Αρχικήsecurity2022: Οι ethical hackers ανακάλυψαν 65.000 ευπάθειες

2022: Οι ethical hackers ανακάλυψαν 65.000 ευπάθειες

Οι ευπάθειες είναι παντού. Κάθε συσκευή, εφαρμογή και API παρουσιάζει νέα σημεία εισόδου για τους εισβολείς για εκμετάλλευση και πρόσβαση σε προνομιακές πληροφορίες. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι οργανισμοί στρέφονται σε ηθικούς χάκερ (ethical hackers) για να ανακαλύψουν τις ευπάθειες που έχουν και να παραμείνουν ασφαλείς.

Δείτε επίσης: Amazon: Προειδοποιεί όλους τους πελάτες της ενόψει των γιορτών

ethical hackers

Δείτε επίσης: Cloudflare Zero Trust: Το νέο λογισμικό είναι πλέον διαθέσιμο δωρεάν

Η έκθεση 2022 Hacker-Powered Security Report της HackerOne υποστηρίζει ότι το 2022 οι ethical hackers εντόπισαν περισσότερα από 65.000 ελαττώματα λογισμικού – μια εντυπωσιακή αύξηση 21% από το προηγούμενο έτος.

Το report αποκάλυψε ότι οι πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού οδήγησαν σε σημαντική αύξηση των misconfigurations κατά 150% και σε improper authorization κατά 45%.

Οι έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι οι κοινότητες ethical hacker έχουν τη δύναμη να εντοπίζουν ευπάθειες σε μεγαλύτερες κλίμακες, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι τα συμβατικά χειροκίνητα μέτρα διαχείρισης ευπαθειών δεν αρκούν για τις ομάδες ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Pwn2Own: Οι χάκερ κέρδισαν σχεδόν 1 εκατ. δολάρια

ethical hackers

Κλιμάκωση του vulnerability management με ethical hackers  

Η έρευνα αναφέρει ότι όλο και περισσότεροι οργανισμοί αισθάνονται την πίεση της διαχείρισης ενός ολοένα αυξανόμενου αριθμού από exploits, με το 66% των ηγετών ασφαλείας να αναφέρει backlog με πάνω από 100.000 τρωτά σημεία και το 54% να λέει ότι είναι σε θέση να επιδιορθώσει λιγότερο από το 50% τρωτών σημείων στο backlog τους.

Ο τεράστιος αριθμός ευπαθειών έχει προκαλέσει την ανάγκη για έναν ευκολότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο διαχείρισής τους.

Πηγή πληροφοριών: venturebeat.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS