ΑρχικήsecurityFBI: Οι ransomware επιθέσεις θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών

FBI: Οι ransomware επιθέσεις θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών

Η CISA και το FBI προειδοποιούν τους οργανισμούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και αυτούς που ασχολούνται με τις κρίσιμες υποδομές, να μην εγκαταλείψουν τις άμυνές τους έναντι επιθέσεων ransomware κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και των διακοπών.

Δείτε επίσης: Conti ransomware: Κέρδη 25,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Ιούλιο

ransomware διακοπών
FBI: Οι ransomware επιθέσεις μπορεί να αυξηθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών

Η προειδοποίηση από τις δύο ομοσπονδιακές υπηρεσίες εκδόθηκε με τη μορφή κοινής δήλωσης που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Αφορμή για αυτή την προειδοποίηση δεν ήταν μια συγκεκριμένη νέα απειλή, αλλά παρατηρήσεις των ειδικών σχετικά με τις χρονικές στιγμές κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν μεγάλες ransomware επιθέσεις τα περασμένα χρόνια.

Παλιότερα περιστατικά δείχνουν ότι οι φορείς απειλών συχνά εκμεταλλεύονται τη χαλάρωση των εταιρειών κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων και των αργιών-διακοπών και επιχειρούν την πραγματοποίηση ransomware και άλλων επιθέσεων.

Δείτε επίσης: Ransomware: Είναι μια μαύρη τρύπα που απορροφά και άλλες κυβερνοαπειλές

Η CISA και το FBI παρέχουν επίσης μια λίστα με μέτρα πρόληψης. Σε αυτά περιλαμβάνεται η δημιουργία μιας IT ομάδας ασφαλείας, που θα έτοιμη να αντιδράσει σε επιθέσεις ransomware ακόμη και εκτός των κανονικών ωρών γραφείου.

Άλλες πρακτικές περιλαμβάνουν:

  • Εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για accounts.
  • Χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης (που δεν χρησιμοποιούνται σε διαφορετικούς λογαριασμούς).
  • Εάν γίνεται χρήση remote desktop protocol (RDP) ή άλλων δυνητικά επικίνδυνων υπηρεσιών, πρέπει να εξασφαλιστεί ότι παρακολουθούνται συνεχώς και ότι παραμένουν ασφαλείς.
  • Ενημέρωση των υπαλλήλων για τις απειλές, υπενθύμιση να μην κάνουν κλικ σε ύποπτους συνδέσμους και εκπαίδευση για την αναγνώριση απειλών.
  • Έλεγχος και ενημέρωση (αν χρειάζεται) των σχεδίων απόκρισης, που απαριθμούν τις ενέργειες που θα κάνει ένας οργανισμός εάν επηρεαστεί από μια επίθεση ransomware.
fbi
FBI: Οι ransomware επιθέσεις μπορεί να αυξηθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών

Αν και δεν γνωρίζουμε επί του παρόντος κάποια συγκεκριμένη απειλή, γνωρίζουμε ότι οι επιτιθέμενοι δεν κάνουν διακοπές“, δήλωσε η διευθύντρια της CISA, Jen Easterly. “Προτρέπουμε όλους τους οργανισμούς να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να αναφέρουν περιστατικά στην CISA ή το FBI“.

Δείτε επίσης: Memento ransomware: Αλλάζει σε WinRar μετά την αποτυχία του για κρυπτογράφηση

Το FBI είναι αφοσιωμένο στην καταπολέμηση των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο που στοχεύουν το αμερικανικό δημόσιο και τους εταίρους μας στον ιδιωτικό τομέα. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θεωρούν τις διακοπές, κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν“, πρόσθεσε ο Bryan Vorndran ​​του FBI.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS