ΑρχικήinetGoogle Pixel 7: Δεν υποστηρίζει το νεότερο πρότυπο 5G

Google Pixel 7: Δεν υποστηρίζει το νεότερο πρότυπο 5G

Οι κάτοχοι του Pixel 7 θα απογοητευτούν όταν διαπιστώσουν ότι το τηλέφωνό τους δεν διαθέτει το πιο πρόσφατο πρότυπο 5G. Ευτυχώς όμως, η Google μπορεί να διορθώσει αυτό το πρόβλημα με την ενημέρωση Android 14.

Το 3GPP είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία των πιο πρόσφατων προτύπων κινητής ευρυζωνικότητας, με κύριο στόχο το 5G. Αυτοί οι κανονισμοί διανέμονται σε “εκδόσεις” και το Pixel 7 ακολουθεί την έκδοση 15 – μια ξεπερασμένη έκδοση σε σύγκριση με τα σημερινά διαθέσιμα τηλέφωνα.

Δείτε επίσης: Τι νέο φέρνει το η ενημέρωση ChromeOS 110 της Google;

Παρόλο που τα Google Pixel 7 και Pixel 7 Pro διαθέτουν και τα δύο τεχνολογία 5G, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι συμβατά με τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες του 3rd Generation Partnership Project. Το 3GPP είναι μια κοινοπραξία οργανισμών που συνεργάζονται για την ανάπτυξη προτύπων κινητής τηλεφωνίας – η έκδοση 15 διανεμήθηκε για πρώτη φορά το 2018, ακολουθούμενη από την έκδοση 16 δύο χρόνια αργότερα, ενώ οι έκδοση 17 εκδόθηκε το 2022 και η 18 αναμένεται το 2024.

Google Pixel 7: Δεν υποστηρίζει το νεότερο πρότυπο 5G
Google Pixel 7: Δεν υποστηρίζει το νεότερο πρότυπο 5G

Η έκδοση 16 της Qualcomm λέγεται ότι θα φέρει μια “πληθώρα βελτιώσεων” στο 5G, όσον αφορά την κάλυψη, τη χωρητικότητα, την καθυστέρηση και άλλα. Αλλά αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει αυτό το πρότυπο δεύτερης γενιάς είναι τα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας – ειδικά σχεδιασμένα με γνώμονα την αποδοτικότητα.

Σε απάντηση σε ένα ερώτημα που κατατέθηκε στον εντοπισμό ζητημάτων Android 13 QPR, η Google κυκλοφόρησε μια δήλωση την Πέμπτη ανακοινώνοντας ότι η πρόσφατα κυκλοφορήσαν συσκευή Pixel 7 – εξοπλισμένη με ένα μόντεμ Exynos 5300 – είναι επί του παρόντος συμβατή με την έκδοση 15. Ο ιστότοπος της Samsung επιβεβαιώνει επίσης αυτόν τον ισχυρισμό: αναφέροντας τον Δεκέμβριο του 2022, δήλωσαν ότι ο Exynos 5300 είναι πλήρως συμβατός με την έκδοση 16 του 3GPP.

Google Pixel 7: Δεν υποστηρίζει το νεότερο πρότυπο 5G

Δείτε επίσης: Google: Μπορείτε να επεξεργάζεστε ή να προσθέτετε επαφές από το Gmail sidebar

Η πηγή των πληροφοριών επιβεβαιώνει ότι η έκδοση Android U θα περιλαμβάνει την έκδοση 3GPP Release 16, υπονοώντας ενδεχομένως την κυκλοφορία του Pixel 7 με την ίδια ενημέρωση το φθινόπωρο. Εικάζεται έντονα ότι τόσο το Pixel 8 και το μόντεμ 5300, όσο και το Tensor G3, θα μπορούσαν να είναι συμβατά με αυτό, αλλά υπάρχει σαφής πιθανότητα μόνο ένα μοντέλο να προσφέρει τέτοια υποστήριξη.

Πηγή: 9to5google.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS