ΑρχικήinetΟι τιμές των Nvidia RTX 3000 στο eBay είναι εξωφρενικές

Οι τιμές των Nvidia RTX 3000 στο eBay είναι εξωφρενικές

Οι μεταπωλητές στο eBay αύξησαν τη μέση τιμή της κάρτας γραφικών RTX 3080 της Nvidia φτάνοντας στην τιμή ρεκόρ 2.400 $, αναφέρει ένας μηχανικός δεδομένων.

Οι scalpers χρεώνουν τα άτομα πάνω από 2.000 $ για να αγοράσουν το RTX 3080 της Nvidia. Δυστυχώς, η συνεχιζόμενη έλλειψη για τις τελευταίες κάρτες γραφικών υπολογιστών προκαλεί την τεράστια αύξηση των τιμών για τις GPU RTX 3000 της Nvidia στο eBay.

Nvidia eBay

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, οι scalpers μεταπωλούν το RTX 3080 στο eBay σε τιμές από 1.300 $ έως 1.500 $, το οποίο είναι σχεδόν διπλάσιο από το αρχικό κόστος των 699 $ έως 869 $ – ανάλογα με το μοντέλο. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, η τιμολόγηση των καρτών γραφικών κατά παραγγελία έχει πραγματικά ξεφύγει.

Για να κατανοήσει το πλήρες εύρος του scalping, ένας μηχανικός δεδομένων που έχει ως έδρα του το Σικάγο, ο Michael Driscoll, παρακολουθεί τις πωλήσεις των GPU στο eBay με τη χρήση ενός computer script. Την Τρίτη, είπε στο Pcmag ότι οι μέσες τιμές για το RTX 3080 φτάνουν τα 2.069 $.

Οι μέσες τιμές στο eBay για όλες τις κάρτες RTX 3000 άρχισαν να αυξάνονται τον Φεβρουάριο. Στην περίπτωση του RTX 3080, το κόστος έφτασε περίπου στα 2.400 $. Το RTX 3070, από την άλλη πλευρά, σημείωσε την τιμή ρεκόρ 1.200 $.

Οι αριθμοί άρχισαν να μειώνονται την περασμένη εβδομάδα την στιγμή που η Nvidia κυκλοφόρησε την πιο προσιτή σειρά RTX 3000, το 3060, η οποία ξεκινά από την τιμή των 329 $.

«Οι τιμές σταμάτησαν να ανεβαίνουν ακριβώς όταν λανσαρίστηκε το 3060, οπότε αυτό δεν μπορεί να είναι σύμπτωση», είπε ο Driscoll. «Η πτώση δεν είναι τεράστια αλλά είναι σημαντική. Για τις αυξήσεις, δεν έχω κανένα τρόπο να το επιβεβαιώσω, αλλά ξέρω ότι πολλοί εργοδότες δίνουν μπόνους στο τέλος του έτους τον Φεβρουάριο και οι άνθρωποι αρχίζουν να υποβάλλουν και να λαμβάνουν φορολογικές δηλώσεις, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια αύξηση της τιμής.»

Η τρέλα μεταφέρθηκε και στις τελευταίες κάρτες γραφικών Radeon της AMD. Οι scalpers του eBay τις πωλούν για περίπου διπλάσιο από το κανονικό κόστος.

Οι τιμές του eBay έχουν επίσης αυξηθεί καθώς οι ίδιοι οι προμηθευτές GPU – όπως οι Asus, EVGA και MSI – αυξάνουν τις τιμές για τις νέες κάρτες γραφικών χάρη στο αυξανόμενο κόστος των συνιστωσών και ένα φόρο 25% που όρισε ο Trump και θα τεθεί σε ισχύ για ορισμένες κινεζικές εισαγωγές.

Ένας άλλος πιθανός παράγοντας είναι η αύξηση της εξόρυξης cryptocurrency, η οποία μπορεί να δημιουργεί περισσότερους πελάτες για τους scalpers στο eBay. Συνεχίζουμε να μην μπορούμε να πιστέψουμε ότι κάποιος θα πληρώσει πάνω από 2.000 $ για μια κάρτα γραφικών.

Όπως έχετε καταλάβει αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε μια κάρτα γραφικών, θα σας προτείναμε να κάνετε λίγη υπομονή μήπως βελτιωθεί η κατάσταση.

Πηγή πληροφοριών: pcmag.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS