ΑρχικήsecurityImunify360: Διορθώθηκε σοβαρό σφάλμα εκτέλεσης κώδικα

Imunify360: Διορθώθηκε σοβαρό σφάλμα εκτέλεσης κώδικα

Μια σοβαρή ευπάθεια PHP deserialization που οδηγεί σε εκτέλεση κώδικα έχει διορθωθεί στο Imunify360.

Δείτε επίσης: Σφάλματα ασφαλείας στο NUCLEUS TCP επηρεάζουν συσκευές υγειονομικής περίθαλψης

Imunify360 εκτέλεσης κώδικα

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε patch για Exploit σφάλματος RCE στο Microsoft Exchange

Η ευπάθεια που ανακαλύφθηκε από τον ερευνητή της Cisco Talos, Marcin ‘Icewall’ Noga, “θα μπορούσε να προκαλέσει μια συνθήκη deserialization με ελεγχόμενα δεδομένα και στη συνέχεια να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα”, αφήνοντας τους web servers ανοιχτούς σε hijacking.

Το ελάττωμα ασφαλείας (CVE-2021-21956 και έκδοση βαθμολογίας CVSSv3 8,2) υπάρχει στις εκδόσεις 5.8 και 5.9 Imunify360 του CloudLinux. Το Imunify360 είναι μια σουίτα ασφαλείας για web servers Linux, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα, του domain blacklisting και των λειτουργιών firewall.

Σε ένα security advisory που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η Cisco Talos είπε ότι το ελάττωμα εντοπίστηκε στη λειτουργικότητα του σαρωτή malware Ai-Bolit του λογισμικού.

Το component Ai-Bolit χρησιμοποιείται για τη σάρωση και τον έλεγχο αρχείων που σχετίζονται με ιστότοπους, όπως το περιεχόμενο .php, .js ή .html, και εγκαθίσταται εγγενώς ως υπηρεσία με δικαιώματα root. Σε ένα deobfuscation class του module, η αποτυχία sanitize των δεδομένων που έχουν υποβληθεί σημαίνει ότι μπορεί να εκτελεστεί αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα κατά τη διάρκεια του unserialization.

Δείτε επίσης: AMD: Διορθώνει δεκάδες σφάλματα ασφαλείας στο Windows 10 graphics driver

Εάν το λογισμικό έχει ρυθμιστεί για σάρωση συστήματος αρχείων σε πραγματικό χρόνο, οι εισβολείς θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια επίθεση δημιουργώντας ένα κακόβουλο αρχείο στον target server ή εάν ένας χρήστης εξαπατηθεί να εκτελέσει μια σάρωση σε ένα δημιουργημένο αρχείο payload για λογαριασμό του απειλητικού παράγοντα.

Η Cisco ανέφερε τα ευρήματά της στον vendor την 1η Οκτωβρίου και συμφωνήθηκε η συντονισμένη δημόσια αποκάλυψη. Οι web developers Linux που χρησιμοποιούν το Imunify360 θα πρέπει να αναβαθμίσουν τις εκδόσεις τους στην πιο πρόσφατη έκδοση, την 6.1.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS