ΑρχικήinetScammers υποδύθηκαν έναν cyber crime chief του UK σε phishing email

Scammers υποδύθηκαν έναν cyber crime chief του UK σε phishing email

Scammers υποδύθηκαν έναν από τους top cyber crime chiefs της Βρετανίας σε μια απόπειρα απάτης μέσω phishing email που αφορούσε μια ψεύτικη ληστεία 5 εκατομμυρίων λιρών, προειδοποίησε η κατασκοπευτική υπηρεσία GCHQ.

Δείτε επίσης: Phishing email προειδοποιεί για χημικές επιθέσεις και διανέμει malware

phishing scammers

Από το Διαδίκτυο έχει αφαιρεθεί ένας αριθμός ρεκόρ απατών στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την προστασία των ανθρώπων από την απάτη και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο (NCSC) λέει ότι αφαίρεσε συνολικά 2,7 εκατομμύρια απάτες, παράνομα domains και υπηρεσίες phishing το 2021 – σχεδόν τέσσερις φορές πάνω από ό,τι το 2020.

Δείτε επίσης: NHS: Email accounts υπαλλήλων παραβιάστηκαν και έστελναν phishing μηνύματα

Η άνοδος των καταρρίψεων έρχεται μετά την επέκταση των επιχειρήσεων του NCSC –του βραχίονα της υπηρεσίας πληροφοριών GCHQ στον κυβερνοχώρο που έχουν σχεδιαστεί για την αφαίρεση κακόβουλου διαδικτυακού περιεχομένου. Αυτά περιλαμβάνουν ψεύτικα celebrity endorsement scams, ψεύτικα email εκβιασμού, μηνύματα delivery scam που δεν έχουν παραδοθεί και ένα ευρύ φάσμα δόλιων και κακόβουλων ιστότοπων.

Ένα scam email περιλάμβανε ακόμη και scammers που ισχυρίζονταν ότι ήταν η διευθύνουσα σύμβουλος του NCSC, Lindy Cameron, λέγοντας στο πιθανό θύμα ότι το NCSC είχε πρόσφατα σταματήσει μια κλοπή 5 εκατομμυρίων λιρών και να απαντήσει με προσωπικά στοιχεία για να πάρει πίσω τα χρήματα του. Η απάτη καταργήθηκε από το NCSC.

Το NCSC αφαίρεσε επίσης περισσότερες από 1.400 εκστρατείες phishing με θέμα το NHS κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, καθώς εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπάθησαν να ξεγελάσουν τους ανθρώπους με ψεύτικα μηνύματα σχετικά με την κυκλοφορία του εμβολίου COVID-19 και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

scammers

Πολλοί από τους ιστότοπους και τα email απάτης έχουν σχεδιαστεί για να κλέβουν βασικά προσωπικά δεδομένα από τα θύματα, όπως usernames, κωδικούς πρόσβασης, στοιχεία επικοινωνίας και τραπεζικά στοιχεία.

Δείτε επίσης: Phishing emails στοχεύουν χρήστες Twitter με “επαληθευμένα” accounts

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου όχι μόνο μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις πληροφορίες για να κλέψουν χρήματα και πληροφορίες από προσωπικούς λογαριασμούς των θυμάτων, αλλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις κλεμμένες πληροφορίες για να διαπράξουν κάποια πρόσθετη απάτη – όπως η λήψη δανείων στο όνομα κάποιου – δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα για το θύμα.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS