ΑρχικήinetGoogle Play: Θα απαγορεύσει σε apps δανείων να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες...

Google Play: Θα απαγορεύσει σε apps δανείων να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες και επαφές χρηστών

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει τους αδίστακτους δανειστές και να προστατέψει τους χρήστες, η Google σχεδιάζει να απαγορεύσει σε εφαρμογές (apps) που παρέχουν δάνεια να αποκτούν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών της, όπως φωτογραφίες, βίντεο και επαφές. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των αυξημένων προσπαθειών της κατά των παραπλανητικών πρακτικών που χρησιμοποιούν ορισμένοι πάροχοι δανείων και παρενοχλούν τους δανειολήπτες.

Google εφαρμογές δανείων

Την Τετάρτη, η Google προχώρησε σε μια σημαντική αναθεώρηση της πολιτικής Προσωπικά Δάνεια για εφαρμογές στο Play Store. Από τις 31 Μαΐου, θα απαγορεύεται αυστηρά κάθε πρόσβαση σε εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο, όπως φωτογραφίες και βίντεο, λεπτομέρειες λίστας επαφών, δεδομένα τοποθεσίας, καθώς και αρχεία καταγραφής κλήσεων. Η ενημέρωση αυτή αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Google να ενισχύσει τους ελέγχους απορρήτου σε όλες τις πλατφόρμες της.

Δείτε επίσης: Google: Εσείς γνωρίζετε πώς πήρε το όνομά της;

Οι εφαρμογές που παρέχουν προσωπικά δάνεια ή έχουν ως πρωταρχικό σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε προσωπικά δάνεια, απαγορεύεται να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, όπως φωτογραφίες και επαφές”, ανέφερε η εταιρεία στην ενημέρωση της.

Η τεχνολογία συνεχίζει να μετασχηματίζει την παγκόσμια χρηματοοικονομική βιομηχανία με την εμφάνιση εφαρμογών δανείων. Τα apps δανείων έχουν αναπτυχθεί για να προσφέρουν έναν εύκολο, γρήγορο και άμεσο τρόπο για τους χρήστες τους να λαμβάνουν δάνεια. Οι εφαρμογές δανείων έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιήσουν τη διαδικασία δανεισμού, να διευκολύνουν τους χρήστες και να βελτιστοποιήσουν τις πιθανότητές τους για επιτυχή έγκριση δανείου.

Δείτε επίσης: Πώς θα ενεργοποιήσετε και απενεργοποιήσετε pop-ups στο Google Chrome

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, μια αναδυόμενη τάση έχει εγείρει ανησυχίες καθώς ορισμένα άτομα που έχουν αποκτήσει πίστωση μέσω apps δανείων για κινητά και έχουν υποστεί παρενόχληση από τους δανειστές. Αυτοί οι δανειστές φέρεται να έχουν πρόσβαση στις προσωπικές επαφές των δανειοληπτών, ενημερώνοντας τους φίλους και την οικογένεια για εκκρεμή χρέη. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, οι δανειστές έχουν χρησιμοποιήσει φωτογραφίες για να εκφοβίσουν περαιτέρω και να πιέσουν τους δανειολήπτες να δώσουν τα χρήματα. Ορισμένοι από αυτούς τους δανειολήπτες έχουν δεχτεί τόση πίεση και έχουν φτάσει μέχρι και στην αυτοκτονία.

apps δανείων

Οι αναφορές τέτοιων περιπτώσεων (με παρενοχλήσεις) ήταν πολλές στην Ινδία και την Κένυα. Ως απάντηση, η Google απέκλεισε πολλές εφαρμογές προσωπικών δανείων από το Play Store, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση από τις αρχές. Επίσης, εφάρμοσε κανονισμούς για να απαγορεύσει την είσοδο μη εξουσιοδοτημένων εφαρμογών δανείων στο κατάστημα εφαρμογών.

Η Google είπε ότι εισήγαγε επίσης την απαίτηση για τη διενέργεια ειδικής τεκμηρίωσης αδειοδότησης για εφαρμογές που εμφανίζονται στο Play Store και προσφέρουν προσωπικά δάνεια στο Πακιστάν για να “αποδείξουν την ικανότητά τους να παρέχουν ή να διευκολύνουν” πίστωση. Η εταιρεία κατέστησε επίσης υποχρεωτικό για τις μη τραπεζικές χρηματοοικονομικές εταιρείες στη χώρα να διαθέτουν μόνο μία εφαρμογή ψηφιακού δανεισμού στο Play Store.

Οι προγραμματιστές που προσπαθούν να δημοσιεύσουν περισσότερα από ένα DLA ανά NBFC κινδυνεύουν με τον τερματισμό του λογαριασμού προγραμματιστή τους και οποιωνδήποτε άλλων σχετικών λογαριασμών“, δήλωσε η Google.

Δείτε επίσης: Google: Νέα αγωγή 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από εκδότες του Ηνωμένου Βασιλείου

Η Google έχει επικριθεί στο παρελθόν λόγω της απουσίας αυστηρών μέτρων κατά των εφαρμογών ληστρικών δανείων. Ως απάντηση, η εταιρεία εισήγαγε ενημερώσεις πολιτικής σε αγορές όπως η Ινδία, η Ινδονησία, η Νιγηρία, η Κένυα και οι Φιλιππίνες. H απόφαση της Google να περιορίσει την πρόσβαση εφαρμογών που προσφέρουν δάνεια σε προσωπικά δεδομένα χρηστών είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα βοηθήσει στην προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών από επιθετικές πρακτικές δανεισμού.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS