ΑρχικήReviewsΗ Intel λανσάρει τις πρώτες διακριτές κάρτες γραφικών Iris Xe για desktop

Η Intel λανσάρει τις πρώτες διακριτές κάρτες γραφικών Iris Xe για desktop

Οι πρώτες διακριτές κάρτες γραφικών της Intel για desktop θα εμφανιστούν σύντομα στην αγορά ως μέρος των προ-κατασκευασμένων συστημάτων που μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες. Η εταιρεία κατασκευής τσίπ ανακοίνωσε ότι έχει κυκλοφορήσει επίσημα τις κάρτες γραφικών Iris Xe, τις οποίες ανέπτυξε με συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένης της Asus. Η Intel μας έδωσε για πρώτη φορά μια είκονα του τσίπ γραφικών – που ονομάζεται “DG1” ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη – στην έκθεση CES 2020. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές με κάρτες γραφικών Iris Xe Max των Acer, Asus και Dell κυκλοφόρησαν στην αγορά.

intel Iris Xe desktop

Τώρα, κυκλοφορεί επίσης η ειδική GPU Xe για desktop, αν και οι πελάτες δεν μπορούν να την αγοράσουν για να φτιάξουν τις δικές τους συσκευές. Η Intel στέλνει το chip σε εταιρείες που αναπτύσουν προ-κατασκευασμένους υπολογιστές που προορίζονται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και για mainstream χρήστες. Όπως σημειώνει το Anandtech, η GPU DG1 βασίζεται στην ενσωματωμένη GPU της Tiger Lake έχοντας σχεδόν ίδιες προδιαγραφές – η έκδοση του desktop έχει ακόμη ελαφρώς χαμηλότερες προδιαγραφές από την αντίστοιχη για φορητούς υπολογιστές.

Η desktop GPU διαθέτει τρια display outputs, υποστήριξη HDR, 80 execution units και μνήμη LPDDR4x 4GB. Στόχος της δεν είναι η αγορά εκείνων που χρειάζονται ισχυρά εξαρτήματα για εγκαταστάσεις gaming. Επίσης, η Intel ανακοίνωσε το 2020 ότι δουλεύει σε ένα άλλο τσιπ gaming που ονομάζεται Xe-HPG και αναμένεται να υποστηρίξει την επιτάχυνση του ray tracing και της μνήμης GDDR6 όταν κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS