ΑρχικήinetWear OS: Η φράση "OK Google" δεν λειτουργεί εδώ και μήνες

Wear OS: Η φράση “OK Google” δεν λειτουργεί εδώ και μήνες

Το Wear OS smartwatch σας σταμάτησε ξαφνικά να ανταποκρίνεται στην εντολή “OK Google”, μην ανησυχείτε δεν είστε οι μόνοι που αντιμετωπίζετε αυτό το θέμα. Φαίνεται ότι οι φωνητικές εντολές του Google Assistant έχουν καταστραφεί τους τελευταίους μήνες. Τα threads στο Reddit και οι σελίδες του Google Issue Tracker γεμίζουν με χρήστες Wear OS που διαμαρτύρονται για το ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την φράση “OK Google” για την ενεργοποίηση του Assistant.

Wear OS

Οι χρήστες μπορούν ακόμα να ενεργοποιήσουν τον Assistant χειροκίνητα από το ρολόι τους αλλά πρέπει να πλοηγηθούν στην εφαρμογή Assistant σε μια μικροσκοπική οθόνη ενός έξυπνου ρολογιού ή να πατήσουν παρατεταμένα την κορώνα. Φυσικά όπως αντιλαμβάνεστε αυτοί οι τρόποι δεν είναι ιδιαίτερα βολικοί σε σύγκριση με το να λένε απλά “OK Google” ή “Hey Google”. Ορισμένοι χρήστες μπόρεσαν να αποκαταστήσουν τη λειτουργικότητα υποβαθμίζοντας την εφαρμογή της Google στο Watch OS σε παλαιότερη έκδοση. Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν επίσης ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Continued Conversation στο manual mode.

Δεν είναι σαφές πότε και πώς εμφανίστηκε αυτό το ζήτημα. Υπάρχουν αναφορές από τον Ιούνιο, οπότε σίγουρα δεν είναι κάτι που προκλήθηκε από την τελευταία σημαντική ενημέρωση του Wear OS.

Η Google τουλάχιστον αναγνώρισε το ζήτημα σε μια δήλωση που έκανε στο The Verge, λέγοντας ότι η εταιρεία «γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ορισμένοι χρήστες» και θα βοηθήσει τους συνεργάτες της «να τα αντιμετωπίσουν και να βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία». Ωστόσο, παραμένει ασαφές πότε θα κυκλοφορήσει η διόρθωση.

Ωστόσο, είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η βασική λειτουργικότητα του Wear OS έχει διακοπεί εδώ και πολύ καιρό και η Google δεν την έχει διορθώσει. Δείχνει επίσης τη συνολική κακή κατάσταση του Wear OS και την αδιάφορη στάση της Google απέναντί ​​του. Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα αλλάξει για πάντα μετά την απόκτηση της Fitbit από την Google.

Εν τω μεταξύ, εάν διαθέτετε ένα έξυπνο ρολόι Wear OS και επηρεάζεστε από το ζήτημα, εξετάστε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε αυτήν τη σελίδα του Google Issue Tracker και να επισημάνετε το ζήτημα με αστέρι.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS