ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΦτερωτό μικροτσίπ είναι η μικρότερη ιπτάμενη δομή που έχει φτιαχτεί ποτέ

Φτερωτό μικροτσίπ είναι η μικρότερη ιπτάμενη δομή που έχει φτιαχτεί ποτέ

Οι μηχανικοί και οι επιστήμονες συχνά αντλούν έμπνευση από τη φύση για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Αυτό ισχύει επίσης για το μικρότερο ιπτάμενο μικροτσίπ που έχει κατασκευαστεί ποτέ από ανθρώπους μέχρι σήμερα.

μικροτσίπ

Δείτε επίσης: Βιοεπιστήμονες φιλοδοξούν να αναδημιουργήσουν τα μαμούθ

Εμπνευσμένοι από τον τρόπο με τον οποίο τα δέντρα διασκορπίζουν τους σπόρους τους χρησιμοποιώντας το απαλό αεράκι, οι ερευνητές ανέπτυξαν μια σειρά από μικροσκοπικά ιπτάμενα μικροτσίπ, που δεν είναι μεγαλύτερα από έναν κόκκο άμμου.

Αυτό το ιπτάμενο μικροτσίπ ή «μικρόπτερο» χρησιμοποιεί τον άνεμο και περιστρέφεται σαν ελικόπτερο προς το έδαφος.

Τα μικροτσίπ, που σχεδιάστηκαν από μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόις, μπορούν να συσκευαστούν με εξαιρετικά μικροσκοπική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων, πηγών ενέργειας, κεραίων για ασύρματη επικοινωνία και ακόμη και ενσωματωμένη μνήμη για αποθήκευση δεδομένων.

Ο στόχος μας ήταν να προσθέσουμε ικανότητες πτήσεις σε ηλεκτρονικά συστήματα μικρής κλίμακας, με την ιδέα ότι αυτές οι δυνατότητες θα μας επιτρέψουν να διανείμουμε πολύ λειτουργικές, μικροσκοπικές ηλεκτρονικές συσκευές για να αντιληφθούμε το περιβάλλον για την παρακολούθηση της μόλυνσης, την επιτήρηση πληθυσμών ή την παρακολούθηση ασθενειών“, λέει ο John Northwestern A. Rogers, ο οποίος ηγήθηκε της ανάπτυξης της νέας συσκευής.

Δείτε ακόμα: Επιστήμονες ανακάλυψαν τρόπο να φορτίζουν συσκευές από το σώμα μας

Η ομάδα μηχανικών ήθελε να σχεδιάσει συσκευές που θα έμεναν στον αέρα όσο το δυνατόν περισσότερο, επιτρέποντάς τους να μεγιστοποιήσουν τη συλλογή σχετικών δεδομένων.

ιπτάμενο μικροτσίπ

Όταν το μικρόπτερο αλληλοεπιδρά με τον αέρα, τα φτερά του δημιουργούν μια αργή, σταθερή περιστροφική κίνηση.

 «Μπορέσαμε να κατασκευάσουμε αυτές τις πτητικές κατασκευές ελικοπτέρων σε μεγέθη πολύ μικρότερα από αυτά που βρίσκονται στη φύση».

Ο Rogers πιστεύει ότι αυτές οι συσκευές θα μπορούσαν ενδεχομένως να πέσουν από τον ουρανό μαζικά και να διασκορπιστούν για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες περιβαλλοντικής αποκατάστασης μετά από διαρροή πετρελαίου ή για να παρακολουθούν τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε διαφορετικά υψόμετρα.

Πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά αποτελεσματικές μέθοδοι ανάκτησης και διάθεσης. Μια λύση που παρακάμπτει αυτά τα ζητήματα εκμεταλλεύεται συσκευές κατασκευασμένες από υλικά που απορροφώνται φυσικά στο περιβάλλον μέσω χημικής αντίδρασης ή/και φυσικής διάσπασης σε καλοήθη τελικά προϊόντα.

Δείτε επίσης: Νομοσχέδιο εναντιώνεται στην εμφύτευση μικροτσίπ σε εργαζομένους!

Ευτυχώς, το εργαστήριο του Rogers αναπτύσσει παροδικά ηλεκτρονικά που μπορούν να διαλυθούν στο νερό όταν δεν είναι πλέον χρήσιμα. Χρησιμοποιώντας παρόμοια υλικά, ο ίδιος και η ομάδα του στοχεύουν στην κατασκευή ιπτάμενων δομών που θα μπορούσαν να υποβαθμιστούν και να εξαφανιστούν στα υπόγεια ύδατα με την πάροδο του χρόνου.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS