ΑρχικήinetActivision Blizzard: Ερευνάται από τη SEC για διακρίσεις και παρενοχλήσεις υπαλλήλων

Activision Blizzard: Ερευνάται από τη SEC για διακρίσεις και παρενοχλήσεις υπαλλήλων

Activision Blizzard SEC
Activision Blizzard: Ερευνάται από τη SEC για διακρίσεις και παρενοχλήσεις υπαλλήλων

Τα νομικά προβλήματα της Activision Blizzard συνεχίζονται καθώς η γνωστή εταιρεία στον κλάδο των video games ερευνάται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Η SEC ερευνά την Activision Blizzard για ανάρμοστες συμπεριφορές, όπως διακρίσεις κατά των εργαζομένων και σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Η έρευνα προκύπτει μετά από μια μήνυση που κατατέθηκε από την πολιτεία της Καλιφόρνια σχετικά με τις φερόμενες τοξικές συνθήκες εργασίας της εταιρείας.

Μάθετε περισσότερα: Μήνυση στην Αctivision Blizzard για συνεχείς σεξουαλικές παρενόχλησεις

Το Υπουργείο Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια (DFEH) αναφέρει στην αγωγή, ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια κουλτούρα “συνεχούς σεξουαλικής παρενόχλησης” και διακρίσεων με βάση το φύλο. Επίσης, λέγεται ότι σε τέτοιες συμπεριφορές εμπλέκονται και κορυφαία στελέχη της εταιρείας, ενώ όλοι ξέρουν ότι συμβαίνουν τέτοια περιστατικά.

Από τότε που έγινε η αγωγή, πολλές γυναίκες υπάλληλοι της Activision Blizzard έχουν επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς.

Δείτε επίσης: #AppleToo: Δημοσιεύονται ιστορίες με τοξικές συμπεριφορές στον χώρο εργασίας

Activision Blizzard διακρίσεις παρενοχλήσεις

Η SEC κάλεσε την Activision, ζητώντας έγγραφα, πρακτικά συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου και άλλα στοιχεία από το 2019 σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο διευθύνων σύμβουλος, Bobby Kotick, και άλλα στελέχη έχουν κληθεί να μιλήσουν για τις κατηγορίες, ενώ η SEC έχει καλέσει και πρώην και νυν υπαλλήλους.

Η Activision Blizzard απάντησε, μέσω εκπροσώπου, ότι η εταιρεία συνεργάζεται με την SEC για αυτή την έρευνα.

Δείτε επίσης: 5 ακόμη γυναίκες καταγγέλλουν την Amazon: Διακρίσεις φύλου, φυλής και παρενοχλήσεις

Το Τμήμα Δίκαιης Απασχόλησης της Καλιφόρνια κατέθεσε τη μήνυση κατά της Activision Blizzard τον Ιούλιο. Μετά τη μήνυση, αρκετά εξέχοντα μέλη της εταιρείας παραιτήθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου J. Allen Brack.

Την περασμένη εβδομάδα, η Activision δέχτηκε άλλη μια καταγγελία, καθώς κατηγορείται για απειλές και εκφοβισμό σε βάρος υπαλλήλων που μιλούσαν για παρενόχληση στο χώρο εργασίας.

Λίγα λόγια για την Activision Blizzard

Η Activision Blizzard, Inc. είναι μια αμερικανική εταιρεία video games με έδρα τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008 μέσω της συγχώνευσης της Activision, Inc. και της Vivendi Games. Η Αctivision Blizzard περιλαμβάνει σήμερα πέντε επιχειρηματικές μονάδες: Αctivision Publishing, Blizzard Entertainment, King, Major League Gaming, και Activision Blizzard Studios.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS