ΑρχικήsecurityUniversal Health Services: Η επίθεση του Ryuk ransomware της κόστισε $67 εκατομμύρια

Universal Health Services: Η επίθεση του Ryuk ransomware της κόστισε $67 εκατομμύρια

Η Universal Health Services (UHS) δήλωσε ότι η επίθεση που υπέστη από τη συμμορία του Ryuk ransomware τον Σεπτέμβριο του 2020, της «κόστισε» 67 εκατομμύρια δολάρια. Η Universal Health Services είναι μια αμερικανική εταιρεία Fortune 500 που παρέχει νοσοκομειακές και υγειονομικές υπηρεσίες, ενώ απασχολεί πάνω από 90.000 υπαλλήλους που παρέχουν υπηρεσίες σε περίπου 3,5 εκατομμύρια ασθενείς κάθε χρόνο, σε περισσότερες από 400 εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η UHS δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι το υψηλό οικονομικό αντίκτυπο που είχε η επίθεση του Ryuk ransomware, συνδέεται με το ότι η πλειοψηφία των δυσμενών επιπτώσεων οφείλεται, μεταξύ άλλων, στις υπηρεσίες οξείας φροντίδας και στην απώλεια λειτουργικού εισοδήματος που οφείλονται στη σχετική μείωση της δραστηριότητας των ασθενών. Σε αυτές περιλαμβάνονται επίσης ορισμένα έξοδα εργασίας, επαγγελματικές αμοιβές και άλλα λειτουργικά έξοδα που προέκυψαν, ως άμεσο αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού ασφαλείας και της σχετικής διακοπής στις λειτουργίες της εταιρείας.

Universal Health Services: Η επίθεση του Ryuk ransomware της κόστισε $67 εκατομμύρια

Επίσης, η Universal Health Services πραγματοποίησε σημαντικά έξοδα, ώστε να αποκατασταθούν οι λειτουργίες IT όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Όπως αναφέρει το BleepingComputer, η UHS κατάφερε να αποκαταστήσει τα περισσότερα από τα επηρεαζόμενα συστήματά της καθώς και τα νοσοκομειακά λειτουργικά συστήματα στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, μετά την έναρξη της διαδικασίας επαναφοράς όλων των επιχειρησιακών λειτουργιών και της υποδομής IT, αμέσως μετά την επίθεση.

Universal Health Services: Η επίθεση του Ryuk ransomware της κόστισε $67 εκατομμύρια

Η Universal Health Services ανέφερε ότι συνεχίζει την έρευνά της πάνω στο εν λόγω περιστατικό ασφαλείας, επισημαίνοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι πραγματοποιήθηκε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, κλοπή ή κατάχρηση δεδομένων ασθενών/υπαλλήλων.

Τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε για επιθέσεις του Ryuk ransomware εναντίον οργανισμών του υγειονομικού κλάδου, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων και παρόχων υγειονομικής περίθαλψης.

Universal Health Services: Η επίθεση του Ryuk ransomware της κόστισε $67 εκατομμύρια

Οι συνεργάτες της συμμορίας του Ryuk ransomware έχει παρατηρηθεί ότι «χτυπούσαν» περίπου 20 εταιρείες την εβδομάδα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020 και, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο του 2020, βρίσκονται πίσω από ένα τεράστιο κύμα επιθέσεων στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές ασφαλείας υπολόγισαν ότι η επιχείρηση RaaS κέρδισε τουλάχιστον 150 εκατομμύρια δολάρια. Οι απώλειες που ανέφερε η UHS την προηγούμενη εβδομάδα ακολουθούν δύο άλλες παρόμοιες γνωστοποιήσεις κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι οποίες έγιναν από τον πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής “Cognizant” και τον Νορβηγό παραγωγό αλουμινίου “Norsk Hydro”. Οι δύο εταιρείες ανέφεραν απώλειες εσόδων έως και 70 εκατομμύρια δολάρια και πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS