ΑρχικήinetSpaceX Starship: Ο πρώτος επιβάτης του #dearMoon project

SpaceX Starship: Ο πρώτος επιβάτης του #dearMoon project

Στις 2 Μαρτίου, ο πρώτος πολίτης που απέκτησε εισιτήρια για το πρώτο SpaceX Starship που θα πάει στο φεγγάρι, μέσω του #dearMoon project, θα κάνει μία ενημέρωση σχετικά με αυτό.

SpaceX #dearMoon

Ο διαστημικός τουρισμός φαίνεται να γίνεται όλο και πιο εύκολα προσβάσιμος καθημερινά και για όσους είναι πολύ πλούσιοι ή πολύ τυχεροί μπορεί να τους προσφέρει μία αξέχαστη εμπειρία. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η SpaceX ανακοίνωσε ότι θα στείλει τέσσερις “απλούς” πολίτες σε τροχιά πριν από το τέλος του 2021.

Επιπλέον υπάρχει κι ένα πιο μακροπρόθεσμο έργο της SpaceX, γνωστό ως #dearMoon, που χρηματοδοτείται από τον Ιάπωνα επιχειρηματία και δισεκατομμυριούχο Yusaku Maezawa, το οποίο στοχεύει να μεταφέρει καλλιτέχνες στο φεγγάρι μέχρι το 2023.

Το έργο, που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, στοχεύει να στείλει πολίτες που το επιθυμούν, σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι, σε ένα ταξίδι διάρκειας μιας εβδομάδας. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έχουμε ακούσει σχετικά με αυτό το έργο. Την Πέμπτη, ο Maezawa δημοσίευσε ένα σύντομο tweet σχετικά με το έργο #dearMoon, υποδεικνύοντας ότι θα υπάρξει μια «μεγάλη ενημέρωση» πάνω σε αυτό την Τρίτη 2 Μαρτίου.

Ο Maezawa αγόρασε έξι έως οκτώ θέσεις σε ένα SpaceX Starship, το διαστημικό όχημα που βρίσκεται σε εξέλιξη και κατασκευάζεται από την εταιρεία πυραύλων του Elon Musk, με σκοπό να στέλνει τους ανθρώπους σε διαπλανητικά ταξίδια.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε ακούσει για ορισμένα πρωτότυπα Starship, που έχουν κάνει δοκιμαστικές απογειώσεις και προσγειώσεις, στη μονάδα δοκιμών της εταιρείας στο Τέξας. Ωστόσο οι μέχρι τώρα προσπάθειες ήταν αποτυχημένες, με τα διαστημικά οχήματα να συγκρούονται και να εκρήγνυνται κατά την διαδικασία προσγείωσης. Παρόλα αυτά οι προσπάθειες συνεχίζονται και υπάρχει αρκετός χρόνος για να διορθωθεί η όλη επιχείρηση. Ένα άλλο πρωτότυπο αναμένεται να πετάξει τις επόμενες μέρες και ίσως αν αυτό έχει μια επιτυχημένη προσγείωση, η ενημέρωση του Maezawa στις 2 Μαρτίου θα φανεί λίγο πιο πραγματική.

Εάν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, μπορείτε να ακολουθήσετε τον λογαριασμό του Maezawa στο Twitter.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS