ΑρχικήinetΤο FastNIC της DARPA στοχεύει σε 100 φορές ταχύτερο δίκτυο

Το FastNIC της DARPA στοχεύει σε 100 φορές ταχύτερο δίκτυο

FastNIC

Η ταχύτητα δικτύου και η απόδοση των συστημάτων είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τον κόσμο της τεχνολογίας. Παρόλα αυτά όμως δεν παρατηρείται ικανοποιητική καινοτομία στο τμήμα που αφορά το δίκτυο. Τώρα όμως, φαίνεται ότι η DARPA θέλει να το αλλάξει αυτό με το πρόγραμμα FastNIC.

Μάλιστα σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό της, η DARPA ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δημιουργήσει μια νέα διεπαφή δικτύου, που θα είναι 100 φορές πιο γρήγορη από την συνηθισμένη.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η διεπαφή δικτύου που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση ενός συστήματος με ένα δίκτυο, όπως το Ethernet, είναι που δημιουργεί την “πραγματική καθυστέρηση στην παραγωγικότητα του επεξεργαστή“.

Η DARPA αναφέρεται στην ουσία στην κάρτα δικτύου (NIC), που βοηθά στη σύνδεση πολλών υπολογιστών σε ένα τοπικό δίκτυο. Σε έναν υπολογιστή, το NIC είναι ένα στοιχείο hardware που λειτουργεί ως μεσάζων μεταξύ ενός υπολογιστή και ενός δικτύου. Δέχεται δεδομένα από το δίκτυο και τα μεταδίδει στους υπολογιστές.

Όπως σημειώνει η DARPA, το κύριο πρόβλημα στο NIC που χρησιμοποιείται σήμερα, είναι η χαμηλή ταχύτητα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των μονάδων υπολογιστών. Δεδομένου του πόσο γρήγορος μπορεί να είναι ένας υπερυπολογιστής, η διεπαφή δικτύου περιορίζει στην πραγματικότητα τη μέγιστη απόδοσή του.

“Σήμερα, η απόδοση του δικτύου στην τεχνολογία αιχμής είναι περίπου 1014 bits ανά δευτερόλεπτο (bps) και τα δεδομένα επεξεργάζονται συνολικά σε περίπου 1014 bps. Οι τρέχουσες διεπαφές παρέχουν μόνο από 1010 έως 1011 bps διεκπεραίωσης εφαρμογών“, δήλωσε ο Δρ Jonathan Smith, υπεύθυνος προγράμματος στο Information Innovation Office της DARPA.

Με το FastNIC, η DARPA σχεδιάζει να αναθεωρήσει ολόκληρη τη διεπαφή δικτύου. Το σχέδιο είναι να παρέχει ταχύτητα δικτύου 10 Tbps, επιταχύνοντας έτσι την απόδοση κατά 100x.

Προς το παρόν, δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα κυκλοφορήσει το νέο NIC. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι οι βιβλιοθήκες λογισμικού που δημιουργούνται από το FastNIC θα είναι ανοικτού κώδικα. Έτσι, αν το DARPA FastNIC δει τελικά το φως της ημέρας, θα έχει τη δυνατότητα να γίνει το νέο πρότυπο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS