ΑρχικήinetΤο Instagram λέει ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει την εφαρμογή IGTV

Το Instagram λέει ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει την εφαρμογή IGTV

Το Instagram ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει την ξεχωριστή εφαρμογή IGTV, λέγοντας σε μια ανάρτηση ότι θα επικεντρωθεί στη διατήρηση όλων των βίντεο στην κύρια εφαρμογή Instagram. Η επίσημη ανακοίνωση τερματισμού λειτουργίας σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή στα βίντεο που εμφανίζονται στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Instagram chief: Η αγορά του iPad δεν είναι «αρκετά μεγάλη» για native app

Instagram

Στην ανάρτησή του, το Instagram λέει ότι απαλλάσσεται από την αυτόνομη εφαρμογή IGTV ως «μέρος των προσπαθειών [του] να κάνει τα βίντεο όσο το δυνατόν πιο απλό για ανακάλυψη και δημιουργία». Η ανάρτηση αναφέρει ότι όλα τα βίντεο στην κύρια εφαρμογή θα έχουν προβολή πλήρους οθόνης και σίγαση με πάτημα για σίγαση, και ότι το Instagram εργάζεται με συνεπή τρόπο για να μοιράζεται τους διαφορετικούς τύπους βίντεο (όπως αναρτήσεις βίντεο ή Reels). Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει να «δοκιμάσει μια νέα διαφημιστική εμπειρία στο Instagram, η οποία θα επιτρέψει στους δημιουργούς να κερδίζουν χρήματα από τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στα reels τους» αργότερα μέσα στην χρονιά.

Δείτε επίσης: Instagram Stories: Μπορείτε πλέον να κάνετε like χωρίς να στείλετε DM

Η αυτόνομη εφαρμογή IGTV ανακοινώθηκε το 2018 και προοριζόταν να λειτουργήσει ως ένα μέρος για τη δημοσίευση κάθετων βίντεο μεγάλης διάρκειας. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, το περιεχόμενο IGTV προωθήθηκε σε μεγάλο βαθμό στην κύρια εφαρμογή Instagram, με βίντεο να εμφανίζονται στη σελίδα Explore και προεπισκοπήσεις να εμφανίζονται σε stories και στο κύριο feed. Το 2020, το Instagram αφαίρεσε το κουμπί που σας οδηγούσε στο περιεχόμενο IGTV στην κύρια εφαρμογή, αναφέροντας το γεγονός ότι πολύ λίγοι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν και στα τέλη του περασμένου έτους η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το IGTV μετονομάστηκε σε “Instagram TV” και ότι η ώρα του IGTV – το μεγάλο χρονικό όριο θα έρθει και στα κανονικά βίντεο.

Instagram

Δείτε επίσης: Το Instagram αφαιρεί τις μικρότερες επιλογές ημερήσιου χρονικού ορίου

Ενώ η εφαρμογή IGTV καταργείται, μαζί με τις διαφημίσεις In-Stream που εισήχθησαν σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού, το Instagram έχει καταστήσει σαφές ότι εξακολουθεί να σκοπεύει να επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στα βίντεο. Η ανάρτηση της Δευτέρας που ανακοινώνει την αφαίρεση του IGTV έχει τίτλο «Continuing our video investment on Instagram» και ο επικεφαλής του Instagram πέρυσι είπε ότι δεν ήταν μόνο εφαρμογή φωτογραφιών — αντίθετα, κυνηγά ανταγωνιστές όπως το TikTok και το YouTube σε μια προσπάθεια να γίνει ψυχαγωγική εφαρμογή.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS