ΑρχικήinetΗ Tesla απολύει 200 εργαζομένους από το Autopilot τμήμα

Η Tesla απολύει 200 εργαζομένους από το Autopilot τμήμα

Η Tesla Inc του Elon Musk απέλυσε εκατοντάδες εργαζόμενους από το Autopilot τμήμα της καθώς ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων έκλεισε μια εγκατάσταση στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Tesla Elon Musk

Παραδόξως, η πλειοψηφία όσων αφέθηκαν να φύγουν ήταν ωρομίσθιοι και ζήτησαν να μην κατανομαστούν συζητώντας προσωπικές πληροφορίες. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk είχε περιγράψει σχέδια για περικοπή 10% του μισθωτού προσωπικού, αλλά είπε ότι θα αυξήσει τις ωριαίες θέσεις εργασίας.

Οι ομάδες στο γραφείο του San Mateo είχαν επιφορτιστεί με την αξιολόγηση των δεδομένων οχημάτων πελατών που σχετίζονται με τις λειτουργίες υποστήριξης οδηγού Autopilot και την εκτέλεση της λεγόμενης επισήμανσης δεδομένων. Πολλοί από το προσωπικό ήταν data analysts, οι θέσεις των οποίων είναι ωριαίες.

Περίπου 200 εργαζόμενοι απολύθηκαν συνολικά, σύμφωνα με τον κόσμο. Πριν από της περικοπές το γραφείο είχε περίπου 250 υπαλλήλους, μερικοί από τους οποίους είχαν ήδη μεταφερθεί σε κοντινή εγκατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Tesla δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η εταιρεία, που τώρα εδρεύει στο Όστιν του Τέξας, είχε αυξηθεί σε περίπου 100.000 υπαλλήλους παγκοσμίως καθώς έχτισε νέα εργοστάσια στο Όστιν και το Βερολίνο.

Ο Elon Musk αιφνιδίασε τους εργαζομένους νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν είπε ότι οι απoλύσεις θα ήταν απαραίτητες σε ολοένα και πιο ασταθές οικονομικό περιβάλλον. Διευκρίνισε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ότι περίπου το 10% των μισθωτών θα έχαναν τις δουλειές τους, τους επόμενους τρεις μήνες, αν και ο συνολικός αριθμός προσωπικού θα μπορούσε να είναι υψηλότερος σε ένα χρόνο.

Tesla Elon Musk Tesla απολύει

Οι προσπάθειες μείωσης του ηγέτη της αγοράς EV επικτεντρώθηκαν σε τομείς που αναπτύχθηκαν σε τομείς πολύ γρήγορα. Μερικοί εργαζόμενοι της Tesla στο ανθρώπινο δυναμικό και μηχανικοί λογισμικού είναι μεταξύ εκείνων που απολύθηκαν και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι περικοπές έπληξαν υπαλλήλους που εργάζονταν στην εταιρεία για λίγες μόνο εβδομάδες.

Σε αγγελίες εργασίας, η Tesla είπε ότι τα labeled data είναι το «κρίσιμο συστατικό για την εκπαίδευση ισχυρών Deep Neural Networks, τα οποία βοηθούν στην αυτόνομη οδήγηση των οχημάτων Tesla». Οι υπάλληλοι στο Μπάφαλο, τη Νέα Υόρκη και το Σαν Ματέο ξόδεψαν ώρες δίνοντας data για τα αυτοκίνητα και το περιβάλλον στο οποίο περιηγούνται όπως πινακίδες και λωρίδες κυκλοφορίας.

Στο Μπάφαλο, η Tesla του Elon Musk συνέχισε να επεκτείνει το Autopilot data-labeling, δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα. Βέβαια, το προσωπικό σε αυτή την τοποθεσία, που κάνει τον ίδιο ρόλο, αμείβεται με χαμηλότερη ωριαία αμοιβή από ό,τι στο San Mateo.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν λιγότερο από 1% στις καθυστερημένες συναλλαγές. Η μετοχή υποχώρησε 34% φέτος μέχρι το κλείσιμο της τρίτης, σε σύγκριση με πτώση 20% του δείκτη SP 500.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS