ΑρχικήinetΗ ενημέρωση One UI 5.1 της Samsung έφερε νέα bugs

Η ενημέρωση One UI 5.1 της Samsung έφερε νέα bugs

Το ενημερωμένο One UI 5.1 της Samsung έχει αποτελέσει πηγή εκνευρισμού για κάποιους χρήστες, οι οποίοι ανέφεραν ακραία κατανάλωση μπαταρίας. Η αιτία παραμένει άγνωστη, αν και θα μπορούσε να σχετίζεται με τις ολοκαίνουργιες δυνατότητες που ενσωματώνονται σε αυτή την έκδοση.

Η Samsung προσφέρει συνεχώς τα κορυφαία τηλέφωνα Android στη σημερινή αγορά και είναι περήφανη για το διαισθητικό λογισμικό One UI. Με τη νεότερη επανάληψη αυτής της διεπαφής χρήστη, το One UI 5.1 που βασίζεται στο Android 13, η Samsung το κυκλοφόρησε πρόσφατα για τις ναυαρχίδες της του 2022 καθώς και για παλαιότερα μοντέλα. Ωστόσο, ορισμένοι πελάτες ανακαλύπτουν τώρα μια καταθλιπτική παρενέργεια μετά την απόκτηση της ενημέρωσης: ταχεία αποστράγγιση της μπαταρίας!

Ο χρήστης του Reddit u/0192837465sfd παρατήρησε μια ασυνήθιστη ποσότητα χρήσης της μπαταρίας μετά την ενημέρωση One UI 5.1 στη συσκευή του της σειράς Galaxy S22 και ανακάλυψε ότι η αιτία ήταν το Samsung Keyboard! Ευτυχώς, κατάφερε να το διορθώσει με λίγη βοήθεια από την υποστήριξη πελατών: πηγαίνοντας στις Settings > Apps > Filter > Show System Apps > Samsung Keyboard > Storage > Clear Cache and Data – και στη συνέχεια επανεκκινώντας τη συσκευή. Αν είστε καχύποπτοι για τη δική σας χρήση εφαρμογών, γιατί να μην δοκιμάσετε την ίδια διαδικασία;

Η ενημέρωση One UI 5.1 της Samsung έφερε νέα bugs
Η ενημέρωση One UI 5.1 της Samsung έφερε νέα bugs

Δείτε επίσης: Η Samsung θα κυκλοφορήσει το Galaxy S23 FE στο Q3 2023;

Πολλοί χρήστες ανέφεραν αύξηση της θερμοκρασίας της συσκευής, ενώ ένας άλλος χρήστης πρότεινε ότι μπορεί να οφείλεται στην ενεργοποίηση της λειτουργίας μέγιστης απόδοσης μετά την ενημέρωση.

Πρόσφατα, ιδιοκτήτες του Galaxy S22 Ultra εξέφρασαν την απογοήτευσή τους στα φόρουμ της κοινότητας της Samsung EU σχετικά με τη συσκευή που εξαντλεί γρήγορα την ενέργεια με εγκατεστημένο το One UI 5.1. Επιπλέον, φαίνεται ότι οι χρήστες των τηλεφώνων της σειράς S21 αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη έκδοση λογισμικού. Ευτυχώς, υπάρχει ελπίδα, καθώς οι αναφορές δείχνουν ότι η Samsung έχει εντοπίσει και ενδεχομένως εργάζεται για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος – αν και η ίδια δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημοσίως το θέμα.

Φαίνεται ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να συνδέεται με συσκευές με το chipset Exynos 2200 της Samsung. Αυτή η υπόθεση είναι σύμφωνα με έναν άλλο χρήστη του Reddit, ο οποίος επίσης υπέστη το ίδιο δίλημμα στο Galaxy S22+ του. Ρίξαμε μια ματιά στο προφίλ του αρχικού Redditor και φαίνεται ότι έχει ένα Galaxy S22+ από το Βιετνάμ, το οποίο διαθέτει Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1.

Η ενημέρωση One UI 5.1 της Samsung έφερε νέα bugs
Η ενημέρωση One UI 5.1 της Samsung έφερε νέα bugs

Επιπλέον, το One UI 5.1 παρουσιάζει μερικά συνεχή σφάλματα. Ορισμένοι πελάτες έχουν διευκρινίσει ότι οι ρουτίνες στο Bixby δεν λειτουργούν μετά την ενημέρωση και άλλοι πελάτες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την έκδοση της Samsung για το Material You που ονομάζεται Color Palette. Απροσδόκητα, τουλάχιστον ένας χρήστης παρατήρησε ένα περίεργο σφάλμα όπου το όνομα της συσκευής του μετατράπηκε σε έναν μακροσκελή συνδυασμό αριθμών και γραμμάτων – αν και αυτό φαίνεται να είναι συνολικά μια μεμονωμένη περίπτωση.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S23: Δεν υποστηρίζεται το Seamless Updates

Όταν αναπτύσσονται γρήγορα οι ενημερώσεις, μπορεί να τύχει να περάσουν κάποια σφάλματα. Αυτό συνέβη εδώ με το πρόβλημα της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Η μακροζωία της μπαταρίας δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά για όσους θα ήθελαν τα τηλέφωνά τους να διαρκούν όλη την ημέρα, οπότε είναι σημαντικό η Samsung να επιληφθεί αυτής της κατάστασης άμεσα και διεξοδικά.

Πηγή: androidpolice.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS