ΑρχικήinetSpaceX & T-Mobile συνεργασία: Σήμα στα κινητά παντού μέσω Starlink!

SpaceX & T-Mobile συνεργασία: Σήμα στα κινητά παντού μέσω Starlink!

Ο ιδρυτής της SpaceX, Elon Musk, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της T-Mobile, Mike Sievert, δήλωσαν ότι οι εταιρείες τους θα συνεργαστούν για να “τερματίσουν τις νεκρές ζώνες κινητής τηλεφωνίας” και θα λανσάρουν μαζί μια νέα υπηρεσία mobile που θα ενεργοποιείται από τους δορυφόρους δεύτερης γενιάς Starlink και το bandwidth της T-Mobile.

SpaceX T-Mobile Starlink

Η υπηρεσία δορυφορικού Internet Starlink της SpaceX αποτελείται από ένα δίκτυο δορυφόρων που η εταιρεία έχει εκτοξεύσει σε χαμηλή τροχιά της Γης. Στόχος της υπηρεσίας αυτής είναι να παρέχει internet υψηλής ταχύτητας σε απομακρυσμένες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Για το σκοπό αυτό και την υποστήριξη του δικτύου, η SpaceX έχει εκτοξεύσει μέχρι τώρα περισσότερους από 2.700 δορυφόρους.

Δείτε επίσης: Starlink Maritime της SpaceX: Δορυφορικό internet για γιοτ

Μιλώντας στις εγκαταστάσεις της SpaceX, στο Τέξας, ο Sievert είπε ότι η T-Mobile θα αφιερώσει “ένα κομμάτι του φάσματος PCS mid-band” για να ενσωματωθεί στους δορυφόρους της Starlink που θα εκτοξευθούν το επόμενο έτος.

Οι χρήστες της T-Mobile θα μπορούν να χρησιμοποιούν μηνύματα, MMS και ορισμένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, από απομακρυσμένα σημεία στις χαμηλότερες 48 πολιτείες, την Αλάσκα, το Πουέρτο Ρίκο και τη Χαβάη, ακόμη και από κάποια απομακρυσμένα μέρη στο νερό.

Σταδιακά, θα υπάρξει υποστήριξη και για φωνητική υπηρεσία, είπε ο Sievert. Η T-Mobile σχεδιάζει να συμπεριλάβει την υπηρεσία στα πιο δημοφιλή της προγράμματα για κινητά, αλλά δεν αποκάλυψε συγκεκριμένη τιμολόγηση.

Όπως είπαμε και παραπάνω η νέα mobile υπηρεσία της SpaceX και της T-Mobile θα συνεργαστεί με τους δορυφόρους δεύτερης γενιάς της Starlink, οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλες κεραίες και θα μπορούν να εκπέμπουν απευθείας σε κινητά τηλέφωνα.

Δείτε επίσης: Starlink Maritime της SpaceX: Δορυφορικό internet για γιοτ

SpaceX & T-Mobile συνεργασία: Σήμα στα κινητά παντού μέσω Starlink!

Ευτυχώς, οι χρήστες δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν συσκευή για να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Επίσης, ο Musk είπε ότι κατά τη διάρκεια ή μετά από μια φυσική καταστροφή, ακόμη και αν καταστραφούν όλοι οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας, η υπηρεσία θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Ο Musk έκανε την εξής διευκρίνιση, ώστε να ξέρουν τι να περιμένουν οι χρήστες: “Αυτό δεν θα έχει το είδος του bandwidth που θα έχει ένα τερματικό Starlink, αλλά θα επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων κειμένου, θα ενεργοποιήσει εικόνες και εάν δεν υπάρχουν πάρα πολλά άτομα στο cell zone, μπορεί να έχετε ακόμη και δυνατότητα βίντεο“. Είπε ακόμα: “Δεν θα διαβάζουμε πλέον για αυτές τις τραγωδίες, όπου άνθρωποι χάθηκαν και αν μπορούσαν να καλέσουν για βοήθεια, θα ήταν καλά“.

Η υπηρεσία θα προσφερθεί αρχικά σε πελάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η T-Mobile σκοπεύει να την επεκτείνει και σε άλλες αγορές στο μέλλον, δήλωσε ο Sievert. “Είναι σαν να βάζεις μια κεραία κινητής τηλεφωνίας στον ουρανό, αλλά πολύ πιο περίπλοκο“, εξήγησε.

Μένει να δούμε πόσο αποτελεσματική θα είναι η συνεργασία και πόσοι πελάτες ασύρματης σύνδεσης θα ωφεληθούν.

Δείτε επίσης: Η SpaceX επιχειρεί την πρώτη της απευθείας εκτόξευση στη Σελήνη

Η είδηση ​​για τη συνεργασία SpaceX και T-Mobile έρχεται δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των ομοσπονδιακών ρυθμιστικών αρχών ότι η SpaceX δεν θα λάβει τα σχεδόν 900 εκατομμύρια δολάρια σε επιδοτήσεις που κέρδισε η εταιρεία τον Δεκέμβριο, λόγω του ότι η δορυφορική υπηρεσία “εξακολουθεί να βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης” καθώς και λόγω του ότι η εταιρεία “απέτυχε να αποδείξει ότι θα μπορούσε να προσφέρει την υπηρεσία που υποσχέθηκε”.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών, η οποία επέβλεπε το πρόγραμμα επιδοτήσεων, είπε ότι υπήρχαν αρκετοί λόγοι που αποφάσισε να αρνηθεί τις επιδοτήσεις της SpaceX, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων δεδομένων που “δείχνουν ότι οι ταχύτητες της Starlink μειώνονται από το τελευταίο τρίμηνο του 2021 στο δεύτερο τρίμηνο του 2022“.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS