ΑρχικήinetΤο Bitcoin έπεσε σχεδόν στα 40.000 δολάρια εν μέσω φόβων για κρίση...

Το Bitcoin έπεσε σχεδόν στα 40.000 δολάρια εν μέσω φόβων για κρίση στην Κίνα

Η ανοδική πορεία του Bitcoin το 2021, έληξε απότομα τον Ιούνιο όταν οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές απαγόρευσαν τους miners κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin, το Ether και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, γνώρισαν μια απότομη πτώση το βράδυ της Δευτέρας, η οποία πάλι φαίνεται να συνδέεται με τη δραστηριότητα της Κίνας, αν και για διαφορετικό λόγο αυτή τη φορά.

Bitcoin

Δείτε επίσης: Η τιμή του Bitcoin κατέρρευσε επηρεάζοντας δισεκατομμύρια επενδύσεις

Η τιμή του Bitcoin έπεσε πάνω από 11% τις τελευταίες 24 ώρες. Το κρυπτονόμισμα έφτασε κοντά στο να πέσει κάτω από τα $ 40.000 όταν υποχώρησε στα $ 40.500 στις 5:30 μ.μ. ώρα PT. Θα ήταν η πρώτη φορά που η τιμή του Bitcoin έπεσε κάτω από $ 40.000 από τις αρχές Αυγούστου. Το ιστορικό υψηλό όλων των εποχών του Bitcoin ήταν τα 64,863 δολάρια, που σημειώθηκε στις 14 Απριλίου.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ether, και αυτό που χρησιμοποιείται περισσότερο στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, μειώθηκε κατά 12% τις τελευταίες 24 ώρες. Είναι μόλις πάνω από 2.900 δολάρια, η πρώτη φορά που έπεσε κάτω από τα 3.000 δολάρια από τις 8 Αυγούστου. Το Dogecoin βρίσκεται κοντά στα 20 σεντς, σε σχέση με το υψηλότερο όριο που έφτασε τα 70 σεντς τον Μάιο.

Όντας ένα αποκεντρωμένο σύστημα, είναι συχνά δύσκολο να πούμε ακριβώς τι προκαλεί την κατάρρευση των αγορών κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο η πτώση της Δευτέρας, πιστεύεται ότι συνδέεται με την αγορά ακινήτων της Κίνας και ιδιαίτερα την κινεζική εταιρεία Evergrande Group. Η Evergrande είναι η πιο χρεωμένη εταιρεία ακινήτων στον κόσμο, με χρέη άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι αγορές σε όλο τον κόσμο έχουν υποχωρήσει από φόβο ότι η Κίνα θα επιτρέψει στην Evergrande να αθετήσει τα χρέη της.

Δείτε ακόμα: Bitcoin: Υποβάλλεται στο σημαντικότερο τεστ εξαιτίας του Ελ Σαλβαδόρ

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1,78%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 3,38%.

Κίνα

Εάν η Evergrande δεν καταφέρει να ανταπεξέλθει, θα μπορούσε να έχει δραματική επίδραση σε ολόκληρη την οικονομία της Κίνας, η οποία θα μπορούσε με τη σειρά της να επηρεάσει χώρες σε όλο τον κόσμο. Η κατάρρευση της Evergrande παρομοιάστηκε με την πτώχευση της Lehman Brothers που προηγήθηκε της Παγκόσμιας Χρηματοπιστωτικής Κρίσης, αν και ο αντίκτυπός της είναι απίθανο να είναι τόσο έντονος. Οι μετοχές της Evergrande έπεσαν κατά 85% τον περασμένο χρόνο και τα γραφεία της σε όλη την Κίνα έχουν δεχτεί διαμαρτυρίες από υπαλλήλους, οικοδόμους και ιδιοκτήτες σπιτιών.

Ήταν σίγουρα ένας ταραχώδης μήνας για το Bitcoin, το οποίο αυξήθηκε στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου εν αναμονή ότι το κρυπτονόμισμα θα γίνει νόμιμο νόμισμα στο Ελ Σαλβαδόρ, για πρώτη φορά. Η διάθεση του Bitcoin από το Ελ Σαλβαδόρ είχε ωστόσο τεχνικά ζητήματα, τα οποία φαινομενικά τρόμαξαν μεγάλους επενδυτές και προκάλεσαν μεγάλες πωλήσεις.

Δείτε επίσης: Amazon: Διαψεύδει ότι θα αρχίσει να δέχεται το Bitcoin για πληρωμές

Οι κινεζικές αρχές προκάλεσαν πτώση των αγορών κρυπτονομισμάτων τον Ιούνιο, αφού οι αξιωματούχοι κατέστησαν σαφές ότι η απαγόρευση εξόρυξης και άλλων υπηρεσιών που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα το 2013 θα εφαρμοστεί αυστηρότερα. Είναι μέρος μιας μεγαλύτερης καταστολής εναντίον τεχνολογικών εταιρειών στην Κίνα αυτή τη στιγμή, η οποία έχει δει τις αρχές να στοχεύουν εταιρείες όπως οι Ant Group, Didi και ByteDance.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS