ΑρχικήinetWindows 11: Προσθέτει προτεραιότητα για τα updates με το KB5025305

Windows 11: Προσθέτει προτεραιότητα για τα updates με το KB5025305

Windows 11

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις προαιρετικές αθροιστικές non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2023 για όλες τις εκδόσεις των Windows 11 22H2 με μια νέα επιλογή για την ιεράρχηση των non-security ενημερώσεων και των ενημερώσεων χαρακτηριστικών των Windows.

Δείτε επίσης: Microsoft: Προσθέτει μια σελίδα αντιμετώπισης προβλημάτων USB4 στα Windows 11

Μετά την εφαρμογή της σημερινής προεπισκόπησης της ενημέρωσης KB5025305, μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας ώστε να δίνει προτεραιότητα στην εγκατάσταση των πιο πρόσφατων διαθέσιμων ενημερώσεων.

Για να ρυθμίσετε τη συσκευή σας ώστε να εγκαθιστά ενημερώσεις που δεν αφορούν την ασφάλεια το συντομότερο δυνατό, μεταβείτε στην επιλογή Start > Settings > Windows Update και ενεργοποιήστε τη ρύθμιση “Λήψη των πιο πρόσφατων ενημερώσεων μόλις είναι διαθέσιμες”.

“Ανεξάρτητα από το αν έχετε ρυθμίσει το διακόπτη σε Off ή On, θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε τις τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας ως συνήθως. Η εναλλαγή καθορίζει πόσο γρήγορα θα λαμβάνετε τις πρόσθετες ενημερώσεις non-security, τις διορθώσεις, τις ενημερώσεις χαρακτηριστικών και τις βελτιώσεις”, εξηγεί η Microsoft.

“Με την επιλογή “Λήψη των πιο πρόσφατων ενημερώσεων μόλις είναι διαθέσιμες” στο On, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε πρόσβαση στις πιο πρόσφατες αλλαγές μόλις είναι διαθέσιμες για τη συσκευή σας, ότι θα έχετε προτεραιότητα για μελλοντικές ενημερώσεις και ότι θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις ασφαλείας ως συνήθως.”

Για εμπορικούς πελάτες, σε συσκευές που διαχειρίζονται από το Windows Update for Business ή το WSUS, η εναλλαγή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Οι τελευταίες αλλαγές θα ελέγχονται και θα αναπτύσσονται από τους διαχειριστές πληροφορικής των οργανισμών τους.

Η KB5025305 είναι μια μηνιαία ενημέρωση “C” που επιτρέπει στους χρήστες των Windows να δοκιμάσουν διορθώσεις και βελτιώσεις, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν σε όλους τους πελάτες με την Patch Tuesday του Μαΐου 2023. Σε αντίθεση με τις ενημερώσεις της Patch Tuesday, τα non-security preview updates όπως το KB5025305 είναι προαιρετικά και δεν περιέχουν ενημερώσεις ασφαλείας.

Πρόταση: Windows 11: Νέες διαρροές δείχνουν oρισμένες μεγάλες αλλαγές

Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτή την ενημέρωση προεπισκόπησης πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Windows Update και κάνοντας κλικ στο κουμπί “Έλεγχος για ενημερώσεις”.

Ωστόσο, δεδομένου ότι πρόκειται για προαιρετική ενημέρωση των Windows, θα πρέπει να την εγκαταστήσετε χειροκίνητα κάνοντας κλικ στο κουμπί “Λήψη και εγκατάσταση” (οι ενημερώσεις προεπισκόπησης εγκαθίστανται αυτόματα μόνο σε builds του Windows Insider).

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε χειροκίνητα την KB5025305 από τον κατάλογο ενημερώσεων της Microsoft.

Windows 11

Τι είναι καινούριο στο preview update

Η έκδοση preview των Windows 11 KB5025305 έρχεται με 19 πρόσθετες διορθώσεις και βελτιώσεις, μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες από τις οποίες επισημαίνονται παρακάτω:

  • Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που επηρεάζει τη λειτουργία IE του Microsoft Edge. Τα αναδυόμενα παράθυρα ανοίγουν στο παρασκήνιο αντί για το προσκήνιο.
  • Αυτή η ενημέρωση αλλάζει τις ρυθμίσεις firewall. Μπορείτε πλέον να ρυθμίσετε τους κανόνες ομάδας εφαρμογών.
  • Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που επηρεάζει τη διαδικασία LSASS (Local Security Authority Subsystem Service). Ενδέχεται να σταματήσει να ανταποκρίνεται. Εξαιτίας αυτού, το μηχάνημα επανεκκινείται. Το σφάλμα είναι 0xc0000005 (STATUS_ACCESS_VIOLATION).
  • Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που επηρεάζει τις υπογεγραμμένες πολιτικές ελέγχου εφαρμογών του Windows Defender (WDAC). Δεν εφαρμόζονται στο Secure Kernel. Αυτό συμβαίνει όταν ενεργοποιείτε την ασφαλή εκκίνηση.
  • Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που επηρεάζει το Resilient File System (ReFS). Εμφανίζεται ένα σφάλμα διακοπής που εμποδίζει τη σωστή εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος.

Η Microsoft αποκάλυψε τον Μάρτιο ότι τα προαιρετικά και non-security preview updates των Windows θα κυκλοφορούν κατά τη διάρκεια της τέταρτης εβδομάδας του μήνα, ξεκινώντας από τον Απρίλιο 2023.

Διαβάστε επίσης: Η Microsoft πειραματίζεται με μια αλλαγή στο Print Screen στα Windows 11

πηγή πληροφοριών:bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS