ΑρχικήsecurityApple Maps: Σφάλμα ίσως επέτρεπε συλλογή δεδομένων τοποθεσίας

Apple Maps: Σφάλμα ίσως επέτρεπε συλλογή δεδομένων τοποθεσίας

Η Apple διόρθωσε μια ευπάθεια ασφαλείας του Apple Maps στο iOS 16.3, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει σε εφαρμογές να αποκτούν πληροφορίες τοποθεσίας των χρηστών χωρίς την άδειά τους.

Δείτε επίσης: Γιατί ο Λευκός Οίκος στοχοποιεί τις Apple και Google;

Apple Maps

Φαίνεται ότι τουλάχιστον μία εφαρμογή κατάφερε να παραβιάσει προσωπικά δεδομένα και ένας δημοσιογράφος ασφαλείας πιστεύει ότι η ίδια παραβίαση του απορρήτου θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί από πολλές εφαρμογές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple κυκλοφόρησε το iOS 16.3 στο κοινό μετά από ένα μήνα δοκιμών beta. Το αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του ήταν η πλήρης υποστήριξη φυσικών κλειδιών ασφαλείας ως μέρος του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων στις νέες συσκευές. Επίσης περιλαμβάνει πολυάριθμες διορθώσεις σφαλμάτων.

Ενώ οι σημειώσεις της νέας έκδοσης της Apple για το iOS μπορεί να μην περιλαμβάνουν κάθε διόρθωση, τα σφάλματα που σχετίζονται με την ασφάλεια συζητούνται γενικά σε ένα διαφορετικό έγγραφο. Η Apple παρουσίασε 12 ισχυρές ενημερώσεις ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και ένα patch για μια ευπάθεια στο Apple Maps που θέτει σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Δείτε ακόμα: Apple: Γνωρίστε την επόμενη γενιά λειτουργιών για iPhone και iPad
Σφάλμα

Οι εικασίες είναι πολλές, αλλά γίνεται σαφές ότι μία ή περισσότερες εφαρμογές έχουν εκμεταλλευτεί το σφάλμα. Ο Rodrigo Ghedin, ένας Βραζιλιάνος δημοσιογράφος, αποκάλυψε ένα ανησυχητικό εύρημα ότι το iFood – μια εφαρμογή παράδοσης φαγητού αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Βραζιλία – ήταν σε θέση να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας ενός ατόμου παρά το γεγονός ότι ο χρήστης αρνήθηκε στην εφαρμογή οποιαδήποτε άδεια για να το κάνει. Αυτή η ανησυχητική ανακάλυψη συνέβη όταν οι χρήστες αναβάθμισαν την έκδοση του iOS στην 16.2.

Αν και παραμένει μια υπόθεση ότι αυτή η εκμετάλλευση ήταν αποτέλεσμα ενός υποκείμενου σφάλματος, όλα τα στοιχεία υποστηρίζουν ότι αυτή είναι μια πιθανή εξήγηση.Το κατόρθωμα της εφαρμογής iFood φαινόταν ανυπέρβλητο, αλλά το σφάλμα της Apple μπορεί να το επέτρεψε.

Η Apple παραμένει σιωπηλή σχετικά με το σφάλμα, καθώς επί του παρόντος χαρακτηρίζεται ως “δεσμευμένο”, πράγμα που σημαίνει ότι οι λεπτομέρειες δεν θα αποκαλυφθούν μέχρι μια μεταγενέστερη ημερομηνία.Πιθανώς όταν οι περισσότεροι χρήστες του iOS θα έχουν ενημερωθεί στο iOS 16.3 (ή σε διορθωμένη έκδοση μιας προηγούμενης έκδοσης).

Δείτε επίσης: Apple: Επεκτείνει την κινεζική λογοκρισία για χρήστες Χονγκ Κονγκ

Το Apple Maps είναι η ενσωματωμένη εφαρμογή χαρτογράφησης σε όλες τις συσκευές της Apple. Αυτό το δωρεάν σύστημα πλοήγησης προσφέρει λεπτομερείς πληροφορίες για τη δρομολόγηση και τα σημεία ενδιαφέροντος, καθώς και μια σειρά από άλλες λειτουργίες. Είτε αναζητάτε οδηγίες είτε είστε απλώς περίεργοι για το περιβάλλον σας, το Apple Maps μπορεί να σας βοηθήσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS