ΑρχικήsecurityΚλεμμένες ταυτότητες παιδιών πουλήθηκαν από κύκλωμα απάτης

Κλεμμένες ταυτότητες παιδιών πουλήθηκαν από κύκλωμα απάτης

Κύκλωμα φορολογικής απάτης πούλησε κλεμμένες ταυτότητες παιδιών για να διεκδικήσει ψεύτικες φορολογικές πιστώσεις.

Ο ιδιοκτήτης μιας απάτης επιχείρησης φορολογικής προετοιμασίας, ο Ariel Jimenez, καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση επειδή πούλησε τις κλεμμένες ταυτότητες πρόνοιας χιλιάδων παιδιών και βοήθησε «πελάτες» να διεκδικήσουν ψεύτικες φορολογικές πιστώσεις, προκαλώντας φορολογικές απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι «πελάτες» του χρησιμοποίησαν τα κλεμμένα στοιχεία ταυτότητας (ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης) για να προσθέσουν ύπουλα τα παιδιά ως εξαρτώμενα άτομα στις φορολογικές τους δηλώσεις, ώστε να τους επιστραφούν τα χρήματα όταν υποβάλουν τους φόρους τους.

Ο Jimenez ίδρυσε την επιχείρηση πίσω από αυτό το σχέδιο φορολογικής απάτης και τη συνωμοσία κλοπής ταυτότητας το 2007 στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

Κλεμμένες ταυτότητες παιδιών πουλήθηκαν από κύκλωμα απάτης
Κλεμμένες ταυτότητες παιδιών πουλήθηκαν από κύκλωμα απάτης

Με τη βοήθεια των συνεργατών του, άρχισε να πουλά τις ταυτότητες εκατοντάδων ευάλωτων ανηλίκων (που έκλεψε ένας ερευνητής απάτης της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού της Νέας Υόρκης) σε χιλιάδες ανθρώπους που επωφελήθηκαν από αυτό το σχέδιο.

Το HRA της Νέας Υόρκης είναι ένα κυβερνητικό τμήμα που έχει επιφορτιστεί με την καταπολέμηση της φτώχειας παρέχοντας τρόφιμα και βοήθεια ενοικίασης έκτακτης ανάγκης σε Νεοϋορκέζους που έχουν ανάγκη.

«Ενώ εργαζόταν στο HRA, ο CW-1 έλαβε τα ονόματα παιδιών και πληροφορίες ταυτοποίησης από το Welfare Management System και πούλησε αυτά τα ονόματα στον [..] κατηγορούμενο», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα (ο CW-1 είναι συνεργαζόμενος μάρτυρας).

Δείτε επίσης: 5 τρόποι για να ασφαλίσετε τις ομάδες Devops

«Η έρευνα από την IRS-CI αποκάλυψε ότι οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε μεγάλης κλίμακας προγράμματα κλοπής ταυτότητας και φορολογικής απάτης μέσω των οποίων λήφθηκαν πληροφορίες ταυτοποίησης ανηλίκων, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, ημερομηνιών γέννησης και SSN, μεταξύ άλλων μέσω πληρωμών σε έναν διεφθαρμένο υπάλληλο της Νέας Υόρκης».

Η επιχείρηση του κατηγορουμένου χρέωνε μια αμοιβή σε μετρητά, επιπλέον των τελών προετοιμασίας φόρου, για την προετοιμασία και υποβολή φορολογικών δηλώσεων που υποστήριζαν ψευδώς ότι ο μεμονωμένος φορολογούμενος είχε ένα ή περισσότερα ανήλικα εξαρτώμενα άτομα, για να εκμεταλλευτεί δόλια μία πίστωση φόρου, διογκώνοντας έτσι την επιστροφή που καταβάλλεται στον φορολογούμενο».

Ο κατηγορούμενος πήρε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε μερικά χρόνια πουλώντας περισσότερες από χίλιες κλεμμένες ταυτότητες παιδιών που ανέφερε ως “pollitos”, που σημαίνει “μικρά κοτόπουλα”.

Κλεμμένες ταυτότητες παιδιών πουλήθηκαν από κύκλωμα απάτης
Κλεμμένες ταυτότητες παιδιών πουλήθηκαν από κύκλωμα απάτης

Έβγαλε επίσης εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ετοιμάζοντας ψεύτικες φορολογικές δηλώσεις για τους πελάτες του. Εκατομμύρια από αυτά τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ακινήτων, αυτοκινήτων, κοσμημάτων ή τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως.

«Η χρήση κλεμμένων ταυτοτήτων από τον Jimenez έβλαψε τους πραγματικούς κηδεμόνες των παιδιών που ψευδώς θεωρήθηκαν εξαρτώμενα», ανέφερε το DOJ σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα άτομα που πραγματικά φρόντιζαν αυτά τα παιδιά είχαν καθυστερήσει να λάβουν τις επιστροφές φόρων που χρειάζονταν και έπρεπε να αποδείξουν την πραγματική τους σχέση με τα εξαρτώμενα παιδιά τους».

Ο Jimenez συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2018 μαζί με πολλούς συνεργάτες του και καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο με επιβαρυντικά εγκλήματα κλοπής ταυτότητας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μετά από δίκη των ενόρκων δύο εβδομάδων.

Δείτε επίσης: Lorenz ransomware: Παραβιάζει εταιρικά δίκτυα μέσω τηλεφωνικών συστημάτων

Καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση τη Δευτέρα, διατάχθηκε να εγκαταλείψει πολλά ακίνητα στο Μπρονξ και 14.580.000 δολάρια και να πληρώσει αποζημίωση των 44.769.906 δολαρίων.

«Τα εγκλήματα κλοπής φόρων και ταυτότητας του Ariel Jimenez ανάγκασαν βάναυσα τα θύματά του να υπομείνουν γραφειοκρατικές ταραχές και οδυνηρές καθυστερήσεις για τις τόσο απαραίτητες επιστροφές φόρων», δήλωσε τον Φεβρουάριο ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Damian Williams.

«Η σημερινή καταδίκη καθιστά τον Jimenez υπεύθυνο για την πώληση των ταυτοτήτων των παιδιών στους πελάτες του για δικό του κέρδος», πρόσθεσε σήμερα ο Williams.

Πηγή: bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS