ΑρχικήinetΗ Microsoft μπορεί να σχεδιάζει τον δικό της επεξεργαστή Surface

Η Microsoft μπορεί να σχεδιάζει τον δικό της επεξεργαστή Surface

Φαίνεται ότι αυτή την εποχή το big game στην καταναλωτική αγορά τεχνολογίας είναι οι εταιρείες να σχεδιάσουν το δικό τους silicon με τη μία ή την άλλη μορφή. Φυσικά, η Apple έχει κατασκευάσει μια σειρά από chips Apple A για iPhone και iPad προλαβαίνοντας τους αντιπάλους της, αλλά η Google προφανώς δεν θέλει να μείνει πίσω σε όλο αυτό. Ακόμα και η Vivo μπήκε στο παιχνίδι με τον δικό της V1 επεξεργαστή σήματος φαντασίας. Πραγματικά δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Microsoft ενδέχεται να συμμετάσχει στο bandwagon, αν και τα ακριβή σχέδιά της είναι ακόμα πολύ αρχικά και αυτή την στιγμή απλά κάνουμε εικασίες.

Δείτε επίσης: Microsoft: Κυκλοφόρησε έκδοση Linux του εργαλείου Windows Sysmon

Microsoft

Δείτε επίσης: Microsoft και Nvidia δημιούργησαν το πιο ισχυρό γλωσσικό μοντέλο στον κόσμο

Ως μια από τις μεγαλύτερες και παλιότερες γιγαντιαίες τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο της τεχνολογίας, η Microsoft φυσικά συμμετέχει σε πολλές πτυχές αυτής της βιομηχανίας. Δεν θα ήταν έκπληξη αν η Microsoft στο παρασκήνιο έφτιαχνε το δικό της silicon.

Σύμφωνα με το HotHardware, η Microsoft έχει δημοσιεύσει μια αναγγελία για θέση εργασίας για Director στην αρχιτεκτονική System-on-Chip (SoC). Αυτό και μόνο, φυσικά, δεν είναι ένα ενδεικτικό σημάδι των silicon-σχεδίων της εταιρείας, αλλά υποδηλώνει ότι ετοιμάζεται για κάποια σοβαρή δράση σε αυτόν τον τομέα.

Υπήρχαν επίσης φήμες για συνεργασία μεταξύ της Microsoft και της AMD για έναν προσαρμοσμένο επεξεργαστή. Αντί για επεξεργαστή x86/x64 όπως τα τσιπ Ryzen της AMD, πρόκειται για τσιπ Cortex-X1 που βασίζεται σε ARM. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα χτύπημα στην Qualcomm, η οποία συνεργάστηκε με τη Microsoft για τα chips SQ1 και SQ2 στο Surface Pro X, βασικά τροποποιημένους επεξεργαστές Snapdragon που βασίζονται στις πλατφόρμες υπολογισμού Snapdragon 8cx.

Δείτε επίσης: Microsoft updates: Κυκλοφόρησαν Windows 10 KB5006670 & KB5006667 και νέο Patch Tuesday

Ένας δικός της επεξεργαστής Surface θα μπορούσε να δώσει στη Microsoft το ίδιο πλεονέκτημα που η Apple και, σύντομα, η Google θα απολαύσουν δηλαδή την βελτιστοποίηση των hardware και software εμπειριών των πελατών τους. Η Microsoft δεν είχε την καλύτερη τύχη σε ότι αφορά την δημιουργία του δικού της hardware και το να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο θα είναι ένα αρκετά μεγάλο στοίχημα, ειδικά αν κινδυνεύσει να προσβάλλει την Intel.

Πηγή πληροφοριών: slashgear.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS