ΑρχικήinetΗ Νότια Ντακότα μπλοκάρει το TikTok από κρατικές συσκευές

Η Νότια Ντακότα μπλοκάρει το TikTok από κρατικές συσκευές

Η κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα Kristi Noem υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που απαγορεύει σε όλους τους υπαλλήλους, τους οργανισμούς και τους εργολάβους της πολιτείας να κατεβάζουν ή να χρησιμοποιούν το TikTok σε οποιαδήποτε συσκευή που ανήκει στην πολιτεία. Στην ανακοίνωση του γραφείου της, η Noem δήλωσε ότι εξέδωσε το διάταγμα λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια που έχουν αναφερθεί σχετικά με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (CCP) που συλλέγει πληροφορίες από Αμερικανούς χρήστες χωρίς τη γνώση και τη συγκατάθεσή τους. Η διαταγή ισχύει άμεσα και επίσης απαγορεύει στο κυβερνητικό προσωπικό να επισκέπτεται την ιστοσελίδα του TikTok σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης.

Δείτε επίσης: Gen Z: Οι TikTok influencers είναι εξαιρετικοί στις οικονομικές συμβουλές

tiktok

Η Noem υποστήριξε ότι η Νότια Ντακότα δεν θα συμμετάσχει στη συλλογή πληροφοριών από έθνη που περιφρονούν την Αμερική, λέγοντας: “Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που συλλέγει στο TikTok για να χειραγωγήσει τον αμερικανικό λαό και συλλέγει δεδομένα από τις συσκευές που έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Εδώ και μερικά χρόνια, αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν επισημάνει το TikTok ως πιθανό ζήτημα ασφάλειας λόγω της συλλογής δεδομένων από την κινεζική κυβέρνηση. Το 2020, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ επιχείρησε να μπλοκάρει τα TikTok και WeChat στις Ηνωμένες Πολιτείες. -Αν και αυτό δεν πέτυχε, σχεδόν κάθε κλάδος του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών είχε απαγορεύσει τη χρήση της εφαρμογής στις συσκευές εργασίας από τους υπαλλήλους, επικαλούμενος την ως “απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο“. Επιπλέον, την ίδια χρονιά, Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές εισήγαγαν νομοθεσία που θα απαγόρευε σε όλους τους εργαζόμενους της κυβέρνησης των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν το TikTok στα smartphone που τους δόθηκαν για εργασιακούς σκοπούς.

Δείτε επίσης: FBI: To TikTok διακυβεύει την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών

Πρόσφατα, μετά από μια έκθεση του BuzzFeed News που αποκάλυψε ότι οι υπάλληλοι της ByteDance με έδρα την Κίνα είχαν επανειλημμένα πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες αμερικανών χρηστών, ο Επίτροπος της FCC Brendan Carr ζήτησε από την Apple και τη Google να αφαιρέσουν την εφαρμογή από τα καταστήματά τους. Ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, Shou Zi Chew, διαβεβαίωσε τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές σε επιστολή που έγραψε μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ότι η εταιρεία λαμβάνει μέτρα για την προστασία των δεδομένων των χρηστών της στην Αμερική “με ισχυρή, ανεξάρτητη εποπτεία”. Είπε επίσης ότι η εταιρεία TikTok εργάζεται για την πλήρη στροφή σε διακομιστές cloud της Oracle στις ΗΠΑ, ώστε να είναι σε θέση να διαγράψει τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών από τα δικά της συστήματα.

Δείτε επίσης: TikTok “Invisible challenge”: Πώς το εκμεταλλεύονται οι hackers;

Οι διαβεβαιώσεις του Chew δεν ήταν αρκετές για να απαλύνουν τους φόβους των αξιωματούχων: Ο διευθυντής του FBI Chris Wray προειδοποίησε τους νομοθέτες των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το TikTok για να ξεκινήσει “επιχειρήσεις influence” μέσω του αλγορίθμου συστάσεων ή να «παραβιάσει τεχνικά» εκατομμύρια συσκευές.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS