ΑρχικήsecurityΤράπεζες Ηνωμένου Βασιλείου: Πώς συνέβαλαν στη μείωση των απωλειών από απάτες στην...

Τράπεζες Ηνωμένου Βασιλείου: Πώς συνέβαλαν στη μείωση των απωλειών από απάτες στην Ευρώπη;

Οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου πρωτοστάτησαν στην Ευρώπη πέρυσι στις προσπάθειες προστασίας από απάτες, οδηγώντας σε μια συνολική μείωση των σχετικών απωλειών και ζημιών κατά 77 εκατομμύρια λίρες (90 εκατομμύρια ευρώ) από έτος σε έτος, σύμφωνα με νέα στοιχεία της FICO. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μείωσαν τις απώλειες από απάτες σε εντυπωσιακό βαθμό και συγκεκριμένα κατά 46 εκατομμύρια λίρες (69 εκατομμύρια ευρώ) το 2020, που ισοδυναμεί με μείωση 7% συγκριτικά με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2019.

Την ίδια στιγμή, οι ομόλογοί τους στη Δανία κατάφεραν να μειώσουν τις απώλειες από απάτες κατά 20 εκατομμύρια ευρώ (17 εκατομμύρια λίρες).

Διαβάστε επίσης: Τραπεζικές απάτες: Αύξηση κατά 159% από το τελευταίο τρίμηνο του 2020

Τράπεζες Ηνωμένου Βασιλείου - μείωση των απωλειών από απάτες Ευρώπη
Τράπεζες Ηνωμένου Βασιλείου: Πώς συνέβαλαν στη μείωση των απωλειών από απάτες στην Ευρώπη;

Ωστόσο, τα νέα για την Ευρώπη γενικά δεν είναι καλά, καθώς μόνο άλλες 3 από τις 18 χώρες που μελετήθηκαν κατάφεραν να μειώσουν τις απώλειες από απάτες, αλλά καμία στον ίδιο βαθμό που το έκαναν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Δανία. Σύμφωνα με τη FICO, χωρίς την «εστίαση, την ευρωστία, την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητα» των τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου, οι απώλειες από απάτες στην Ευρώπη θα είχαν αυξηθεί το υπό εξέταση διάστημα κατά περίπου 8 εκατομμύρια λίρες (10 εκατομμύρια ευρώ).

Στη Γαλλία (6 εκατομμύρια ευρώ), την Πολωνία (5 εκατομμύρια ευρώ) και τη Γερμανία (3 εκατομμύρια ευρώ), αυξήθηκαν τα χρήματα που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι απατεώνες από τις κακόβουλες δραστηριότητές τους.

Επιπλέον, η Νορβηγία σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2019 μέχρι το 2020 (172%) – από 8 εκατομμύρια σε 22 εκατομμύρια ευρώ – λόγω μιας παραγωγικής εκστρατείας phishing και smishing που είχε ως στόχο να εξαπατήσει ανυποψίαστους χρήστες ώστε να αποκαλύψουν τα logins τους.

Δείτε ακόμη: E-commerce: Οι απώλειες από απάτες αναμένεται να υπερβούν τα $20 δισ. το 2021

Τράπεζες Ηνωμένου Βασιλείου - μείωση απωλειών από απάτες - Ευρώπη
Τράπεζες Ηνωμένου Βασιλείου: Πώς συνέβαλαν στη μείωση των απωλειών από απάτες στην Ευρώπη;

Σύμφωνα με την ένωση τραπεζικών βιομηχανιών “UK Finance”, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απέτρεψαν μη εγκεκριμένη μεταφορά 1,6 δισεκατομμυρίων λιρών, εφαρμόζοντας ανάλυση συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο καθώς και άλλες τεχνολογίες.

Μεταξύ των άλλων βημάτων που ακολουθήθηκαν στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, περιλαμβάνονται η βελτιωμένη συνεργασία και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου, της κυβέρνησης και της βιομηχανίας, και η εφαρμογή του τραπεζικού πρωτοκόλλου, το οποίο επιτρέπει στο προσωπικό των τραπεζικών καταστημάτων να ειδοποιεί την αστυνομία όταν πιστεύει ότι ένας πελάτης πέφτει θύμα απάτης.

Πρόταση: Ευρώπη: Διπλασιάστηκαν οι σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις το 2020

Η UK Finance επεσήμανε επίσης τις συνεργατικές προσπάθειες του κλάδου για τον αποκλεισμό «δόλιων» μηνυμάτων και της πλαστογράφησης αριθμών, καθώς και μια υπηρεσία ελέγχου ονόματος λογαριασμού γνωστή ως “Επιβεβαίωση του δικαιούχου πληρωμής”, η οποία έχει σχεδιαστεί για την αποτροπή απατών με πληρωμές μέσω push.

Τράπεζες Ηνωμένου Βασιλείου μείωση των απωλειών από απάτες Ευρώπη
Τράπεζες Ηνωμένου Βασιλείου: Πώς συνέβαλαν στη μείωση των απωλειών από απάτες στην Ευρώπη;

Τα νέα στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με πολλές προβλέψεις που ανέφεραν ότι η πανδημία του COVID-19 παρέχει στους απατεώνες νέες ευκαιρίες για να διενεργήσουν τις δραστηριότητές τους σε βάρος των καταναλωτών και των τραπεζών τους.

Ωστόσο, ένα think tank χαρακτήρισε νωρίτερα αυτό το έτος την κλιμάκωση της απάτης ως κίνδυνο εθνικής ασφάλειας, που απαιτεί μια «σημαντική συστημική αλλαγή» στην κυβερνητική στρατηγική. Ένα ξεχωριστό έγγραφο από τον ίδιο οργανισμό προειδοποίησε για τακτικές «σιωπηλής κλοπής», κατά τις οποίες οι απατεώνες στοχεύουν μεγάλο αριθμό καταναλωτών για πολύ μικρά ποσά που μπορεί να μην παρατηρηθούν.

Πηγή πληροφοριών: info-securitymagazine.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS