ΑρχικήsecurityΗ Vodafone είπε ότι διερευνά τους ισχυρισμούς για παραβίαση δεδομένων

Η Vodafone είπε ότι διερευνά τους ισχυρισμούς για παραβίαση δεδομένων

Η Vodafone διερευνά ισχυρισμούς για παραβίαση δεδομένων από χάκερ που απειλούν να διαρρεύσουν τον πηγαίο κώδικα του τηλεπικοινωνιακού γίγαντα, είπε η εταιρεία στο CNBC.

Δείτε επίσης: Έκρηξη στις επιθέσεις mobile malware – τι πρέπει να προσέξετε

Vodafone

Τη Δευτέρα, μια ομάδα γνωστή ως Lapsus$ ρώτησε τους συνδρομητές της σε μια δημοσκόπηση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram: «Τι να διαρρεύσουμε μετά;» ακολουθούμενη από τρεις επιλογές.

Η πρώτη επιλογή είναι πηγαίος κώδικας της Vodafone. Η ψηφοφορία λήγει στις 13 Μαρτίου.

Οι άλλες δύο επιλογές είναι ο πηγαίος κώδικας και οι βάσεις δεδομένων της πορτογαλικής εταιρείας πολυμέσων Impresa και ο πηγαίος κώδικας για τις MercadoLibre και MercadoPago, και οι δύο εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου της Αργεντινής.

Τη στιγμή της δημοσίευσης, η Vodafone είχε λάβει το 56% των ψήφων.

Δείτε επίσης: Ιταλία: Πρόστιμο στην Clearview AI για συλλογή δεδομένων πολιτών

Ένας εκπρόσωπος της Vodafone είπε στο CNBC ότι η εταιρεία γνωρίζει τους ισχυρισμούς που διατυπώνει η ομάδα hacking Lapsus$.

«Ερευνούμε τον ισχυρισμό μαζί με τις αρχές επιβολής του νόμου και σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την αξιοπιστία του ισχυρισμού. Ωστόσο, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι γενικά οι τύποι των repositories που αναφέρονται στον ισχυρισμό περιέχουν μόνο πηγαίο κώδικα και δεν περιέχουν δεδομένα πελατών», είπε ο εκπρόσωπος.

Vodafone

Η ομάδα Lapsus$ την περασμένη εβδομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την παραβίαση δεδομένων του νοτιοκορεατικού κολοσσού ηλεκτρονικών ειδών Samsung, κατά την οποία η ομάδα hacking απέκτησε source codes συσκευών με το brand Galaxy, όπως smartphones. Η Samsung τη Δευτέρα αναγνώρισε την παραβίαση δεδομένων. Η Lapsus$ τον περασμένο μήνα ανέλαβε την ευθύνη για μια παραβίαση δεδομένων της γιγαντιαίας εταιρείας Nvidia.

Δείτε επίσης: 2021: Πολλές κρίσιμες ευπάθειες σε WordPress plugins δεν είχαν διορθωθεί

Η Vodafone γίνεται συχνά στόχος των χάκερ. Τον Φεβρουάριο, η πορτογαλική μονάδα της εταιρείας δέχτηκε μια κυβερνοεπίθεση που διέκοψε τις υπηρεσίες της. Η Vodafone είπε τότε ότι τα προσωπικά δεδομένα των πελατών δεν είχαν παραβιαστεί.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS