Αρχικήinet#AppleToo: Δημοσιεύονται ιστορίες με τοξικές συμπεριφορές στον χώρο εργασίας

#AppleToo: Δημοσιεύονται ιστορίες με τοξικές συμπεριφορές στον χώρο εργασίας

#AppleToo
AppleToo

Μια ομάδα υπαλλήλων (τωρινών και πρώην) της Apple ενώθηκαν και κάλεσαν τους συναδέλφους τους να μοιραστούν προσωπικές ιστορίες που σχετίζονται με διακρίσεις, παρενοχλήσεις και εκδικητικές και τοξικές συμπεριφορές μέσα στην εταιρεία. Από τις 27 Αυγούστου, η ομάδα εργαζομένων που ονομάζεται #AppleToo είπε ότι έχει συλλέξει 500 τέτοιες ιστορίες. Τώρα, αυτές οι ιστορίες αρχίζουν να δημοσιεύονται στην επίσημη σελίδα Medium της ομάδας. Η Cher Scarlett, μηχανικός ασφαλείας της Apple και επικεφαλής του κινήματος #AppleToo, έγραψε στο Medium ότι θα δημοσιεύει πέντε ιστορίες κάθε φορά, καθώς οι ιστορίες είναι αρκετά έντονες με μεγάλο συναισθηματικό φορτίο.

Δείτε επίσης: 5 ακόμη γυναίκες καταγγέλουν την Amazon: Διακρίσεις φύλου, φυλής και παρενοχλήσεις

Οι δύο από τις πρώτες πέντε ιστορίες αφορούν σε σεξουαλική παρενόχληση. Στη μια περίπτωση, ένας άντρας, υψηλόβαθμο στέλεχος, χρησιμοποίησε τη θέση εξουσίας του για να παρενοχλήσει μια γυναίκα υπάλληλο. Αργότερα, έδιωξαν αυτή την υπάλληλο από μια συνέντευξη αφού η ομάδα πρόσληψης κατάλαβε ποια ήταν. Μια άλλη ιστορία σχετίζεται με έναν έγχρωμο εργαζόμενο στον τομέα της λιανικής, στο Ηνωμένο Βασίλειο, που προσπάθησε να κάνει τα αφεντικά του να κάνουν κάτι για τον ρατσισμό και τις μικροεπιθέσεις στο χώρο εργασίας (χωρίς αποτέλεσμα φυσικά). Μια γυναίκα υπάλληλος μίλησε για το πώς έγινε στόχος ενός ατόμου στην ομάδα της και πώς η διοίκηση δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό. Η τελευταία ιστορία έχει να κάνει με μια υπάλληλο που δέχτηκε επίθεση από έναν πελάτη και δεν έλαβε υποστήριξη από τη διεύθυνση.

Δείτε επίσης: Color of Change: Να διερευνηθεί η Google για φυλετικές διακρίσεις

AppleToo Apple διακρίσεις
AppleToo

Αυτές οι πέντε ιστορίες θα είναι μόνο η αρχή, εάν η Scarlett αποφασίσει να δημοσιεύσει όλα τα περιστατικά που μοιράστηκαν μαζί της νυν και πρώην υπάλληλοι της Apple. Ωστόσο, οι περισσότερες ιστορίες του #AppleToo έχουν ένα κοινό θέμα: περιλαμβάνουν κάποια μορφή διάκρισης. Ένα μεγάλο ποσοστό σχετίζεται με σεξισμό και αντίποινα. Το ένα τέταρτο αφορούσε ρατσισμό και διακρίσεις σχετικά με τις ικανότητες των εργαζομένων, ενώ οι περισσότερες ιστορίες παρενόχλησης και επίθεσης είχαν σεξουαλικό χαρακτήρα.

Δείτε επίσης: Apple: Αναβάλλει την επιστροφή στα γραφεία για τον Ιανουάριο 2022

Σε συνέντευξή της στο Protocol, η Scarlett είπε ότι αισθάνεται “ότι η εταιρεία πρέπει να λογοδοτήσει. Οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται ότι ακούγονται. Και δεν αισθάνονται ότι τους ακούει η Apple“. Επίσης, είπε ότι ορισμένοι υπάλληλοι που δουλεύουν πάρα πολλά χρόνια στην εταιρεία, ένιωθαν ότι η ηγεσία τους άκουγε, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον.

Όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα νέα για το κίνημα #AppleToo, η Apple δήλωσε: “Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη όλες τις ανησυχίες και κάνουμε διεξοδικές έρευνες κάθε φορά που προκύπτει κάτι και, σεβόμενοι την ιδιωτικότητα των εμπλεκόμενων ατόμων, δεν συζητάμε τα θέματα των εργαζομένων“.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS