ΑρχικήinetFacebook: Μικρή πτώση στους καθημερνούς χρήστες για πρώτη φορά

Facebook: Μικρή πτώση στους καθημερνούς χρήστες για πρώτη φορά

Το Facebook καταγράφει πτώση στους καθημερινούς ενεργούς χρήστες, για πρώτη φορά.

Facebook πτώση χρήστες

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Σκάνδαλα, αποκαλύψεις για μη θετικές πρακτικές, ακροάσεις στο Κογκρέσο, έλεγχοι από ρυθμιστικές αρχές είναι μερικά από τα προβλήματα που κάνουν τους χρήστες να απομακρύνονται από το Facebook.

Η Meta, το νέο όνομα για τη μητρική εταιρεία που περιλαμβάνει το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και την Oculus, δημοσίευσε την έκθεση κερδών της για το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και αποκάλυψε ότι οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες στο Facebook μειώθηκαν μεταξύ των δύο τελευταίων τριμήνων του περασμένου έτους. Στην πραγματικότητα, μιλάμε για ελάχιστη μείωση (από 1,93 δισεκατομμύρια σε 1,929 δισεκατομμύρια) αλλά είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δείτε επίσης: Zuckerberg: Μην τραβήξετε screenshot από τα Facebook Messenger chat σας

Η πτώση εντοπίζεται κυρίως σε μια ασαφή κατηγορία “Υπόλοιπος Κόσμος”, που ουσιαστικά σημαίνει Λατινική Αμερική και Αφρική. Το CNBC επιβεβαίωσε ότι ήταν η πρώτη τριμηνιαία πτώση σε ημερήσιους χρήστες που καταγράφηκε για το Facebook. Επιπλέον, ο αριθμός ήταν κάτω από τα 1,95 δισεκατομμύρια που προέβλεπαν οι αναλυτές για αυτό το τρίμηνο.

Δείτε επίσης: Η Meta φέρνει τα 3D avatars στο Instagram

Αυτή η μικρή έστω πτώση μπορεί να οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς λόγους. Η παραπληροφόρηση για τον COVID-19 και τα χαλαρά μέτρα για την αποτροπή της, διάφορες απάτες, η διάδοση επιβλαβών αναρτήσεων (απλώς και μόνο επειδή είναι δημοφιλείς), σε συνδυασμό με διάφορα σκάνδαλα είναι μερικοί από τους λόγους που μπορεί να απομάκρυναν κάποιους χρήστες από το Facebook.

Δείτε επίσης: Meta: Ο νέος μας υπερυπολογιστής AI θα είναι ο ταχύτερος στον κόσμο

Το Facebook εξακολουθεί να είναι μια πολύ δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και αυτή η μικρή πτώση στους καθημερινούς χρήστες μπορεί να θεωρείται αμελητέα. Ωστόσο, υπάρχει και μπορεί να δείχνει κάτι για την πλατφόρμα. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και αν θα συνεχιστεί αυτή η τάση ή αν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό.

Πηγή: Mashable

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS