ΑρχικήHow ToGoogle Sheets: Πώς να δημιουργήσετε ένα combo chart

Google Sheets: Πώς να δημιουργήσετε ένα combo chart

Η επιλογή του καλύτερου γραφήματος για την αποτελεσματική εμφάνιση σχετικών δεδομένων δεν είναι πάντα εύκολη. Η χρήση ενός combo chart στα Google Sheets θα σας βοηθήσει να συνδυάσετε δύο charts για καλύτερο αποτέλεσμα.

Ένα σύνθετο γράφημα συνδυάζει μια στήλη και ένα γράφημα γραμμής σε ένα ενιαίο γράφημα. Το αποτέλεσμα είναι ένας απλός τρόπος για εσάς και το κοινό σας να βλέπετε κάθε σειρά δεδομένων με νέο τρόπο.

Ρυθμίστε τα δεδομένα

Τα combo charts είναι χρήσιμα όταν θέλετε να εμφανίσετε μια σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων συνόλων δεδομένων που μετρώνται διαφορετικά.

Επειδή τα Google Sheets προσφέρουν το σύνθετο γράφημα στηλών και γραμμών, θα ρυθμίσετε την κύρια σειρά δεδομένων σας σε μια στήλη στα αριστερά και τα δευτερεύοντα δεδομένα στη στήλη στα δεξιά.

Για ένα βασικό παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα που βλέπετε παρακάτω, τα οποία είναι η μηνιαία επισκεψιμότητα σε έναν ιστότοπο με τις συνολικές πωλήσεις που παράγονται από αυτήν την επισκεψιμότητα.

Τα δεδομένα κίνησης είναι η κύρια σειρά μας στα αριστερά και τα δεδομένα πωλήσεων είναι η δεύτερη σειρά στα δεξιά. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύνθετο γράφημα που εμφανίζει την επισκεψιμότητα μέσω ενός γραφήματος στηλών και τις πωλήσεις μέσω ενός γραμμικού γραφήματος.

Αν θέλουμε να δείξουμε το αντίθετο, θα αλλάξουμε τις στήλες, όπως φαίνεται παρακάτω.

Μόλις έχετε έτοιμα τα δεδομένα σας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε το σύνθετο γράφημα.

Δημιουργήστε το Combo Chart

Επιλέξτε τα δεδομένα που θέλετε να συμπεριλάβετε στο γράφημά σας. Μεταβείτε στην καρτέλα Insert και κάντε κλικ στο “Chart.”

Τα Google Sheets εμφανίζουν τον τύπο γραφήματος που πιστεύει ότι ταιριάζει καλύτερα στα δεδομένα σας. Έτσι, μπορεί να δείτε ένα σύνθετο γράφημα αμέσως.

Εάν όχι, μεταβείτε στην καρτέλα Setup στην πλαϊνή γραμμή του Chart Editor που ανοίγει ταυτόχρονα. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού Chart Type για να επιλέξετε το Combo Chart στην ενότητα Line.

Αφού δημιουργήσετε το σύνθετο γράφημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πρόσθετες ρυθμίσεις στην καρτέλα Setup στον Chart Editor, όπως απαιτείται. Μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως να προσθέσετε ετικέτες σε μια σειρά και να χρησιμοποιήσετε την πρώτη σειρά των δεδομένων σας ως headers.

Google Sheets

Προσαρμόστε το Combo Chart

Αφού ρυθμίσετε τα δεδομένα όπως τα θέλετε, μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση του γραφήματος προσαρμόζοντας τον τίτλο, αλλάζοντας τις γραμματοσειρές και επιλέγοντας διαφορετικά χρώματα.

Μεταβείτε στην καρτέλα Customize στην πλαϊνή γραμμή του Chart Editor. Εάν το έχετε ήδη κλείσει, κάντε διπλό κλικ στο γράφημά σας ή κάντε κλικ στις τρεις τελείες επάνω δεξιά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Edit Chart.”

Θα δείτε πολλές ενότητες που μπορείτε να επεκτείνετε στην καρτέλα Customize:

  • Chart Style
  • Chart & Axis Titles
  • Series
  • Legend
  • Horizontal Axis
  • Vertical Axis
  • Gridlines and Ticks
Google Sheets

Εάν βλέπετε ένα στοιχείο στο γράφημά σας που θέλετε να προσαρμόσετε, αλλά δεν είστε σίγουροι σε ποια ενότητα να μεταβείτε, απλώς κάντε κλικ σε αυτό το τμήμα του γραφήματος. Ανοίγει η αντίστοιχη ενότητα στην πλαϊνή γραμμή επεξεργασίας γραφημάτων για να κάνετε τις προσαρμογές σας.

Εάν έχετε σχεσιακά δεδομένα που θέλετε να εμφανίσετε οπτικά, σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα σύνθετο γράφημα στα Google Sheets.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS