ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαPfizer εμβόλιο: Τρίτη δόση σε άτομα άνω των 65 ετών & σε...

Pfizer εμβόλιο: Τρίτη δόση σε άτομα άνω των 65 ετών & σε υψηλό κίνδυνο

Μετά από εβδομάδες που αναρωτιόμασταν ποιος θα χρειαστεί να λάβει επιπλέον δόση του εμβολίου για τον COVID-19 και πότε – και έχοντας συγχυτικές συμβουλές από διάφορους δημόσιους υπαλλήλους – η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πήρε μια απόφαση για το εμβόλιο της Pfizer.

Δείτε επίσης: Pfizer COVID-19: Το εμβόλιο λαμβάνει πλήρη έγκριση από την FDA

Pfizer

Δείτε επίσης: Pfizer & Moderna: Ξεκινούν τις μελέτες εμβολίων σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Την Τετάρτη, οι ρυθμιστικές αρχές του FDA αποφάσισαν να τροποποιήσουν την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης της Pfizer-BioNTech και να επιτρέψουν τη χορήγηση μιας μόνο επιπλέον δόσης του εμβολίου για τον COVID-19 σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού. Οι ομάδες είναι οι εξής: άτομα 65 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τον covid-19 και άτομα μεταξύ 18 και 64 ετών που εργάζονται σε τομείς που μπορούν να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο άλλο άτομα.

Αν και οι δύο πρώτες ομάδες είναι αρκετά σαφείς, η τρίτη ομάδα είναι λιγότερο, γι ‘αυτό ίσως οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας αποφάσισαν να δώσουν παραδείγματα. Η εν ενεργεία επίτροπος του FDA Janet Woodcock είπε ότι η ομάδα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, δασκάλους, προσωπικό ημερήσιας φροντίδας, υπαλλήλους παντοπωλείων, άτομα στις φυλακές και άτομα σε καταφύγια αστέγων.

Η απόφαση του οργανισμού ισχύει μόνο για το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech για τον COVID-19. Πρέπει να σημειωθεί ότι το booster είναι απλώς μια τρίτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech. Δεν είναι κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες δόσεις.

Δείτε επίσης: Ισραήλ COVID-19: Μειωμένη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer;

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, ο FDA είπε ότι οι ενισχυτικές δόσεις μπορούν να δοθούν σε άτομα των συγκεκριμένων ομάδων τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη λήψη των 2 δόσεων και σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS