ΑρχικήinetGoogle και Oracle: Ο καύσωνας στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί διακοπές στο cloud

Google και Oracle: Ο καύσωνας στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί διακοπές στο cloud

Ο συνεχιζόμενος καύσωνας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει προκαλέσει διακοπές στο Google Cloud και το Oracle Cloud, μετά από βλάβη που προκλήθηκε στα συστήματα ψύξης στα κέντρα δεδομένων των εταιρειών.

Δείτε επίσης: Γιατί οι χάκερ στρέφονται στις υπηρεσίες αποθήκευσης cloud;

Google Oracle

Την περασμένη εβδομάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο υπέστη ένα συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα που έσπασε κάθε ρεκόρ, προκαλώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα σε ολόκληρη την περιοχή.

Ωστόσο όταν οι θερμοκρασίες άγγιξαν τους 40,2 βαθμούς Κελσίου, τα συστήματα ψύξης στα κέντρα δεδομένων που χρησιμοποιούν η Google και η Oracle για τη φιλοξενία της υποδομής cloud τους, άρχισαν να μη λειτουργούν σωστά.

Για να αποφευχθεί η μόνιμη ζημιά σε εξαρτήματα υλικού και συνεπώς μια παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας, τόσο η Google όσο και η Oracle έχουν τερματίσει τη λειτουργία του εξοπλισμού τους, οδηγώντας σε διακοπές των υπηρεσιών cloud.

Η Oracle ήταν η πρώτη που επηρεάστηκε, με την εταιρεία να αναφέρει μια αστοχία ψύξης περίπου στις 11:30 π.μ. EST, που είχε σαν αποτέλεσμα την απενεργοποίηση “μη κρίσιμου υλικού“.

Ως αποτέλεσμα των ασυνήθιστων θερμοκρασιών στην περιοχή, ένα υποσύνολο υποδομής ψύξης στο Κέντρο Δεδομένων του Νότιου Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετώπισε πρόβλημα. Αυτό οδήγησε στο να απενεργοποιηθεί ένα υποσύνολο της υποδομής υπηρεσιών μας για να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες βλάβες υλικού“, λέει σε ένα μήνυμα το Oracle Cloud.

Δείτε ακόμα: CloudMensis malware: Χρησιμοποιείται για κατασκοπεία στα Macs

cloud

Αυτό το βήμα έγινε με την πρόθεση να περιοριστεί η πιθανότητα οποιουδήποτε μακροπρόθεσμου αντίκτυπου στους πελάτες μας.

Ωστόσο, ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένο μόνο το μη κρίσιμο υλικό, η Oracle δηλώνει ότι οι πελάτες σε αυτήν τη ζώνη ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση στους πόρους του Oracle Cloud Infrastructure.

Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, η Google ανέφερε επίσης βλάβες ψύξης σε ένα από τα κτίριά της που φιλοξενεί τη ζώνη europe-west2-a για την περιοχή europe-west2.

Υπήρξε μια βλάβη που σχετίζεται με την ψύξη σε ένα από τα κτίριά μας που φιλοξενεί τη ζώνη europe-west2-a για την περιοχή europe-west2. Αυτό προκάλεσε μερική αστοχία της χωρητικότητας σε αυτήν τη ζώνη, που οδήγησε σε τερματισμούς VM και απώλεια μηχανών για ένα μικρό σύνολο των πελατών μας“, αναφέρεται από το Google Cloud.

Όπως και με την Oracle, αυτή η αποτυχία ψύξης διακόπτει την ομαλή λειτουργία του Google Cloud, με τις εικονικές μηχανές να τερματίζονται, με μη προσβάσιμες μηχανές και με τις συσκευές μόνιμης δισκέτας να εκτελούνται σε λειτουργία single redundancy.

Δείτε επίσης: Μια διακοπή του Cloudflare έπληξε πολλές δημοφιλείς υπηρεσίες

Και οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι δεν αναμένουν περαιτέρω επιπτώσεις, καθώς εργάζονται για να επαναφέρουν τα συστήματα ψύξης στο διαδίκτυο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS