ΑρχικήsecurityΑναλύτρια του FBI κατηγορείται για κλοπή αντιτρομοκρατικών εγγράφων

Αναλύτρια του FBI κατηγορείται για κλοπή αντιτρομοκρατικών εγγράφων

Μία πρώην αναλύτρια πληροφοριών του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ (FBI), κατηγορήθηκε για κλοπή εμπιστευτικών αρχείων για μία περίοδο 13 ετών.

Δείτε επίσης: FBI: Scammers στοχεύουν τις οικογένειες αγνοούμενων ατόμων!

FBI αναλύτρια

Η Kendra Kingsbury, από το Dodge City του Κάνσας, αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) είπε ότι μεταξύ Ιουνίου 2004 και Δεκεμβρίου 2017, η 48χρονη αφαίρεσε και έπειτα αποθήκευσε έγγραφα εθνικής ασφάλειας, μυστικά και εμπιστευτικά στο σπίτι της.

Το υλικό που φέρεται να αφαιρέθηκε από τα συστήματα του FBI, περιλάμβανε έγγραφα που σχετίζονται με απειλές κυβερνοασφάλειας, τρομοκρατία, ενημερωτικά δελτία, ανοιχτές έρευνες του FBI, ανθρώπινες επιχειρήσεις και αρχεία που περιγράφουν τις «τεχνικές δυνατότητες του FBI ενάντια στους στόχους της αντικατασκοπείας και της αντιτρομοκρατίας».

Δείτε ακόμα: FBI: Τεράστια αύξηση στις καταγγελίες για κυβερνοεγκλήματα τους τελευταίους 14 μήνες

Επιπλέον, ένα μέρος του υλικού αφορούσε μέλη της Αλ Κάιντα, ύποπτους “συνεργάτες” του Οσάμα Μπιν Λάντεν και αναδυόμενες τρομοκρατικές ομάδες στην Αφρική.

Ως αναλύτρια πληροφοριών του FBI για πάνω από 12 χρόνια στο τμήμα του Κάνσας, η Kingsbury είχε εκπαιδευτεί στο χειρισμό ευαίσθητου υλικού και πρακτικών απόκρυψης. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η πράκτορας πληροφοριών έλαβε μέρος σε ομάδες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επικεντρώθηκαν στην αντιτρομοκρατία, τη διακίνηση ναρκωτικών και το έγκλημα συμμοριών.

FBI αναλύτρια

«Η κατηγορούμενη δεν εξουσιοδοτήθηκε να αφαιρέσει και να διατηρήσει αυτά τα ευαίσθητα κυβερνητικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών εθνικής άμυνας και διαβαθμισμένων εγγράφων», αναφέρει το κατηγορητήριο. «Η κατηγορούμενη δεν υπήρχε επίσης “ανάγκη να γνωρίζει” τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις πληροφορίες σχετικά με αυτά τα δεδομένα.»

Δείτε επίσης: FBI: Χάκερς πλαστογραφούν την Truist Bank σε spear-phishing εκστρατεία!

Η Kingsbury τέθηκε σε αναστολή το 2017 και τώρα συνελήφθη και έκανε την αρχική της εμφάνιση στο δικαστήριο του District of Kansas.

Η πρώην αναλύτρια αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες για «εσκεμμένη διατήρηση πληροφοριών εθνικής άμυνας». «Το εύρος και το βάθος των πληροφοριών εθνικής ασφάλειας που διατηρεί η ενάγουσα για περισσότερο από μια δεκαετία είναι απλώς εκπληκτικό», δήλωσε ο Alan Kohler, Jr. Assistant Director του τμήματος Αντικατασκοπίας του FBI.

«Η κατηγορούμενη, η οποία είναι καλά εκπαιδευμένη στο χειρισμό διαβαθμισμένων πληροφοριών, θέτει σε κίνδυνο τα ευαίσθητα μυστικά της χώρας της. Το FBI θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διερευνήσει άτομα που θέτουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω από την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, ακόμη και όταν τα άτομα είναι υπάλληλοι του FBI.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS