ΑρχικήinetMatrix: Αριθμεί πλέον περισσότερους από 60 εκατομμύρια χρήστες

Matrix: Αριθμεί πλέον περισσότερους από 60 εκατομμύρια χρήστες

Το ανοιχτό δίκτυο για αποκεντρωμένη επικοινωνία Matrix, ανακοίνωσε αύξηση ρεκόρ 79% τους τελευταίους 12 μήνες, μετρώντας πλέον περισσότερους από 60 εκατομμύρια χρήστες.

Δείτε επίσης: App Store: 84 scammy εφαρμογές χρεώνουν κρυφά χρήστες iPhone

Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για το έργο που καθοδηγείται από μια μικρή ομάδα προγραμματιστών και εθελοντών, που εργάζονται για να παρέχουν μια ασφαλή και ιδιωτική εναλλακτική λύση στις σύγχρονες επιλογές ανταλλαγής μηνυμάτων και συνεργασίας.

Το αποκεντρωμένο δίκτυο μηνυμάτων Matrix έχει προσθέσει το ρεκόρ των 25 εκατομμυρίων χρηστών στις υπηρεσίες του το περασμένο έτος, που ήταν κυρίως αποτέλεσμα τριών γεγονότων.

Πρώτον, η δημοτικότητα της εφαρμογής Element άρχισε να απογειώνεται καθώς ιδιώτες και εταιρικές οντότητες που αναζητούν μια ασφαλή πλατφόρμα συνεργασίας αναγνωρίζουν πλέον τα πλεονεκτήματα του έργου σε σχέση με τα κύρια προϊόντα.

Δεύτερον, ολόκληρο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γερμανίας αποφάσισε να υιοθετήσει το Matrix το περασμένο καλοκαίρι, με το οποίο περισσότεροι από 150.000 οργανισμοί στη χώρα θα μεταναστεύσουν σταδιακά στο πρότυπο.

Δείτε ακόμα: Το Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν έως και πέντε προφίλ

Τρίτον, το Rocket.Chat ανακοίνωσε τον Μάιο του 2022 ότι θα αρχίσει να υποστηρίζει το πρωτόκολλο Matrix δίνοντας στους 12 εκατομμύρια χρήστες του την επιλογή να επικοινωνούν με άλλους χρήστες μέσω του ευρύτερου δικτύου Matrix.

Το επόμενο ορόσημο που θέλει να πετύχει η ομάδα του Matrix, είναι να φτάσει τα 100 εκατομμύρια χρήστες. Το έργο πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί κάνοντας το πρωτόκολλο ακόμη πιο ελκυστικό από τεχνικής άποψης.

Σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Αποκεντρωμένη τηλεδιάσκεψη E2EE: Το Matrix υποστηρίζει ήδη VoIP για μικρές ομάδες και επί του παρόντος αναπτύσσεται ώστε να κλιμακώνεται σε εκατοντάδες ταυτόχρονους χρήστες.

Peer-to-peer Matrix: Μετατροπή συσκευών σε διακομιστές για τη δημιουργία ενός καθαρού δικτύου P2P, καθιστώντας το Matrix ακόμη πιο κατανεμημένο και ανθεκτικό.

Δείτε επίσης: YouTube iOS: Το picture-in-picture mode διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες στις ΗΠΑ

Τρίτο Δωμάτιο: Μια αποκεντρωμένη, ανοιχτού κώδικα πλατφόρμα metaverse κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου πάνω από το πρωτόκολλο Matrix. Το Third Room θα επιτρέψει στους ανθρώπους να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν εικονικούς κόσμους για συνεργασία, προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητό τους και διατηρώντας την ιδιοκτησία των δεδομένων τους.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε μόνοι σας το Matrix, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι μέσω του Element, επιλέγοντας την κατάλληλη έκδοση για την πλατφόρμα σας στην επίσημη σελίδα λήψης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS