ΑρχικήsecurityΚύκλωμα sextortion εξαρθρώθηκε από την Interpol, τι να προσέξετε

Κύκλωμα sextortion εξαρθρώθηκε από την Interpol, τι να προσέξετε

Ένα διακρατικό κύκλωμα εκβιασμών sextortion, αποκαλύφθηκε και εξαρθρώθηκε από το τμήμα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της Interpol και της αστυνομίας της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ.

Δείτε επίσης: Sextortion: Εκβιαστές οδηγούν νεαρούς άνδρες/αγόρια στην αυτοκτονία
sextortion

Η Interpol λέει ότι 12 ύποπτοι που πιστεύεται ότι ήταν βασικά μέλη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αφού οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ζήτησαν από πιθανά θύματα μέσω διαδικτυακών πλατφορμών γνωριμιών να κατεβάσουν μια κακόβουλη εφαρμογή για κινητά για να συμμετάσχουν σε «γυμνές συνομιλίες».

Αυτή η εφαρμογή είχε σχεδιαστεί για να κλέβει το περιεχόμενο των λιστών επαφών των τηλεφώνων τους, τις οποίες οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα χρησιμοποιούσαν για να εκβιάσουν τα θύματα, απειλώντας ότι θα μοιραστούν τα γυμνά βίντεό τους με συγγενείς και φίλους.

Διεξάγαμε μια προληπτική έρευνα και σε βάθος ανάλυση ενός διακομιστή εντολών και ελέγχου ζόμπι που φιλοξενούσε την κακόβουλη εφαρμογή, η οποία – μαζί με τις κοινές προσπάθειες των ομολόγων μας – μας επέτρεψε να εντοπίσουμε άτομα που συνδέονται με το εγκληματικό συνδικάτο“, δήλωσε ο Raymond. Lam Cheuk Ho, επικεφαλής του Γραφείου Κυβερνοασφάλειας και Τεχνολογικού Εγκλήματος της Αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ.

Δείτε ακόμα: Aπάτες σεξουαλικού εκβιασμού (sextortion): Πώς να τις διαχειριστείτε

Το sextortion είναι ένας τύπος ψηφιακού εκβιασμού όπου οι εγκληματίες εξαναγκάζουν ή εξαπατούν τους στόχους τους να μοιραστούν βίντεο ή εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου που αργότερα θα χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό.

Interpol

Για να κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο τρομακτικά για τους στόχους τους, συχνά αποκτούν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στα στοιχεία επικοινωνίας τους, απειλώντας να στείλουν τις εικόνες που έβγαλαν στους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων.

Οι απατεώνες πίσω από τις εκστρατείες sextortion είναι επίσης γνωστό ότι διανέμουν διάφορα είδη κακόβουλου λογισμικού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ηλεκτρονικού ψαρέματος, που κυμαίνονται από trojans που κλέβουν δεδομένα έως ransomware.

Δείτε επίσης: Η Interpol συλλαμβάνει 2000 social engineers και δεσμεύει 50 εκατ. δολάρια

Πώς θα προστατευτείτε

Σύμφωνα με το FBI, για να προστατευτείτε από απόπειρες εκβιασμού:

  • ΜΗΝ στέλνετε ΠΟΤΕ γυμνές εικόνες του εαυτού σας σε κανέναν, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ή ποιος ισχυρίζεται ότι είναι.
  • Μην ανοίγετε συνημμένα από άτομα που δεν γνωρίζετε. Οι σύνδεσμοι μπορούν να παραβιάσουν κρυφά τις ηλεκτρονικές συσκευές σας χρησιμοποιώντας κακόβουλο λογισμικό για να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα, τις φωτογραφίες και τις επαφές σας ή να ελέγξουν την κάμερα web και το μικρόφωνό σας χωρίς να το γνωρίζετε.
  • Απενεργοποιήστε τις ηλεκτρονικές συσκευές και τις κάμερες web όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS