ΑρχικήinetAndroid 11: Πρώτη θέση στο διάγραμμα διανομής Android για το 2022

Android 11: Πρώτη θέση στο διάγραμμα διανομής Android για το 2022

Android 11: Πρώτη θέση στο διάγραμμα διανομής Android για το 2022!

Η Google ενημέρωσε το γράφημά της που δείχνει το ποσοστό των συσκευών Android που χρησιμοποιούν διάφορες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το ποσοστό υιοθέτησης του Android 12.

Δείτε επίσης: Πώς να απαλλάξετε το Android σας από τα «απορρίμματα»

Ιστορικά, η Google προσέφερε ελεύθερα αυτές τις πληροφορίες στο web με τη μορφή ενός γραφήματος πίτας που ενημερώνεται συχνά, εκχωρώντας ένα ποσοστό σε κάθε έκδοση του Android. Ωστόσο, αυτά τα δεδομένα κατέληξαν να λειτουργούν ενάντια στην Google και χρησιμοποιούνται για να αντιπαραβάλουν το πολύ ταχύτερο ποσοστό υιοθέτησης της Apple για νέες εκδόσεις του iOS. Με τον καιρό, αυτό το γράφημα ενημερωνόταν λιγότερο συχνά και τελικά καταργήθηκε.

Δείτε επίσης: Google Docs: Πώς να κάνετε λήψη εγγράφων σε desktop, Android, iPhone;

Πιο πρόσφατα, η Google ακολούθησε μια νέα προσέγγιση με το γράφημα διανομής Android, τοποθετώντας τις πληροφορίες στο Android Studio με τρόπο που δείχνει το ποσοστό των συσκευών σε μια συγκεκριμένη έκδοση ή νεότερη. Το γράφημα του Android Studio ενημερώνεται περίπου κάθε έξι μήνες έως ένα χρόνο, με την προηγούμενη ενημέρωση να έρχεται τον Νοέμβριο και μια νέα έκδοση να εμφανίζεται στις 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα διανομής για το 2022, οι συσκευές με Android 11 και νεότερες εκδόσεις αποτελούν πλέον το μεγαλύτερο μεμονωμένο κομμάτι της πίτας με 28,3%, από 24,2%. Αυτό ειλικρινά δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της δημοτικότητας των συσκευών Samsung και του τρόπου με τον οποίο η εταιρεία διατηρεί ενημερωμένες ακόμη και τις προσιτές συσκευές της, ακόμη και μέχρι το Android 12.

Για να αντιστοιχιστεί αυτό, το μερίδιο των συσκευών που εξακολουθούν να λειτουργούν με Android 10 έχει συρρικνωθεί στο 23,9% έναντι του μεριδίου του 26,5% τον Νοέμβριο.

Η απουσία του Android 12 σε αυτό το γράφημα μπορεί να έχει να κάνει με τον σκοπό του γραφήματος και όχι με περίπτωση χαμηλής υιοθέτησης. Όσον αφορά τις σημειώσεις 9to5Google, το γράφημα έχει σκοπό να βοηθήσει τους προγραμματιστές να αποφασίσουν ποια έκδοση Android θα υποστηρίξουν. Προς το παρόν απαιτούνται νέες εφαρμογές και ενημερώσεις εφαρμογών για τη στόχευση Android 11 (επίπεδο API 30) ή νεότερη έκδοση, αλλά η ελάχιστη υποστηριζόμενη έκδοση εξαρτάται πραγματικά από τους προγραμματιστές να αποφασίσουν. Αυτά τα δεδομένα θα βοηθήσουν τουλάχιστον στην απεικόνιση της συνολικής βάσης χρηστών στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση ένας προγραμματιστής.

Δείτε επίσης: Google Photos: Διαγραφή φωτογραφιών απευθείας από το άλμπουμ στο Android

Πώς μπορείτε να διαγράψετε διπλότυπα αρχεία σε Android

Με τις εφαρμογές που απαιτούνται για την υποστήριξη του Android 12, η ​​Google ενδέχεται να μην αισθάνεται την ανάγκη να συμπεριλάβει στατιστικά στοιχεία διανομής για αυτήν την έκδοση για αυτόν τον συγκεκριμένο σκοπό, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ορισμένοι εκδότες θα εκτιμούσαν να είχαν κάποια ιδέα για αυτό το ομολογουμένως μικροσκοπικό κομμάτι του κοινού — ανάλογα με πόσο καλά είναι τα δεδομένα, θα μπορούσε να τους βοηθήσει να διαμορφώσουν τον οδικό χάρτη ανάπτυξής τους.

Πηγή πληροφοριών: 9to5google.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS