ΑρχικήsecurityΗ Samsung προσθέτει προστασία από επιθέσεις zero-click στις συσκευές Galaxy

Η Samsung προσθέτει προστασία από επιθέσεις zero-click στις συσκευές Galaxy

Η Samsung έχει επινοήσει ένα επαναστατικό σύστημα ασφαλείας, το Samsung Message Guard, για την προστασία των χρηστών smartphone Galaxy από τα επικίνδυνα “zero-click” exploits που μπορούν να μεταδοθούν μέσω κακόβουλων αρχείων εικόνας.

samsung galaxy

Η γνωστή νοτιοκορεατική εταιρεία τεχνολογίας Samsung ισχυρίζεται ότι το προηγμένο σύστημα ασφαλείας της μπορεί να αντιληφθεί τις επικείμενες zero-click απειλές όταν φτάνουν ως μηνύματα και θα τις σταματήσει αμέσως πριν προκληθεί οποιαδήποτε ζημιά.

Zero-click exploits

Τα exploits zero-click είναι εξελιγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο που εκμεταλλεύονται μια ευπάθεια χωρίς να απαιτείται αλληλεπίδραση με τον χρήστη.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S23: Δεν υποστηρίζεται το Seamless Updates

Τα zero-click exploits συχνά περιλαμβάνουν την αποστολή ενός μηνύματος ή αρχείου με κακόβουλο κώδικα στο στόχο, το οποίο ενεργοποιεί την ευπάθεια στη συσκευή του χωρίς να χρειάζεται να το ανοίξει. Αυτό δίνει στους επιτιθέμενους εύκολη πρόσβαση, επιτρέποντάς τους να παρακάμψουν την ανίχνευση και να πάρουν τον έλεγχο του συστήματος χωρίς να εντοπιστούν.

Αξιοσημείωτες επιθέσεις zero-click στόχευαν δημοσιογράφους και ακτιβιστές με το spyware Pegasus της NSO, αξιοποιώντας τα exploits KISMET και FORCEDENTRY στο iMessage της Apple.

Για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους ασφαλείας, η Apple ανέπτυξε τη λειτουργία Lockdown Mode – μια λειτουργία σχεδιασμένη για άτομα υψηλού κινδύνου που μειώνει σημαντικά τη λειτουργικότητα της συσκευής, αυξάνοντας παράλληλα τη συνολική προστασία της.

Δείτε επίσης: Η Samsung θα κυκλοφορήσει το Galaxy S23 FE στο Q3 2023;

Samsung Message Guard

Το Samsung Message Guard παρέχει έναν ασφαλή εικονικό χώρο στο smartphone σας για την αποθήκευση των αρχείων εικόνας που μόλις έφτασαν σε μια σειρά από μορφές, όπως PNG, JPG/JPEG, GIF, ICO, WEBP, BMP και WBMP.

Για την προστασία του συστήματός σας, τα αρχεία σαρώνονται διεξοδικά για τον εντοπισμό οποιουδήποτε κακόβουλου κώδικα. Εάν εντοπιστούν κακόβουλα αρχεία, κλειδώνονται σε κατάσταση καραντίνας και θα εμποδιστεί η σύνδεση με το λειτουργικό σύστημα ή ο επηρεασμός του.

Δείτε επίσης: Η ενημέρωση One UI 5.1 της Samsung έφερε νέα bugs

Το νέο σύστημα ασφαλείας προστίθεται στα πολλαπλά υπάρχοντα επίπεδα προστασίας της Samsung, με πιο χαρακτηριστικό το Samsung Knox, το οποίο μπορεί να προσφέρει ανίχνευση απειλών σε πραγματικό χρόνο και προστασία από κακόβουλο λογισμικό.

Το Samsung Message Guard είναι προσβάσιμο τώρα στο Galaxy S23 που κυκλοφόρησε την Παρασκευή και θα κυκλοφορήσει σταδιακά και σε άλλες συσκευές που τρέχουν One UI 5.1 ή νεότερη έκδοση μέχρι το τέλος του 2023.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS