ΑρχικήsecurityΤα δίκτυα Tor και I2P αντιμετωπίζουν συνεχιζόμενες επιθέσεις DDoS

Τα δίκτυα Tor και I2P αντιμετωπίζουν συνεχιζόμενες επιθέσεις DDoS

Τώρα τελευταία έχετε πρόβλημα με την ταχύτητα και την απόδοση του δικτύου Tor; Σίγουρα δεν είστε οι μόνοι! Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση σε ιστότοπους onion ή i2p, είτε επειδή φορτώνουν αργά είτε επειδή δεν ανοίγουν καθόλου.

Δείτε επίσης: Στο στόχαστρο τα online stores: Οι κίνδυνοι των exposed backups

tor DDoS

Δείτε επίσης: Ρώσος παραδέχεται ξέπλυμα χρημάτων από το Ryuk ransomware

Η εκτελεστική διευθύντρια του Tor Project Isabela Dias Fernandes αποκάλυψε την Τρίτη ότι ένα κύμα επιθέσεων distributed denial-of-service (DDoS) στοχεύει το δίκτυο τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022.

«Σε ορισμένα σημεία, οι επιθέσεις επηρέασαν το δίκτυο αρκετά σοβαρά ώστε οι χρήστες να μην μπορούσαν να φορτώσουν σελίδες ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες onion», δήλωσε ο Fernandes την Τρίτη.

«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μειώσουμε τις επιπτώσεις αυτών των κακόβουλων κυβερνοεπιθέσεων και να διασφαλίσουμε την ψηφιακή μας υποδομή. Καθώς οι τακτικές που χρησιμοποιούν οι χάκερ εξελίσσονται, το ίδιο και εμείς- παραμένουμε σε εγρήγορση απέναντι στις συνεχείς επιθέσεις τους στο δίκτυό μας.»

Η αποκάλυψη του στόχου αυτών των διαρκών επιθέσεων και του υπεύθυνου για αυτές δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά ο Fernandes υπόσχεται ότι η ομάδα της Tor θα συνεχίσει να βελτιώνει τα μέτρα ασφαλείας της για να αντιμετωπίσει αυτό το συνεχιζόμενο πρόβλημα.

Η ομάδα του Tor Network θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει δύο νέα μέλη που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη υπηρεσιών .onion.

“Σε μια προσπάθεια να προστατεύσουμε το δίκτυο Tor και την παγκόσμια βάση χρηστών του, αποφασίσαμε να περιορίσουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με τις επιθέσεις DDoS προς το παρόν”, αποκάλυψε ο Fernandes όταν το BleepingComputer ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό.

“Για να είμαστε σαφείς, οι υπηρεσίες μας παρέμειναν λειτουργικές- ωστόσο, ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καθυστέρηση στην ταχύτητα. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι η εμπειρία του χρήστη ποικίλλει ανάλογα με διάφορα στοιχεία.”

Δείτε επίσης: Η ομάδα hacking Nodaria στοχεύει την Ουκρανία με το Graphiron

Οι επιθέσεις DDoS έπληξαν και το δίκτυο I2P

Το Tor δεν είναι το μόνο ανώνυμο δίκτυο επικοινωνιών που αντιμετωπίζει επιθέσεις DDoS. Το Invisible Internet Project – εν συντομία I2P – τις τελευταίες τρεις ημέρες δέχεται μαζικές επιθέσεις.

Κατά συνέπεια, οι χρήστες του I2P μπορεί να υποφέρουν λόγω της αποτυχίας ορισμένων i2pd router με σφάλματα Out-of-Memory, εάν είναι στόχος αυτής της επίθεσης Denial-of-Service.

“Όπως ήδη γνωρίζετε, το δίκτυο I2P έχει γίνει στόχος επίθεσης Denial-of-Service τις τελευταίες ~3 ημέρες”, δήλωσε χθες ένας από τους mods του I2P subreddit.

Όπως και στην περίπτωση του Tor, οι απειλητικοί φορείς ενημερώνουν συνεχώς τις τακτικές τους και αναπτύσσουν νέες σε καθημερινή βάση. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης της κοινότητας του I2P την Τρίτη στο IRC από τον διαχειριστή του έργου και τον επικεφαλή core dev, ο οποίος σχολίασε ότι “η επίθεση ξεκινά/σταματά/αλλάζει αρκετές φορές την ημέρα”.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS