ΑρχικήsecurityΤέξας: Scammers εξαπατούν τους κατοίκους που έπληξε η κακοκαιρία!

Τέξας: Scammers εξαπατούν τους κατοίκους που έπληξε η κακοκαιρία!

H κακοκαιρία που σάρωσε το Τέξας και τμήματα του Midwest το Σαββατοκύριακο, προκάλεσε προβλήματα ηλεκτροδότησης στην πολιτεία, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα. Ενώ πολλοί κάτοικοι του Τέξας προσπαθούν να θερμάνουν τα σπίτια τους, scammers εκμεταλλέυονται αυτή την κατάσταση, έχοντας ως στόχο να κλέψουν πληροφορίες λογαριασμού των πληγέντων.

Σε ένα tweet που κοινοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου, το Συμβούλιο Ηλεκτρικής Αξιοπιστίας του Τέξας, ή αλλιώς ERCOT, προειδοποίησε τους followers ότι οι scammers στα social media παρουσιάζονται ως υπάλληλοι εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και ζητούν από ανθρώπους να τους στείλουν τους αριθμούς λογαριασμού τους.

Τέξας: Scammers εξαπατούν τους κατοίκους που έπληξε η κακοκαιρία!
Τέξας: Scammers εξαπατούν τους κατοίκους που έπληξε η κακοκαιρία!

«Μην το κάνετε!» τόνισε το Συμβούλιο σε ένα tweet. «Δεν χρειαζόμαστε καμία από τις πληροφορίες σας για να ενεργοποιήσουμε εκ νέου τη δύναμή σας – εργαζόμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε.»

Γενικά, δεν είναι καλή ιδέα η παράδοση προσωπικών πληροφοριών μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος – είτε πρόκειται για αριθμούς λογαριασμού είτε για κωδικούς πρόσβασης. Οι scammers συνήθως ρωτούν τα υποψήφια θύματα πόσα χρήματα βγάζουν, πόσα χρωστούν, ή κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τον τραπεζικό τους λογαριασμό, την πιστωτική κάρτα ή τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC). Για την παροχή πληροφοριών, οι scammers υπόσχονται στα θύματα να τους προσφέρουν διάφορα ανταλλάγματα – από την ενεργοποίηση του ηλεκτρικού τους ρεύματος έως τη λήψη μιας δωροκάρτας Amazon.

Τέξας: Scammers εξαπατούν τους κατοίκους που έπληξε η κακοκαιρία!
Τέξας: Scammers εξαπατούν τους κατοίκους που έπληξε η κακοκαιρία!

Οι απάτες που εκμεταλλεύονται τέτοιες καταστάσεις είναι σύνηθες φαινόμενο. Μετά από φυσικές καταστροφές, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) προειδοποίησε τους πληγέντες να μην προσφέρουν προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες μέσω τηλεφώνου, εάν το άτομο στην άλλη γραμμή δεν ταυτοποιηθεί επαρκώς ως κυβερνητικός υπάλληλος. Οι scammers συχνά εμφανίζονται ως υπάλληλοι της FEMA ή άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών, σε καταστροφές όπως η χειμερινή καταιγίδα που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Τέξας.

Για να προστατευτείτε από scammers μηνύματος, τηλεφώνου ή email, που εκμεταλλεύονται την κακοκαιρία και άλλες άσχημες συνθήκες, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) σάς συνιστά εάν ένας φερόμενος ασφαλιστικός, ηλεκτρικός ή κυβερνητικός υπάλληλος σας καλέσει για να ζητήσει χρήματα, να το κλείσετε. Στη συνέχεια, καλέστε την Επιτροπή προτού παραδώσετε οποιαδήποτε προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία.

Η FCC ζητά επίσης από τους πληγέντες να επαληθεύουν πληροφορίες από social media δημοσιεύσεις, προτού δώσουν χρήματα σε έναν οργανισμό ή σε ένα crowdfunding site όπως το GoFundMe.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS