα Επαλήθευσης φωτογραφίας (Photo Verification), η οποία μέχρι σήμερα επέτρεπε στους χρήστες της εφαρμογής γνωριμιών να αποδείξουν στους άλλους ότι δεν είναι bot ή catfisher. Στο παρελθόν, οι χρήστες τραβούσαν φωτογραφίες του εαυτού τους, σύμφωνα με τις οδηγίες, για να επαληθευτούν στην εφαρμογή και να λάβουν ένα σήμα blue check. Τώρα, το Tinder ενισχύει αυτή τη διαδικασία επαλήθευσης απαιτώντας ένα selfie βίντεο αντί για φωτογραφία. Επιπλέον, σύντομα θα επιτρέπει στους χρήστες να περιορίζουν τις συνομιλίες τους μόνο σε εκείνα τα μέλη που είναι επίσης επαληθευμένα (Photo Verified).

Η εταιρεία λέει ότι οι αλλαγές αυτές γίνονται για να γίνει η εφαρμογή πιο ασφαλής για τους χρήστες της.

Δείτε επίσης: Dating apps: Ντρέπεσαι να πεις ότι έχεις Tinder;

Αυτή η νέα δυνατότητα επαλήθευσης με το selfie βίντεο έρχεται σε μια εποχή που γίνεται πολύ πιο εύκολο να αξιοποιηθούν τα εργαλεία AI για τη δημιουργία ψεύτικων φωτογραφιών και προσώπων, τα οποία θα μπορούσαν να γεμίσουν τις εφαρμογές γνωριμιών με σκοπό την εξαπάτηση χρηστών. Ένα selfie βίντεο είναι κάτι πιο “ζωντανό” και είναι ένα πολύ ισχυρότερο μέσο για να ελέγξετε ότι οι άνθρωποι είναι αυτοί που λένε ότι είναι.

Το Tinder λέει ότι συνεργάζεται με έναν τρίτο συνεργάτη για τη διαχείριση της διαδικασίας επαλήθευσης με selfie βίντεο.

Όπως αναφέραμε στην αρχή αυτού του άρθρου, το ίδιο το Tinder εισάγει το AI στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τη διαδικασία επαλήθευσης. Τι ακριβώς θα κάνει, όμως, αυτό το AI; Το νέο μοντέλο επαλήθευσης θα απαιτεί πρώτα από τον χρήστη να συμπληρώσει μια σειρά βίντεο, τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιεί το AI για να ελέγξει ότι το άτομο στο βίντεο ταιριάζει επίσης με το άτομο στη φωτογραφία προφίλ που θέλει να επαληθεύσει ο χρήστης.

Δείτε επίσης: Tinder: Ενισχύει την online ασφάλεια με ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο

Καθώς κυκλοφορούν οι ενημερώσεις, από την Τετάρτη, οι χρήστες που στοχεύουν να επαληθευτούν με φωτογραφία ή που θέλουν να διατηρήσουν την υπάρχουσα επαλήθευση θα πρέπει να βγάλουν ένα selfie βίντεο.

Tinder selfie βίντεο AI

Το υπάρχον σύστημα Photo Verified, που απαιτούσε μόνο φωτογραφίες, θα αρχίσει σύντομα να εμφανίζει ειδοποιήσεις στην εφαρμογή για αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του Photo Verification. Έτσι μόνο θα μπορούν οι χρήστες να διατηρήσουν τα μπλε σημάδια ελέγχου στο Tinder. Αυτό διασφαλίζει την επαλήθευση των μελών μέσω της πιο ισχυρής λειτουργίας selfie βίντεο.

Εκτός από την ενημέρωση για χρήση βίντεο αντί για φωτογραφίες, το Tinder θα εισαγάγει αργότερα νέες λειτουργίες που επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν μόνο άλλα μέλη Επαληθευμένα με φωτογραφία στις προτάσεις τους, μέσω των Ρυθμίσεων μηνυμάτων τους. Και θα επιτρέπει στα μέλη να ζητούν από τα matches τους να επαληθεύσουν τη φωτογραφία τους προτού τους επιτραπεί να στείλουν ένα μήνυμα.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η επαλήθευση φωτογραφιών έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα matches στην υπηρεσία, καθώς οι χρήστες αισθάνονται πιο σίγουροι ότι μιλούν με ένα πραγματικό πρόσωπο και όχι με ένα bot.

Δείτε επίσης: Tinder: Θα προσφέρει in-app tips για την αποφυγή των romance scam

Η νέα λειτουργία Photo Verification θα κυκλοφορήσει σήμερα στους χρήστες του Tinder σε όλο τον κόσμο, ενώ η δυνατότητα περιορισμού των μηνυμάτων μόνο σε “Επαληθευμένα μέλη με φωτογραφία” θα φτάσει τους “προσεχείς μήνες”, λέει το Tinder.

Το Tinder είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές γνωριμιών. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να επικοινωνήσουν με άλλα άτομα αν τους αρέσει το προφίλ τους, το οποίο περιλαμβάνει τις φωτογραφίες τους, ένα σύντομο βιογραφικό και μια λίστα με τα ενδιαφέροντά τους. Το Tinder χρησιμοποιεί ένα σύστημα “διπλής συμμετοχής” όπου και στους δύο χρήστες πρέπει να αρέσει ο ένας στον άλλον προτού μπορέσουν να ανταλλάξουν μηνύματα.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS