ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαPfizer & Moderna: Ξεκινούν τις μελέτες εμβολίων σε παιδιά 5 έως 11...

Pfizer & Moderna: Ξεκινούν τις μελέτες εμβολίων σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Οι δημιουργοί των εμβολίων για τον COVID-19 Pfizer-BioNTech και Moderna επεκτείνουν τις μελέτες τους σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, σύμφωνα με τους The New York Times τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέκταση της μελέτης στοχεύει στην ανίχνευση σπάνιων παρενεργειών όπως η φλεγμονή της καρδιάς, η οποία εμφανίστηκε σε εμβολιασμένα άτομα κάτω των 30 ετών.

Δείτε επίσης: Ισραήλ COVID-19: Μειωμένη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer;

Pfizer Moderna

Δείτε επίσης: Εμβόλιο Novavax: Πάνω από 90% αποτελεσματικό για διάφορες μεταλλάξεις του COVID-19

Το FDA ζήτησε από τις Pfizer-BioNTech και Moderna να συμπεριλάβουν 3.000 παιδιά στην ηλικιακή ομάδα από 5 έως 11 ετών για να ερευνήσουν τι συμβαίνει με αυτές τις παρενέργειες που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Η Pfizer δήλωσε στο CNET ότι άρχισε να δοκιμάζει το εμβόλιο για τον COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών στις 8 Ιουνίου και παιδιά κάτω των 5 στις 21 Ιουνίου. Η μελέτη θα περιλαμβάνει έως 4.500 συμμετέχοντες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Φινλανδία, την Πολωνία και την Ισπανία, σύμφωνα με την Pfizer. Τα αρχικά αποτελέσματα για την ηλικιακή ομάδα 5 έως 11 ετών αναμένονται τον Σεπτέμβριο και δεδομένα για παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών, καθώς και 6 μηνών έως 2 ετών, αργότερα μέσα στην χρονιά.

Δείτε επίσης: Johnson & Johnson εμβόλιο COVID-19: Κίνδυνος για αυτοάνοση διαταραχή

Η Moderna άρχισε να προσλαμβάνει συμμετέχοντες τον Μάρτιο και επιβεβαίωσε την επέκτασή της, σύμφωνα με την έκθεση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε την έγκριση του εμβολίου για τον COVID-19 της Moderna για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS