ΑρχικήsecurityΡώσος παραδέχεται ξέπλυμα χρημάτων από το Ryuk ransomware

Ρώσος παραδέχεται ξέπλυμα χρημάτων από το Ryuk ransomware

Ryuk ransomware-laundering-money

Ο Denis Mihaqlovic Dubnikov παραδέχτηκε την ενοχή του για το ξέπλυμα χρημάτων για πάνω από 3 χρόνια από τη διαβόητη ομάδα του Ryuk ransomware. Η αποδοχή της ενοχής ήρθε αφού είχε ήδη συλληφθεί στο Amsterdam τον Νοέμβριο του 2021 και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2022.

Ο Dubnikov eμφανίστηκε πρώτη φορά στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Portland μια μέρα μετά την ημερομηνία της μεταφοράς του, στις 17 Αυγούστου 2022. Από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι και τον Αύγουστο του 2021, ο νεαρός άνδρας και άλλοι 13 συνεργοί συμμετείχαν σε ξέπλυμα χρημάτων προερχόμενα από τα κέρδη του Ryuk με το οποίο είχαν στοχεύσει ιδιώτες αλλά και οργανισμούς παγκοσμίως. Η ομάδα για να καλύψει τα ίχνη των αγοραστών του ransomware, έκανε διάφορες συναλλαγές μεταξύ αυτών και διεθνής.

Το Ryuk είναι μία πρώην ransomware-as-a-service (RaaS) επιχείρηση ενεργή από τον Αύγουστο 2018 έως και τα μέσα του 2020. Το 2020 η Wizard Spider hacking ομάδα που κρυβόταν πίσω από την επιχείρηση μετατράπηκε σε Conti ransomware.

Πρόταση: Εντοπίστηκε παραλλαγή του Ryuk ransomware με δυνατότητες worm

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ύστερα από την πληρωμή των λίτρων σε μορφή bitcoin και σε ιδιωτικά πορτοφόλια, οι συνεργάτες που συμμετείχαν στο ξέπλυμα χώρισαν τις πληρωμές σε μικρότερα ποσά και στη συνέχεια τα μετέφεραν σε άλλα ιδιωτικά πορτοφόλια. Μετά από αυτό, μετέφεραν τα λύτρα σε λογαριασμούς με σκοπό να τα ανταλλάξουν με άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Tether ή σε fiat.

Αργότερα, τα έσοδα από τα λύτρα, που είχαν ανταλλαχθεί σε Tether ή άλλο κρυπτονόμισμα) στάλθηκαν σε άλλους συνωμοτικούς λογαριασμούς σε άλλα είδη κρυπτονομισμάτων ώστε να ανταλλαχθούν με νόμισμα fiat χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες των «over the counter» ανταλλαγών.

Denis Mihaqlovic Dubnikov

Διαβάστε επίσης: “Ryuk” Ransomware: Εντοπίστηκε και μελετήθηκε από την Tencent

“Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2019, μια εταιρεία με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες πλήρωσε λύτρα 250 Bitcoin μετά από επίθεση με Ryuk ransomware. Στις 11 Ιουλίου 2019, στη Μόσχα της Ρωσίας, ο Dubnikov δέχτηκε 35 Bitcoin ($400.000) από έναν συνεργό. Τα Bitcoins που μεταφέρθηκαν στο Dubnikov προήλθαν απευθείας από τα λύτρα που πλήρωσε η αμερικανική εταιρεία. Ο Dubnikov μετέτρεψε το Bitcoin σε Tether και το έστειλε σε έναν δεύτερο συνεργό, ο οποίος τελικά το μετέτρεψε σε κινεζικό γουάν”, είπε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο δελτίο τύπου.

Δείτε επίσης : Ryuk ransomware: Οι hackers έχουν κερδίσει πάνω από $150 εκατομμύρια

Αν βρεθεί ένοχος, ο Dubnikov μπορεί να εκλάβει ποινή έως 20 χρόνια ομοσπονδιακής φυλάκισης, 3 χρόνια εποπτευόμενης κυκλοφορίας και πρόστιμο έως $500,000. Ο κατηγορούμενος θα λάβει την ποινή του στις 11 Απριλίου 2023.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS