ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΔύο στρατιωτικοί δορυφόροι επικοινώνησαν μέσω διαστημικών λέιζερ

Δύο στρατιωτικοί δορυφόροι επικοινώνησαν μέσω διαστημικών λέιζερ

Δύο δορυφόροι αντάλλαξαν πρόσφατα περισσότερα από 200 gigabit δεδομένων σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων, μέσω διαστημικών λέιζερ.

Δείτε επίσης: Η Ρωσία χρησιμοποιεί ισχυρό όπλο λέιζερ που καταστρέφει δορυφόρους και drones

δορυφόροι

Οι δoρυφόροι γενικά δεν επικοινωνούν απευθείας μεταξύ τους. Αντίθετα, χρησιμοποιούν ραδιοσήματα για να μεταφέρουν δεδομένα σε έναν επίγειο σταθμό στη Γη, ο οποίος στη συνέχεια μεταδίδει αυτά τα δεδομένα σε έναν άλλο δορυφόρο. Τα οπτικά τερματικά μεταξύ δορυφόρων θεωρούνται ταχύτερα και ασφαλέστερα.

Η CACI International, ανακοίνωσε το επίτευγμα την Τρίτη σε ένα δελτίο τύπου. Οι δύο δoρυφόροι, με το όνομα Able και Baker, εκτοξεύτηκαν το περασμένο καλοκαίρι από τον Οργανισμό Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας των ΗΠΑ ως μέρος του έργου Blackjack. Η DARPA επιδιώκει να κατασκευάσει έναν αστερισμό μικρών δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά στη Γη, με σκοπό την υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Δείτε ακόμα: Υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου Starlink: Πλέον διαθέσιμη σε 32 χώρες

Οι δύο δoρυφόροι ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πείραμα επικοινωνίας μέσω διαστημικών λέιζερ διάρκειας 40 λεπτών στις 14 Απριλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Able και ο Baker χρησιμοποίησαν τα οπτικά τερματικά ελεύθερου χώρου της CACI CrossBeam. Τα υπέρυθρα λέιζερ μεταδίδουν δεδομένα κωδικοποιώντας το μήνυμα σε ένα οπτικό σήμα, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται σε έναν δέκτη.

διαστημικών λέιζερ

Το πείραμα, γνωστό ως Mandrake 2, χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Διαστημικής Ανάπτυξης (SDA) και το Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας. Το Mandrake 2 ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου 2021. Ο αστερισμός Blackjack στοχεύει να αναπτύξει μια αρχική παρτίδα 20 μικρών δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά της Γης, οι οποίοι θα συνδεθούν μεταξύ τους για να σχηματίσουν ένα δίκτυο πλέγματος στο διάστημα.

Δείτε επίσης: Η Amazon θα φτιάξει το δικό της δορυφορικό διαδικτυακό αστερισμό

Η κίνηση αυτή δε γίνεται για να ανταγωνιστεί εμπορικούς δορυφορικούς αστερισμούς, όπως το Starlink της SpaceX, αλλά για να υπάρχει ένας κρατικός αστερισμός που θα χρησιμοποιείται από τον στρατό για να συνδεθεί με τις βάσεις, τους αισθητήρες και τα όπλα του σε όλο τον κόσμο.

Το SDA σχεδιάζει να εκτοξεύσει τους 20 δoρυφόρους αυτό το φθινόπωρο και στη συνέχεια να εκτοξεύσει επιπλέον 126 δορυφόρους μέχρι το 2024, σύμφωνα με το SpaceNews. Ο οργανισμός επιδιώκει να δημιουργήσει έναν πλήρη αστερισμό που θα περιλαμβάνει περίπου 300 με 500 δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά της Γης. Οι δορυφόροι αναπτύσσονται από τους Lockheed Martin, Northrop Grumman και York Space.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS